ΑΕΚ: Η ανοδική πορεία του Χατζισαφί στα Play Offs (vid)

ΑΕΚ: Η ανοδική πορεία του Χατζισαφί στα Play Offs (vid)

ΑΕΚ: Η ανοδική πορεία του Χατζισαφί στα Play Offs (vid)

bet365

Ο Εχσάν Χατζισαφί διανύει εξαιρετική περίοδο κι αυτό αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία παιχνίδια της ΑΕΚ στα Play Offs.

Όταν η ΑΕΚ προχώρησε στην απόκτηση του Εχσάν Χατζισαφί, γνώρισε εξ αρχής ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας. Όπως επίσης γνώριζε ότι ο Ιρανός μπακ μπορεί να αγωνίζεται και στον άξονα, με την ίδια πολυτέλεια. Αλλωστε στο μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ο Χατζισαφί έχει καταγράψει περισσότερες συμμετοχές ως αμυντικός μέσος. Με τα «κιτρινόμαυρα», ο 32χρονος αμυντικός ξεκίνησε τα καθήκοντά του ως αριστερός οπισθοφύλακας. Ωστόσο, σήμερα έχει πάρει αρκετά παιχνίδια στα πόδια του αγωνιζόμενος στον άξονα και μάλιστα με επιτυχία.

Στα Play Offs έχει ανεβάσει απόδοση

Πρόσφατο παράδειγμα η εμφάνισή του κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ. Ο Ιρανός ήταν απ’ τους κορυφαίους της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τους «πράσινους», συνεργάστηκε άψογα με τους άλλους χαφ, έκανε όλη την «βρώμικη» δουλειά, «καταπίνοντας» χιλιόμετρα και βοηθώντας στα μαρκαρίσματα. Μάλιστα, όπως το κάνει και όταν αγωνίζεται ως αριστερό μπας, έτσι και ως χαφ είχε συμμετοχή και στην επιθετική λειτουργία, βοηθώντας στην ανάπτυξη της ομάδας, ενώ η καλύτερη ευκαιρία της Ένωσης στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ήταν το δικό του οριζόντιο δοκάρι με σουτ έξω απ’ την περιοχή. Όταν όμως έφτασε η στιγμή να περάσει στον πάγκο, ΑΕΚ «κόπηκε» στα δύο χωρίς αυτόν και είχε θέμα κι ανασταλτικά και στο να χτίσει παιχνίδι. Αποδεικνύοντας την πολύτιμη δουλειά που έκανε στη μεσαία γραμμή.

Με τον ΠΑΣ Γιάννινα, επέστρεψε στο αριστερό άκρο της άμυνας και είχε γι’ ακόμη ένα ματς θετική παρουσία στο γήπεδο. Μάλιστα, λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, η Ένωση μπόρεσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, χάρη στα γκολ του Χατζισαφί. Ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ έβγαλε εξαιρετική διαγώνια μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Ιρανός μπακ κοντρόλαρε με το στήθος και με δυνατό σουτ από δύσκολη θέση νίκησε τον Γιούρι Λοντίγκιν για το 1-0. Με αυτόν τον τρόπο, ο Ιρανός έφτασε τα τρία γκολ σε 30 συμμετοχές με τα «κιτρινόμαυρα».

Τέσσερα ματς ως χαφ στα Play Offs

Με την έναρξη των Play Offs, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος χρησιμοποιεί κατά κύρια βάση τον Εχσάν Χατζισαφί στον άξονα. Ενδεικτικό ότι στα οκτώ ματς που έχει δώσει η Ένωση έως τώρα, ο 32χρονος Ιρανός αγωνίστηκε στα επτά και στα τέσσερα εξ αυτών ως αμυντικός μέσος. Η αρχή έγινε στην πρεμιέρα του μίνι-τουρνουά με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, έπειτα στο ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, με τον Ολυμπιακό ήταν εκτός και με τον Άρη, ήρθε από τον πάγκο, λίγο πριν το φινάλε. Στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Χατζισαφί επέστρεψε στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπως και στην επόμενη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπως προαναφέραμε επέστρεψε στον άξονα, ενώ στο ματς των «κιτρινόμαυρων» με τους Ηπειρώτες, ο Οφρυδόπουλος του έδωσε ξανά φανέλα βασικού για να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας.

Τη φετινή σεζόν, ο Χατζισαφί ως αριστερός μπακ σύμφωνα με την κορυφαία στατιστική υπηρεσία, Wyscout μετράει 67,7% επιτυχημένες ενέργειες, 80,2% στις πάσεις, 37,5% σουτ στον στόχο μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που περνάει τη μεσαία γραμμή και κάνει αισθητή την παρουσία στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του. Όπως επίσης ξεχωρίζει για την ευστοχία στις πάσες τους, έχοντας ποσοστό επιτυχίας 80,2%. Ως αμυντικός χαφ τώρα, ο Χατζισαφί φτάνει το 67,5% στις συνολικές του ενέργειες στο γήπεδο, έχοντας μάλιστα και 0.12 xGoals αλλά και 89,1% στις μεταβιβάσεις του. Οσον αφορά τις μακρινές του πάσες, το ποσοστό επιτυχίας του είναι στο 90%, μετρώντας και 66,7% στις ντρίμπλες. Από την άλλη στα μαρκαρίσματα και στις μονομαχίες στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει ως χαφ, έχει 57,8% με 38,2% ποσοστό επιτυχίας στις ανακτήσεις μπάλας.

Το μέλλον του είναι στην ΑΕΚ

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο για πιθανή αποχώρηση του Εχσάν Χατζισαφί από την ΑΕΚ. Το συμβόλαιό ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023, αλλά οι ικανοποιητικές του εμφανίσεις με τους «κιτρινόμαυρους» φαίνεται πως έχει προσεγγίσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Δημοσιεύματα από το Ιράν πάντως τόνιζαν ότι ο Χατζισαφί ενδέχεται να δει την πόρτα της εξόδου από την ΑΕΚ το καλοκαίρι και να επιστρέψει στην πατρίδα του για χάρη της Εστεγκλάλ που προπορεύεται στη βαθμολογία και πάει για την κατάκτηση του τίτλου. Από την πλευρά του όμως ο Ιρανός διέψευσε κατηγορηματικά τα μεταγραφικά σενάρια τονίζοντας ότι η προσοχή του είναι αποκλειστικά στραμμένη στην ΑΕΚ.

«Δεν γνωρίζω το παραμικρό σε σχέση με όλα όσα γράφονται περί μεταγραφικού ενδιαφέροντος για εμένα από ομάδες της πατρίδας μου. Τίποτα απ' όλα αυτά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το μυαλό μου βρίσκεται μόνο στην ΑΕΚ και στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις», ανέφερε ο 32χρονος μπακ χαφ σε προσωπική του δήλωση.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα