Παναθηναϊκός: Η Λεωφόρος τον οδήγησε προς την Ευρώπη!

Παναθηναϊκός: Η Λεωφόρος τον οδήγησε προς την Ευρώπη!

Παναθηναϊκός: Η Λεωφόρος τον οδήγησε προς την Ευρώπη!

bet365

Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε την ιστορική του έδρα σε ''κάστρο'', το οποίο αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη για την επιστροφή του στην Ευρώπη!

Το μαρτύριο για τον Παναθηναϊκό τελείωσε, τα πέντε πιο ''σκοτεινά'' χρόνια της ιστορίας του έλαβαν τέλος και μαθηματικά το βράδυ του Σαββάτου στη Λεωφόρο. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς νίκησε 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, εξασφαλίζοντας ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για πρώτη φορά μετά το 2017, με τον κόσμο να ξεσπά στις κερκίδες και να φωνάζει πιο δυνατά από κάθε άλλη φορά το ''Ελλάς Ευρώπη Παναθηναϊκός'' ένα σύνθημα που έχει συνδεθεί όσο λίγα με τον σύλλογο.

Το ''τριφύλλι'' έκανε το καθήκον του, το καλοκαίρι θα διεκδικήσει μέσα από τα προκριματικά του Conference League την είσοδό του σε όμιλο διοργάνωσης της UEFA, κάτι που πέτυχε τελευταία φορά την σεζόν 2016-2017, και ξέχωρα από τον Γιοβάνοβιτς και τους ποδοσφαιριστές, επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το comeback έπαιξε η ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού, το γήπεδο της Λεωφόρου, το οποίο αποτέλεσε ένα ''κάστρο'' που... έπεσε ελάχιστες φορές και κατά κανόνα οδηγούσε την ομάδα σε νίκες που ήταν βάλσαμο πραγματικό στο ξεκίνημα της σεζόν, όπου οι ''πράσινοι'' δεν μπορούσαν να πάρουν εκτός έδρας θετικά αποτελέσματα.

Στη διαδικασία των playoffs, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο αυτή την μεγάλη του δύναμη και σε συνδυασμό με το κομβικής σημασίας πέρασμα από το Καραϊσκάκη, έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου.

Το 13-3-2 και το 73% των γκολ του στο πρωτάθλημα!

Στα 18 παιχνίδια πρωταθλήματος που έδωσε φέτος ο Παναθηναϊκός στο γήπεδό του, πήρε τα 13, σε 3 αναδείχθηκε ισόπαλος και ηττήθηκε μόλις σε 2, από τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης, στις λεπτομέρειες των λεπτομερειών. Το ποσοστό των εντός έδρας νικών συνολικά έφτασε στο 72.2%. Στην κανονική διάρκεια οι ''πράσινοι'' είχαν 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες ενώ στα playoffs δεν άφησαν κανένα περιθώριο και στις 5 αναμετρήσεις, είχαν 4 νίκες και μόλις μία ισοπαλία, αυτή με την ΑΕΚ.

Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο ήταν μία... μηχανή των γκολ! Στα 18 ματς σκόραρε 38 φορές από τις συνολικά 52 στο πρωτάθλημα και ενώ απομένει η τελευταία αγωνιστική στη Τούμπα. Το 73% των γκολ του, τα πέτυχε στο ''Απόστολος Νικολαϊδης'', ξεκάθαρο δείγμα του πόσο καλύτερος, πιο αποφασιστικός και αποτελεσματικός ήταν στο γήπεδό του.

H επιστροφή ήταν μία σοφή επιλογή

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η απόφαση της διοίκησης της ΠΑΕ να φύγει από το αχανές και παγωμένο ΟΑΚΑ για να επιστρέψει στη Λεωφόρο στα τέλη του 2020, ήταν μια σοφή ενέργεια, μία 100% ορθή επιλογή. Μπορεί το ιστορικό του ''σπίτι'' να αντιμετωπίζει μια σειρά από λειτουργικά προβλήματα και να χρειάζεται ένα γερό ''λίφτινγκ'', ωστόσο, είναι ο ορισμός του ''ηφαιστείου'', είναι μοναδικό το δέσιμο που δημιουργεί ανάμεσα στον κόσμο και την ομάδα.

Εκτός από το ζητούμενο της ατμόσφαιρας, ο σύλλογος με την επιστροφή στην Αλεξάνδρας έλυσε μια και καλή το θέμα του αγωνιστικού χώρου που υπήρχε στη Καλογρέζα, δημιουργώντας τον καλύτερο χλοοτάπητα στην Ελλάδα, ο οποίος σε συνδυασμό με το γήπεδο ''mirror'' στο προπονητικό κέντρο ''Γεώργιος Καλαφάτης'', έδωσαν ακόμη ένα συν στην όλη διαδικασία, γιατί οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν πάντα την διαφορά.

Στόχος όλων στο ''πράσινο στρατόπεδο'' είναι η ομάδα να δώσει τα προκριματικά του Conference League στο γήπεδό της, το οποίο θα χρειαστεί αρκετές εργασίες για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, με πρώτη και καλύτερη την τοποθέτηση του σκεπάστρου πάνω από τα επίσημα.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα