Ολυμπιακός: Η βραδιά που Μαρτίνς και παίκτες ήταν ντεφορμέ στη Λεωφόρο

Ολυμπιακός: Η βραδιά που Μαρτίνς και παίκτες ήταν ντεφορμέ στη Λεωφόρο

bet365

Ο Ολυμπιακός έφυγε ηττημένος από τη Λεωφόρο και ο Δημήτρης Τομαράς γράφει για μια ακόμη κακή βραδιά που βρέθηκαν παίκτες και προπονητής στην διαδικασία των playoffs!

Έτσι είναι τα ντέρμπι. Εάν δεν μπεις μέσα με το... μαχαίρι στα δόντια και δεν έχεις το σωστό πλάνο αλλά και τα κατάλληλα χαρακτηριστικά δεν τα παίρνεις.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε το... μαξιλαράκι του +11 από την ήττα του ΠΑΟΚ όμως αυτό δεν δικαιολογεί ούτε το ότι έχασε στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων στη Λεωφόρο αλλά και το γεγονός πως και ο προπονητής του και οι παίκτες του είχαν αυτήν την εικόνα με τον Παναθηναϊκό. Και φυσικά δεν υπάρχει και δικαιολογία πως σε τρία ντέρμπι ο Ολυμπιακός φέτος δεν σκόραρε ούτε μία φορά! Ο Ολυμπιακός σε αυτή τη... μάχη παρότι πήγε ενισχυμένος συγκριτικά με εκείνο το 0-0 της Λεωφόρου ούτε τη σωστή αντίδραση έβγαλε μετά το 1-0 του Παναθηναϊκού, ούτε καλή διαχείριση είχε και γενικότερα αυτό το ντέρμπι δεν του βγήκε.

Λάθος σίγουρα η αλλαγή του Ελ Αραμπί και ερωτηματικό δεδομένα για τον Κανέ

Ντεφορμέ ήταν και ο Πέδρο Μαρτίνς όχι μόνο για τον αρχικό του σχεδιασμό (και προσωπικά δεν στέκομαι μόνο στον Κανέ ως επιλογή - ή και στον αποκλεισμό του δεδομένα ντεφορμέ και με κακή εικόνα Μαντί Καμαρά - που αναμφίβολα ως επιλογή προκαλεί ερωτηματικά υπό την έννοια πως ο Αφρικανός είχε μόνο μία συμμετοχή πριν στο Κύπελλο με τον Παναιτωλικό) αλλά και για τις αλλαγές του στη ροή του αγώνα. Αλλαγές από τις οποίες δεν πήρε παρά λίγα πράγματα. Μία χαρακτηριστική αλλαγή που δεν είχε και τόση λογική (μόνο εάν είχε πρόβλημα ο παίκτης που μάλλον δεν είχε) ήταν του Ελ Αραμπί. Ο Γαλλομαροκινός δεν ήταν σούπερ ΟΚ αλλά ήταν ένας παίκτης που έφτιαξε φάσεις στο α' μέρος. Αντίθετα ο Τικίνιο δεν έκανε παρά πολύ λίγα πράγματα ενώ το γεγονός πως ο Μαρτίνς... φόρτωσε τον άξονά του αλλά και γενικά μετά την 11άδα με φουλ δημιουργικούς παίκτες δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Το πρόσωπο του Ολυμπιακού στο β' μέρος δεν ήταν πρόσωπο ομάδας που ήταν ικανή να διεκδικήσει έστω την ισοπαλία. Δεν σου έδινε αυτήν την προοπτική ή αυτήν την ελπίδα. Αντιθέτως έδειχνε μία ομάδα που δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι ως προς το αγωνιστικό της πρόσωπο. Και αυτή η μέτρια ή εικόνα φυσικά δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Από ένα σημείο και έπειτα ο Ολυμπιακός φανέρωνε στον αγωνιστικό χώρο ότι δεν είχε το σωστό σχέδιο και ότι στηριζόταν περισσότερο σε ατομικές πρωτοβουλίες παικτών όπως οι Φορτούνης και Γκάρι Ροντρίγκες.

Όταν χάνεις μεγάλες φάσεις μετά μπαίνεις σε κίνδυνο

Στο α' μέρος ο Ολυμπιακός μεσοεπιθετικά προφανώς δεν είχε καμία σχέση με το 0-0 της Λεωφόρου τον Γενάρη. Και απείλησε και καλές φάσεις είχε και προσπάθησε παρότι δεν πήρε τις αναμενόμενες βοήθειες από παίκτες όπως ο Αγκιμπού Καμαρά ή ακόμα και ο Ροντρίγκες. Ο Αγκιμπού σε ρόλο χαφ δεν... περπάτησε ενώ ο Ροντρίγκες πήγε κάπως πιο καλά στη συνέχεια του αγώνα αλλά μέχρι εκεί.

Όταν όμως χάνεις ως Ολυμπιακός μεγάλες φάσεις όπως το τετ α τετ του Μασούρα στο 5' και την ευκαιρία του Έλληνα εξτρέμ στο 37' που είχε την ευκαιρία να σκοράρει αλλά έκανε κάτι σαν... γέμισμα τότε υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να την... πατήσεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι και σε ένα ντέρμπι όπως είναι αυτό με τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθεί αυτή η μία φάση που να δεχθείς γκολ.

Ο Λαλά εκτέθηκε από τον Αϊτόρ και είχε... συμμετοχή στο 1-0

Η εικόνα του Κένι Λαλά στο α' μέρος του ντέρμπι προφανώς και προκαλεί προβληματισμό. Δεν είναι εικόνα βασικού ακραίου μπακ. Δεν είναι εικόνα παίκτη για να είναι στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού. Ο Λαλά εκτέθηκε νωρίς από την πλευρά του. Είχε αρκετά προβλήματα με τον Αϊτόρ, που έχασε αρχικά μία ευκαιρία για να σκοράρει μετά το 1-0 με τον Γάλλο να μην τον προλαβαίνει.

Το δίχως άλλο ο έμπειρος δεξιός μπακ δεν είχε καθόλου καλό αγωνιστικό πρόσωπο και δικαίως λογίζεται ως ο αδύναμος κρίκος του πρώτου 45λεπτου. Γενικά βέβαια στο ματς δεν ήταν ο μόνος αρνητικός πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό.

Το νταμπλ σίγουρα θα βοηθήσει αλλά πλέον τα πράγματα... ζορίζουν

Έχουμε γράψει ξανά πως η κατάκτηση ή μη του νταμπλ φέτος από τον Ολυμπιακό αναμφίβολα θα παίξει ρόλο. Θα παίξει σημαίνοντα ρόλο για όλους διότι η πίεση δεν είναι πια μόνο προς τους παίκτες αλλά είναι και προς το τεχνικό επιτελείο για να δει εάν αυτή η αγωνιστική κατάσταση αλλάζει ή όχι. Αναμφίβολα πάντως το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι δεν νικάει είναι αρνητικό.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.