Παναθηναϊκός: Κυρίαρχος και νικητής στον δρόμο προς την Ευρώπη!

Παναθηναϊκός: Κυρίαρχος και νικητής στον δρόμο προς την Ευρώπη!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Κυρίαρχος και νικητής στον δρόμο προς την Ευρώπη!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που κυριάρχησε στο αιώνιο ντέρμπι, τον clutch Αϊτόρ, την νοοτροπία νικητή του Γιοβάνοβιτς και τον φανταστικό Γιάννη Κώτσιρα.

Ψυχωμένος, κυρίαρχος, αποτελεσματικός και... απόλυτα φυσιολογικά νικητής! Ο Παναθηναϊκός έκανε το τέλειο παιχνίδι απόψε κόντρα στον Ολυμπιακό, πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, απειλήθηκε ελάχιστα από τον αντίπαλό του, ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι και πραγματοποίησε ένα πολύ σημαντικό βήμα επιστροφής στην Ευρώπη.

Ξέφυγε στο +3 από την ΑΕΚ που παίζει το βράδυ της Δευτέρας στους Ζωσιμάδες κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και παρέμεινε στο -2 από τον Άρη, τον οποίο θα περιμένει στο ''κάστρο'' του, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά το Πάσχα. Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, παράλληλα, απέδειξε τα μεγάλα βήματα προόδου που έχει κάνει από το ξεκίνημα της χρονιάς, καταθέτοντας πάνω στο χορτάρι νοοτροπία νικητή και χαρακτήρα ανωτερότητας απέναντι στη ποιοτικότερη και πιο ακριβή ομάδα του πρωταθλήματος.

δδχχ

Το ''τριφύλλι'' έκανε τα περισσότερα πράγματα σωστά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ο Σέρβος τεχνικός πήρε άριστα με τις επιλογές του από τον πάγκο και το... ηφαίστειο της Λεωφόρου από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό παρέδωσε μαθήματα υποστήριξης και κερκίδας. Όλος ο οργανισμός του συλλόγου λειτούργησε ιδανικά και η δουλειά έγινε. Οι τρεις βαθμοί μπήκαν στο σακούλι και από αύριο το πρωί τα... κεφάλια μέσα, καθώς την Μεγάλη Τετάρτη πρέπει να τελειώσει και η υπόθεση πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο συνήθης ύποπτος σε μία μαγική συνεργασία!

Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να πάρει ως οδηγό το ντέρμπι του Γενάρη. Σε ένα ματς που δεν νίκησε αλλά ήταν εξαιρετικός. Το έκανε. Με εξαίρεση ίσως το κακό αμυντικό τρανζίσιον στο πρώτο μέρος, το ''τριφύλλι'' ήταν εξαιρετικό. Αυτό που έπρεπε να κάνει σε σχέση με εκείνο το ματς, όπως είχαμε αναφέρει την Πέμπτη, ήταν αυτές οι λεπτομέρειες, οι κρίσιμες, οι κομβικές επαφές έξω από την περιοχή. Και αυτό το έκανε.

Με τον πιο όμορφο τρόπο, με μία γκολάρα, σε ομαδικό επίπεδο. Με ταχύτητα στις μεταβιβάσεις, με οργανωμένες και συντονισμένες κινήσεις, με άρτιες επαφές. Κώτσιρας και Παλάσιος την... έκρυψαν από δεξιά, ο Γκατσίνοβιτς την γύρισε εκεί που έπρεπε(διαγώνια προς το ύψος του πέναλτι) και ο συνήθης ύποπτος, ο άνθρωπος των ντέρμπι, το... κόλλησε! Ο Αϊτόρ ήταν ξανά στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή. Ο Ισπανός εξτρέμ σκόραρε με την ΑΕΚ, σκόραρε με τον ΠΑΟΚ, το ίδιο έπραξε και απόψε με τον Ολυμπιακό.

αιτοσ

Στα μεγάλα παιχνίδια είναι πλέον πάντα εκεί! Έφτασε τα 8 γκολ μέσα στο 2022, είναι ασταμάτητος και κάθε του επαφή μέσα στην αντίπαλη περιοχή είναι... χρυσάφι! Παραλίγο, μάλιστα, να σκοράρει και από απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Καταπληκτικός.

Άριστη διαχείριση από τον Γιοβάνοβιτς με νοοτροπία νικητή

Με το γκολ στο 42', θα περίμενε κανείς από τον Παναθηναϊκό να μπει στο δεύτερο μέρος και να κάνει διαχείριση του αποτελέσματος, να αφήσει μπάλα στον Ολυμπιακό, να γυρίσει τις γραμμές του πίσω. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει αποδείξει πως ξέρει να προσαρμόζεται και η εικόνα του αγώνα, η εικόνα των παικτών του, του έδωσε το δικαίωμα να κάνει αυτό που-λογικά- θα ήθελε και ο ίδιος περισσότερο, πέρα από την ουσία των πραγμάτων. Οι επιλογές ενός προπονητή από τον πάγκο κατά την διάρκεια ενός ματς, προφανώς δεν είναι μόνο οι αλλαγές. Ο Σέρβος τεχνικός παρουσίασε έναν Παναθηναϊκό που κράτησε το 1-0 με μεγάλη ευκολία, με ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο γκολ, με κατοχή της μπάλας, με εικόνα αφεντικού, με νοοτροπία μεγάλης ομάδας.

δδχχχ

Όλες του οι αλλαγές ήταν στη λογική ''ψάχνω με ισορροπία και δεύτερο γκολ'', οι παίκτες του πήραν το ψυχολογικό και το τακτικό boost από τις αποφάσεις του προπονητή και ο Παναθηναϊκός κράτησε πάρα πολύ άνετα το υπέρ του αποτέλεσμα. Είναι ένα μεγάλο συν στο αποψινό βράδυ, ο τρόπος που ο Ιβάν συμπεριφέρθηκε στην ομάδα του κατά την διάρκεια του ντέρμπι. Αυτές οι νίκες αλλά κυρίως αυτές οι εμφανίσεις μεγαλώνουν την αυτοπεποίθηση και την πίστη στα αποδυτήρια.

Ο Κώτσιρας στα καλύτερά του

Ο Αϊτόρ έβαλε το γκολ, ο Γκατσίνοβιτς είχε την ασίστ, οι Βέλεθ και Σένκεφελντ... καθάρισαν τα πάντα αλλά σε διάρκεια απόδοσης κορυφαίος ήταν ο Γιάννης Κώτσιρας. Ο Έλληνας μπακ είναι άλλος παίκτης στα playoffs. Σαν να έχει πατήσει το κουμπί του restart και να έχει αφήσει πίσω του, την μετριότητα της κανονικής διάρκειας.

γγγ

Σπουδαίο ματς. Πραγματικά. Απροσπέλαστος στο ανασταλτικό κομμάτι, πήρε αρκετές πρωτοβουλίες επιθετικά, δημιούργησε ρήγματα και φυσικά είναι καθοριστική η συμμετοχή του στη φάση του γκολ.

Μία Λεωφόρος από τα παλιά

Θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε στην εικόνα που είχαν απόψε οι κερκίδες της Λεωφόρου. Πέρασαν πέντε χρόνια από την τελευταία φορά που σε ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αυτό το γήπεδο ήταν κατάμεστο. Λόγω ΟΑΚΑ και πανδημίας.

δδδχ

Το γήπεδο ήταν πραγματικό ''καμίνι'' και οδήγησε την ομάδα στη νίκη. Ο κόσμος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων από κάθε άποψη και πραγματικά αποτελεί την μεγάλη δύναμη του φετινού Παναθηναϊκού.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.