Ολυμπιακός: Τα ντέρμπι τα παίρνουν οι προσωπικότητες και οι πρωταθλητές έχουν πολλές

Ολυμπιακός: Τα ντέρμπι τα παίρνουν οι προσωπικότητες και οι πρωταθλητές έχουν πολλές

bet365

Ο Ολυμπιακός δεν αναμένεται να έχει μία εύκολη βραδιά με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο την Κυριακή και θα χρειαστεί τους παίκτες του που έχουν τσαγανό και προσωπικότητα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ώρα ντέρμπι λοιπόν. Ώρα αγωνιστικών αποδείξεων για τον Ολυμπιακό στο πιο μεγάλο ντέρμπι στην Ελλάδα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στη γεμάτη - όπως αναμένεται να είναι - Λεωφόρο. Ώρα για μία ακόμα μεγάλη... μάχη των δύο αιωνίων αντιπάλων με την προσμονή να δούμε καλή μπάλα και φάσεις και να έχει σασπένς.

Ο Ολυμπιακός προφανώς και θέλει τη νίκη με τον Παναθηναϊκό. Για να το κάνει και να το πετύχει αυτό θα χρειαστεί να βγουν μπροστά οι μεγάλες και δυνατές προσωπικότητές του. Έχει τέτοιες αλλά θα πρέπει να φανούν για τα καλά.

Έχει έναν τερματοφύλακα, τον Βατλσίκ, με παραστάσεις από μεγάλες διοργανώσεις, την Ισπανία και τη Σεβίλλη αλλά και το Euro. Έχει στόπερ με εμπειρία από μεγάλα πρωταθλήματα όπως από Ιταλία, Γερμανία και Αγγλία. Έχει τον Εμβιλά, μία ισχυρή προσωπικότητα στο κέντρο, όπως επίσης και τον Ελ Αραμπί στην επίθεση αλλά και τον Βαλμπουενά. Έχει δηλαδή παίκτες για τα μεγάλα ματς. Ποδοσφαιριστές ικανούς να κάνουν τη διαφορά και να του... καθαρίσουν τέτοια παιχνίδια. Και σίγουρα θα τους χρειαστεί και θα τους χρειαστεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Οι στατικές φάσεις μπορεί να αποτελέσουν το κλειδί για τον Ολυμπιακό

Εάν δει κανείς τον φετινό Ολυμπιακό συνολικά είναι μία ομάδα που δεν δημιουργεί όπως πέρυσι και έχει δυσκολίες και γιατί το κέντρο του δεν είναι στα... καλύτερά του (με παίκτες όπως οι Μαντί Καμαρά και Μπουχαλάκης) αλλά και γιατί τα άκρα του σε άμυνα και επίθεση δεν τον έχουν βοηθήσει δραστικά φέτος με εξαίρεση παίκτες όπως ο Μασούρας ή ο Βαλμπουενά (και ο Γκάρι Ροντρίγκες έως ένα σημείο).

Υπό αυτήν την έννοια λοιπόν οι στατικές φάσεις μπορούν να κρίνουν το ντέρμπι αυτό. Ας μην ξεχνάμε πως από στατικές φάσεις φέτος ο Ολυμπιακός έχει πάρει παιχνίδια και έχει επηρεάσει τη ροή αγώνων ακόμα και σε ντέρμπι όπως το γκολ του στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ.

Θα μετρήσει και η προσέγγιση στον αγώνα και η αντίδραση μέσα στο ματς

Ο Ολυμπιακός της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου σε αρκετές περιπτώσεις επικεντρώνεται σε δύο αγωνιστικά σχέδια. Το πρώτο είναι να μπαίνει τρομερά δυνατά, να σκοράρει και μετά να πηγαίνει πιο συντηρητικά.

Υπάρχουν και αγώνες που τους έχει προσεγγίσει περισσότερο σε καθεστώς διαχείρισης και πιο προσεγμένα και ανάλογα βέβαια με τις συνθήκες και τις απουσίες του. Αυτό το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι ένα παιχνίδι που θα έχει σημασία η προσέγγιση. Ακόμα και να επιλεγεί η πρώτη εκδοχή, δηλαδή να μπει δυνατά, να σκοράρει και μετά να πάει πιο safe μπορεί να μην φτάσει μόνο αυτό. Όπως επίσης θα έχει μεγάλη αξία το πως θα αντιδράσει εάν βρεθεί πίσω στο σκορ ή εάν συναντήσει γενικότερα δυσκολίες στον αγώνα.

ΜΑΡΤΙΝΣ 1

Έχει σημασία το πώς θα κλείσει η χρονιά για όλους

Είναι κάτι που το έχουμε επισημάνει ξανά όμως έχει τη σημασία του να το τονίζουμε. Έχει μεγάλη σημασία για όλους στον Ολυμπιακό και το πως θα κλείσει τα play offs αλλά και το τι θα κάνει στο Κύπελλο. Γενικότερα το πως θα κλείσει τη χρονιά καθώς μετά η σχετική αξιολόγηση θα παίξει σημαίνοντα ρόλο.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.