Άρης: Από τα παιχνίδια που λατρεύει να παίζει

Άρης: Από τα παιχνίδια που λατρεύει να παίζει

Άρης: Από τα παιχνίδια που λατρεύει να παίζει

bet365

Ο φετινός Άρης ενισχύει τη σημασία του ρητού που δίνει μεγαλύτερη αξία στις φορές που θα σηκωθείς έπειτα από μια πτώση καθώς το έκανε πολλές φορές στη διάρκεια της σεζόν και τώρα θα προσπαθήσει να πατήσει στιβαρά στα πόδια του.

Πιο φρέσκο παράδειγμα είναι το αποτέλεσμα του τελευταίου παραδοσιακού ντέρμπι της χρονιάς με τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, σε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης έπειτα από τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα και κυρίως της εντός έδρας ήττας από τα «δεύτερα» του Ολυμπιακού. Εκεί, το τρένο της Ευρώπης έμοιαζε να απομακρύνεται. Αυτό προκάλεσε το τροχάδην που ακολούθησε στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Άρης το πρόλαβε, αλλά ακόμη δεν πάτησε στο σκαλί για την επιβίβασή του σ’ αυτό. Γιατί το ουσιαστικό κέρδος του είναι η διατήρηση του ελέγχου της κατάστασης, αλλά το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί και η ΑΕΚ που θα βρει απέναντί του. Ευθύς εξαρχής ήταν σαφές ότι ο βασικός αντίπαλος των «κίτρινων» είναι η «Ένωση» και τα γεγονότα το επιβεβαίωσαν με τον πλέον αφοπλιστικό τόνο.

Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες βρέθηκαν σε do or die παιχνίδι ήταν πριν από περίπου δύο χρόνια, στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο «Κλ. Βικελίδης». Εκείνη η ανάμνηση είναι δυσάρεστη για τους «κίτρινους» ως προς το αποτέλεσμα αλλά και τον τρόπο, μ’ εκείνο το γκολ που Μάρκο Λιβάγια στην τελευταία φάση του αγώνα, το οποίο έστειλε το παιχνίδι στην παράταση κι εκεί κατέρρευσαν ψυχολογικά με συνέπεια τον αποκλεισμό. Είναι αρκετοί οι παραμένοντες από εκείνη την ομάδα, αυτοί που θα πρέπει να αποδείξουν ότι έμαθαν από το δίδαγμα της ιστορίας.

Τώρα η φαρέτρα δείχνει πιο γεμάτη

Πέρα από τους βαθμούς της νίκης που οδήγησαν στην επιβίωση της μάχης για το ευρωπαϊκό εισιτήριο, εξίσου σημαντικό κέρδος για τον Άρη (από το ντέρμπι της Τούμπας) είναι ότι αύξησε τις επιλογές του. Κέρδισε παίκτες οι οποίοι, μέχρι πρότινος, είτε δεν είχαν θέση στο πλάνο είτε δεν έπειθαν για να πάρουν λεπτά συμμετοχής. Σαν τον Φακούντο Μπερτόγλιο ο οποίος επέστρεψε στο αρχικό σχήμα έπειτα από τρία (απολύτως) ανενεργά παιχνίδια. Σαν τον Εμάνουελ Σάκιτς ο οποίος διακρίνεται για την αποτελεσματικότητά του στις ειδικές αποστολές κι αυτό έκανε όταν τον επιστράτευσε ο Χερμάν Μπούργος.

Ο Μπερτόγλιο

Η φαρέτρα δείχνει πιο γεμάτη γιατί, σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ο Αργεντίνος προπονητής έχει τη δυνατότητα της επιλογής στη μεσαία γραμμή με τη διαθεσιμότητα του Λούκας Σάσα. Ο Βραζιλιάνος θα μπορούσε να είχε αγωνιστεί στην Τούμπα αλλά παρά τη σημασία και την αξία του ντέρμπι, με γνώμονα την αναγκαιότητά της παρουσίας του στον «τελικό» με την ΑΕΚ αποφασίστηκε να μη ρισκάρει. Δεν ισχύει το ίδιο με τον Κρίστιαν Γκάνεα ο οποίος ενδέχεται να μην είναι έτοιμος ούτε στον αγώνα της ερχόμενης Τρίτης με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Και το πλήγμα θα είναι σημαντικό αν ο Άρης πάει ενδιαφερόμενος στην πόλη της Ηπείρου.

Του ταιριάζει περισσότερο το ματς του Σαββάτου

Αυτό αποδεικνύεται μέσα από την εικόνα αλλά και τη στατιστική. Από το μέγιστο των 45 βαθμών στους αγώνες με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ο Άρης μάζεψε 23. Μπορούσε και θα έπρεπε να είχε συγκεντρώσει περισσότερους αν μπει στην εξίσωση η αντιμετώπιση που είχε σε συγκεκριμένα παιχνίδια από τους διαιτητές αλλά και πάλι οι βαθμοί που μάζεψε αντιστοιχούν στο 41% επί των συνολικών του.

Υπάρχει εξήγηση και σχετίζεται με τα χαρακτηριστικά αυτής της ομάδας. Το παιχνίδι μετάβασης που λατρεύει να παίζει μέσα από την ανάκτηση της κατοχής, ειδικά όταν αυτή δρομολογείται μέσα από το pressing στον άξονα και το κλέψιμο μπάλας. Ταιριάζει στα στοιχεία των παικτών του, αυτό επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά και στην Τούμπα καθώς το κλέψιμο μπάλας συνδυάστηκε με την ταχύτητα και τις κινήσεις στον χώρο. Αυτό το παιχνίδι «λατρεύει» να παίζει ο Άρης και το πιθανότερο είναι να μην το αλλάξει με την ΑΕΚ στον «τελικό» του Σαββάτου. Θεωρητικά έχει την πολυτέλεια να παίξει για δύο αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα όμως, δεν θέλει να πάει ενδιαφερόμενος στα Γιάννινα αλλά απαλλαγμένος από το άγχος. Είναι η άλλη μισή δουλειά που πρέπει να γίνει κι αν την ολοκληρώσει ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, αυτομάτως θα ανταποκριθεί και σε μια δέσμευσή του.

Ο Καμαρά

Η κουβέντα με τον Καμαρά

Αν το γυαλισμένο μάτι και το… do or die που είχε ως αντιπροσωπευτικά στοιχεία ο Άρης της Τούμπας, ένα ακόμη στοιχείο που δεν θύμισε πολλά από το παρελθόν ήταν η συμπεριφορά του Μαυριτανού. Αντιλήφθηκε το κόστος της «γκάφας» του στη Λεωφόρο με την αποβολή του. Κατάλαβε ότι τα πράγματα έχουν σοβαρέψει, πως είναι απαραίτητο να ελέγχει τον εαυτό του και κυρίως τα νεύρα του προς αποφυγήν μιας νέας κίτρινης κάρτας καθώς σ’ αυτό το ενδεχόμενο θα έμενε εκτός του αγώνα με την ΑΕΚ. Αυτό έδειξε στις τοποθετήσεις του μετά τη νίκη στο ντέρμπι. Μίλησε για μια επανόρθωση, την κάλυψη ενός χρέους. Η αλήθεια είναι ότι με τον 26χρονο φορ έγινε πολύ κουβέντα στις προηγούμενες ημέρες. Με τον προπονητή του, τον Θόδωρο Καρυπίδη αλλά και τους συμπαίκτες του. Γι’ αυτό νιώθει την υποχρέωση να τελειώσει τη δουλειά αλλά και να κρατήσει την ψυχραιμία του στις φάσεις που σίγουρα θα χρειαστεί να διαχειριστεί. Ξέρει γιατί του εξήγησαν, γιατί επίσης θυμάται.

Εν τέλει, όλος ο οργανισμός του Άρη ζει για το παιχνίδι του Σαββάτου. Αυτό αποδεικνύεται μέσα από την αυξημένη ζήτηση των εισιτηρίων, σε σημείο να καλλιεργεί συνθήκες sold out. Η σωστή απόφαση που πάρθηκε πριν από τον αγώνα της Τετάρτης ήταν η μείωση της τιμής του εισιτηρίου με την «επιβολή» γενικής εισόδου 15 ευρώ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα