Παναθηναϊκός: Οι άνθρωποι... πίσω από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός: Οι άνθρωποι... πίσω από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός: Οι άνθρωποι... πίσω από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς

bet365

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επανέφερε τον Παναθηναϊκό στην ποδοσφαιρική κανονικότητα και κομμάτι της επιτυχίας ανήκει και στο επιτελείο του Σέρβου τεχνικού, το οποίο εμπιστεύεται απόλυτα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν και είναι απόλυτα λογικό να παίρνει όλη την δόξα για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στην ποδοσφαιρική κανονικότητα, η οποία σφραγίστηκε με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Ένας προπονητής, εκτός των άλλων, οφείλει να διαλέγει το καλύτερο δυνατό και πιο ταιριαστό με την δική του φιλοσοφία επιτελείο. Ο Σέρβος τεχνικός το περασμένο καλοκαίρι έφερε μαζί του στο ''τριφύλλι'' ένα τιμ συνεργατών, οι οποίοι μαζί με όσους εμπιστεύεται ο σύλλογος, δημιούργησαν μία πολύ δυνατή ομάδα.

Ο 60χρονος κόουτς είναι ο ορισμός του δημοκρατικού ηγέτη. Σε καμία περίπτωση δεν είναι συγκεντρωτικός, απόλυτος, δογματικός. Ακούει τις απόψεις των ανθρώπων που βρίσκονται στο πλευρό του, συζητά μαζί τους, συμφωνεί, διαφωνεί και στο τέλος παίρνει τις αποφάσεις του.

Μετά το νικηφόρο πέρασμα από το Περιστέρι στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος σε ένα ''πηγαδάκι'' περιέγραφε μεταξύ σοβαρού και αστείου την μόνιμη διαφωνία ανάμεσα στους ανθρώπους του επιτελείου για το που ''κουμπώνει'' καλύτερα ο Σεμπάστιαν Παλάσιος. Αριστερά ή δεξιά. Η απάντηση, βέβαια, δόθηκε πάνω στο χορτάρι αλλά αυτό το περιστατικό περιγράφει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα όσα αναφέρουμε παραπάνω.

dddf

Ένα κομμάτι της επιτυχίας, λοιπόν, ανήκει και στους ανθρώπους που βρίσκονται... πίσω από τον Ιβάν. Άνθρωποι του ποδοσφαίρου, οι οποίοι δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ στο Κορωπί και σε ελάχιστες περιπτώσεις θα πάρουν τα credits που τους αναλογούν.

Ποιοί είναι αυτοί;

  • Ο πρώτος βοηθός και ''εγκέφαλος'' του προπονητικού κέντρου, Χρήστος Κόντης. Το προπονητικό ''παιδί'' του Ιβάν, ένας άνθρωπος που λατρεύει τις λεπτομέρειες. Ένας κόουτς που μπορεί να ασχοληθεί από έναν υποψήφιο μεταγραφικό στόχο μέχρι το κούρεμα του χορταριού στο Κορωπί. Κι αυτό το τελευταίο δεν είναι μεταφορικό αλλά κυριολεκτικό. Από κει και πέρα, είναι χαρακτηριστικές οι μεταξύ τους... συσκέψεις κατά την διάρκεια των αγώνων όταν η ομάδα πρέπει να αλλάξει κάτι είτε στο τακτικό είτε στο κομμάτι των προσώπων.
  • Ο ''αδελφός'' του Γιοβάνοβιτς από τα χρόνια του Ηρακλή, ο άνθρωπος που βρίσκεται πάντα δίπλα του, ο Πρέντραγκ Έρακ.
  • Το... μάτι του προπονητή από ψηλά σε όλα τα παιχνίδια, ο Νίκος Κολομπούρδας.
  • Η μεγάλη ''μεταγραφή'' του καλοκαιριού από τον ΠΑΟΚ. Ο γυμναστής, Δημήτρης Δανιηλίδης που μαζί με τον Γιάννη Σταυρινό παρουσίασαν έναν... τούρμπο Παναθηναϊκό στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, μία ομάδα που έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδια σε υψηλό βαθμό έντασης για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
  • Ο προπονητής τερματοφυλάκων, Γιώργος Μουντάκης, στον οποίο μπορεί να πιστωθεί η πολύ καλή εικόνα τόσο του Αλμπέρτο Μπρινιόλι όσο και του Σωκράτη Διούδη.
  • Ο... παλιός αναλυτής, Στέφανος Αναγνώστου και ο... νέος, Δημήτρης Καπράλος, οι οποίοι πριν από κάθε παιχνίδι, κατά την διάρκεια αυτού και έπειτα παρουσίαζαν όλα τα δεδομένα στο υπόλοιπο τιμ.

Η επιτυχία δεν είναι ποτέ υπόθεση ενός και μόνο ανθρώπου. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στη ζωή γενικότερα. Ο Ιβάν τους εμπιστεύθηκε, εκείνοι τον δικαίωσαν και όλοι μαζί ως ομάδα συνεχίζουν την σκληρή δουλειά για να γίνει ο Παναθηναϊκός αυτό που του αρμόζει. Πρωταθλητής και πρωταγωνιστής στην Ευρώπη.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα