Παναθηναϊκός: Οι πέντε τελικοί του Ιβάν Γιοβάνοβιτς (vids)

Παναθηναϊκός: Οι πέντε τελικοί του Ιβάν Γιοβάνοβιτς (vids)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Οι πέντε τελικοί του Ιβάν Γιοβάνοβιτς (vids)

bet365

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια και το Gazzetta γυρίζει τον χρόνο πίσω στους άλλους πέντε τελικούς της καριέρας του Σέρβου προπονητή.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το ποδοσφαιρικό του καθήκον, απέκλεισε την Λαμία με δύο νίκες στα ημιτελικά και το βράδυ της 21ης Μαϊου στο ΟΑΚΑ θα διεκδικήσει το Κύπελλο Ελλάδος για πρώτη φορά μετά το 2014, έχοντας ξανά απέναντί του, τον ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς οδήγησε το «τριφύλλι» μέχρι το τέλος του δρόμου και ο τελικός με τον «δικέφαλο του βορρά» θα είναι ο έκτος στην καριέρα του 60χρονου προπονητή.

Είχαν προηγηθεί δύο στη Κύπρο στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ και τρεις στα ΗΑΕ στη τεχνική ηγεσία της Αλ Νασρ.

Τέσσερα από τα πέντε τρόπαια κατέληξαν στα χέρια του

Ο Γιοβάνοβιτς έχει «χτίσει» εξαιρετική παράδοση στις αναμετρήσεις που δίνουν τρόπαια. Σε πέντε τελικούς, έχει κατακτήσει τους τέσσερις! Συγκεκριμένα:

  • Το 2008 το ΑΠΟΕΛ νίκησε 2-0 την Ανόρθωση και κατέκτησε το Κύπελλο Κύπρου. Για τους νικητές σκόραραν οι Μοράις και Μιρασάβλιεβιτς.
  • Το 2010 η ομάδα του Ιβάν ηττήθηκε από τον Απόλλωνα Λεμεσού με 2-1. Οι «γαλάζιοι» άνοιξαν το σκορ στο πρώτο λεπτό με τον Μπανγκούρα, μετά από σέντρα του Νούνιεζ. Το ΑΠΟΕΛ αντέδρασε και στο 23’ έφερε το παιχνίδι στα ίσια με σκόρερ τον Ζεβλάκοφ.Το τελικό 2-1 στον συναρπαστικό τελικό της Λάρνακας διαμόρφωσε ο Γιώργος Μερκής στο 73’ με κεφαλιά.

  • Το 2014 στον πάγκο της Αλ Νασρ ο Γιοβάνοβιτς κατέκτησε το GCC Champions League, την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Αραβικής χερσονήσου. Στον τελικό επικράτησε της Σαχάμ με 2-1.
  • Το 2015 κατέκτησε το Presidents Cup που είναι κάτι σαν το αντίστοιχο Κύπελλο των ΗΑΕ, το οποίο δίνει εισιτήριο για το AFC Champions League. Στον τελικό με την Αλ Αχλί η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε ισόπαλη 1-1 και στα πέναλτι η Αλ Νασρ επικράτησε με 3-0.
  • Το 2015 στον τελικό του League Cup, νίκησε εύκολα την Σαριά με 4-1 και πανηγύρισε ακόμη έναν τίτλο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα