Ολυμπιακός: Η ώρα της ευχαρίστησης

Ολυμπιακός: Η ώρα της ευχαρίστησης

Ολυμπιακός: Η ώρα της ευχαρίστησης

bet365

Ο Δημήτρης Σαμόλης γράφει για το αποψινό ντέρμπι «αιωνίων», το οποίο θα είναι το πρώτο εφετινό παιχνίδι που μπορούν να ευχαριστηθούν εξ' αρχής οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Στις 17 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός πήγε στα Γιάννενα, έφυγε με το «διπλό» με το γκολ του Ελ Αραμπί στα τελευταία λεπτά και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ήταν η πρώτη φορά που πατούσε στην πρώτη θέση της κατάταξης, από την οποία ουδέποτε ξανακουνήθηκε μέχρι σήμερα. Έκτοτε η διαφορά από τον δεύτερο ολοένα και αυξανόταν. Τρεις αγωνιστικές πριν από το πέσιμο της καρό σημαίας, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στο +19 από τον ΠΑΟΚ, στο +24 από τον Παναθηναϊκό και στο +26 από Άρη και ΑΕΚ. Όποιος τα διαβάσει αυτά, αν δεν έχει ζήσει το εφετινό πρωτάθλημα, θα νομίζει πως ήταν όλα καλά κι όλα ωραία για τους πρωταθλητές. Παρότι βαθμολογικά δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου οι πρωταθλητές, ας πούμε από τη 13η αγωνιστική και μετά όταν η διαφορά από τον δεύτερο ήταν +8, αλλά κακά τα ψέματα το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς δεν εντυπωσίασε με τον τρόπο που αγωνίστηκε. Είχε μεν την ουσία, αλλά ήταν λίγες οι φορές που ενθουσίασε με το ποδόσφαιρό της κι αυτό δεν άρεσε καθόλου στους φίλους της ομάδας. Μάλιστα από την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας μέχρι τη νίκη - θρίλερ επί του ΠΑΣ Γιάννινα, δηλαδή από τις 6 Μαρτίου μέχρι την 1η Μαΐου, ήταν τέτοια η εικόνα που οι απαισιόδοξοι αισθάνονταν πως μέχρι και ο τίτλος μπορεί να «πετάξει».

Όλο αυτό το διάστημα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είχαν μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και όμως αδυνατούσαν να ευχαριστηθούν τα παιχνίδια. Αισθάνονταν μέσα τους αυτήν την πίεση και το άγχος ότι δεν αποδίδουν καλά. Πάρα πολύ καλές είναι οι νίκες, αλλά οι οπαδοί είναι συνηθισμένοι -πέρα από το σκορ- και στο θέαμα. Μετά το 3-2 επί του ΠΑΣ λοιπόν, ήρθε το «διπλό» τίτλου στην Τούμπα, όπου η ομάδα του Μαρτίνς πήγε αποφασισμένη να φύγει με τη νίκη, αλλά δεν ήταν καθόλου απελευθερωμένη. Από εκεί και μετά τα πόδια των παικτών λύθηκαν, ώσπου ο προπονητής έκανε ένα σωρό αλλαγές στο «Κλ. Βικελίδης» επί του Άρη, εκεί όπου αυτοί που αγωνίστηκαν, ήθελαν να αποδείξουν τι αξίζουν, τι μπορούν να κάνουν. Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Διότι η αποψινή (21.00, NS PRIME) αναμέτρηση εναντίον του Παναθηναϊκού, τρεις στροφές πριν από το τέλος, είναι η πρώτη της σεζόν την οποία μπορούν εξ' αρχής για να ευχαριστηθούν οι βασικοί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Διότι ο τίτλος πια έχει «κλειδώσει», διότι η ομάδα προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες, οι δύο εκ των οποίων στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα με καλή απόδοση συγκριτικά με άλλα παιχνίδια. Τούτη τη φορά, οι παίκτες που τράβηξαν ως επί το πλείστον το κουπί, θα μπουν στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανεβασμένοι, με εξαιρετική ψυχολογία, αλλά και ξεκούραστοι με δεδομένο ότι οι περισσότεροι δεν έπαιξαν στο «Κλ. Βικελίδης». Σαφέστατα και ένα ντέρμπι κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο έχει ιδιαίτερη σημασία και απαγορεύται να το δουν ελαφρά τη καρδία οι παίκτες, ειδικά από τη στιγμή που τους «πράσινους» δεν τους έχουν νικήσει εφέτος. Όχι μόνο δεν τους έχουν νικήσει, δεν τους έχουν βάλει ούτε γκολ.

«Είναι αλήθεια ότι παρότι έχουμε 24 βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό, ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να τον νικήσουμε. Τα παιχνίδια εναντίον τους ήταν τα χειρότερά μας. Αυτή τη φορά θέλουμε πάρα πολύ να νικήσουμε και να αφιερώσουμε τη νίκη στον κόσμο μας». Αυτή ήταν η απάντηση του Μαρτίνς στην ερώτηση για την εφετινή αδυναμία της ομάδας του να ρίξει τον Παναθηναϊκό στο καναβάτσο. Εξάλλου, τα παιχνίδια αυτά που έχουν απομείνει εξακολουθούν να αποτελούν διαγώνισμα για αρκετούς παίκτες, αν και για τους περισσότερους οι αποφάσεις σχετικά με το μέλλον τους έχουν παρθεί.

Τι να περιμένουμε για την ενδεκάδα

Ο Πέδρο Μαρτίνς κράτησε κλειστά τα χαρτιά του ενόψει Παναθηναϊκού. Μέχρι και την τελευταία προπόνηση απέφυγε να δοκιμάσει ενδεκάδα. Αυτό το οποίο μπορούμε να εικάσουμε είναι πως θα επιστρέψουν σχεδόν όλοι οι βασικοί. Ο Βατσλίκ δηλαδή κάτω από τα γκολπόστ, ο Παπασταθόπουλος στο κέντρο των μετόπισθεν, αλλά και οι ακραίοι μπακ Λαλά και Ρέαμπτσιουκ. Ο Εμβιλά επίσης στη μεσαία γραμμή και λογικά οι Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά (τόσο ο Κανέ όσο και ο Κούντε προέρχονται από μεστή εμφάνιση). Είναι ερωτηματικό ποιος εκ των Τικίνιο ή Αραμπί θα παίξει στη γραμμή κρούσης και ποιοι εκ των Μασούρα, Λόπες και Ροντρίγκες θα λάβουν θέσεις στα δύο «φτερά». Μένει να φανεί και ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Παπασταθόπουλου στην άμυνα. Ο Σισέ μπορεί να επέστρεψε στην αποστολή, αλλά προέρχεται από τραυματισμό. Τόσο ο Αβραάμ όσο και ο Μπαγκαλιάνης έκαναν πολύ καλή εμφάνιση στο παιχνίδι εναντίον του Άρη. Οπότε περιμένουμε...

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Σαμόλης
Δημήτρης Σαμόλης