Απόλλων - Βόλος 1-1: Ισοπαλία- «ψαλίδι» στις ελπίδες παραμονής

Απόλλων - Βόλος 1-1: Ισοπαλία- «ψαλίδι» στις ελπίδες παραμονής

bet365

Ο Απόλλων κατάφερε να ισοφαρίσει (81' Ντάουντα), όχι όμως και να πάρει το τρίποντο επί του ανώτερου Βόλου (59' Φερνάντες), παραμένοντας στην τελευταία θέση των play out.

Δεν πήρε αυτό που ήθελε, αλλά γλίτωσε τα χειρότερα. Κάπως έτσι θα θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος του αγώνα του Απόλλωνα με τον Βόλο στη Ριζούπολη. Οι «κυανόλευκοι» ήθελαν το τρίποντο για να μπορέσουν έστω και με ένα παιχνίδι περισσότερο από την Λαμία να φύγουν για πρώτη φορά από την τελευταία θέση και παρότι οι Βολιώτες έχουν εξασφαλίσει την σωτηρία, δεν κατάφεραν να το κάνουν.

Τουλάχιστον όμως πήραν τον έναν βαθμό, κάτι που τους έκανε να γλιτώσουν τα χειρότερα, καθώς έμειναν πίσω στο σκορ. Όσον αφορά την βαθμολογία, με το 1-1 η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έφτασε τους 20 βαθμούς, έναν λιγότερο από την Λαμία που έχει 21 και αύριο Κυριακή θα υποδεχθεί τον Ιωνικό, ενώ ο Βόλος έχει 35 και όπως έχουμε αναφέρει δεν έχει κανένα βαθμολογικό κίνητρο στα play out, μιας και έχει εξασφαλίσει την παραμονή του.

Πως κατέβηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μπάμπης Τεννές (δεν κάθισε στον πάγκο, λόγω ίωσης και χρέη πρώτου προπονητή έκανε ο βοηθός του Πάρης Κωνσταντακόπουλος) κατέβασε τον γηπεδούχο Απόλλωνα Σμύρνης σε σύστημα 3-5-2. Ο Σόρτσαν ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Ντομίνγκες - Άλβες - Ρόγκνε συνέθεσαν την τριάδα των στόπερ. Ντεντάκης και Βιτλής κάλυψαν τις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντιστοίχως). Η τριάδα του άξονα αποτελούταν από τους Φατιόν, Σλίβκα και Κάστρο. Παρτενέρ του Ντάουντα στη γραμμή κρούσης ήταν ο Μαρτίνες.

Από την πλευρά του ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε τον φιλοξενούμενο Βόλο σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Κλέιμαν ήταν στην εστία και η τετράδα μπροστά του αποτελούταν από τους Πουρίτα - Σιέλη - Γκιουλέν - Αλχο. Στον άξονα παρτενέρ του Ρεγκατέν ήταν ο Μεταξάς, ενώ ο Φερνάντεθ είχε έναν ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής ήταν οι Ροσέρο - Μπαρτόλο, ενώ ο Φαν Βέερτ ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Λίγες φάσεις στο πρώτο κυρίως για Βόλο

Στα του αγώνα, μπορεί όπως αναφέραμε ο Απόλλωνας να ήταν η ομάδα που «καιγόταν» για βαθμούς, ωστόσο οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να απειλήσουν την εστία του Κλέιμαν. Συνολικά ήταν ένα ημίχρονο με λίγες φάσεις, τις οποίες κυρίως έκαναν οι φιλοξενούμενοι που χωρίς το παραμικρό άγχος προσπάθησαν να απειλήσουν, χωρίς όμως και αυτοί να το πετύχουν. Θα μπορούσαν στο 20' να βάλουν δύσκολα στους αντιπάλους τους, αλλά ο Φαν Βέερτ από καλή θέση έκανε κακό σουτ στέλνοντας τη μπάλα πολύ άουτ.

Έκρυψαν την μπάλα οι Βολιώτες και 0-1

Στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στο ξεκίνημά του ο ρυθμός του αγώνα ήταν κακός, με τις δύο ομάδες να μην βγαίνουν σχεδόν καθόλου στην επίθεση.

Έτσι φτάσαμε στο 59' ΄που είχαμε τους φιλοξενούμενους να κάνουν το 0-1. Η ομάδα του Μπράτσου έφυγε από αριστερά με τον Ρεγκατέν, αυτός έκανε την σέντρα προς τον Μπαρτόλο που αντί να κάνει κοντρόλ, άφησε εξαιρετικά την μπάλα κάτω από τα πόδια του για τον Φερνάντες που μόνος του δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1, σε μια φάση που Μπαρτόλο έκανε την διαφορά, παρότι δεν ακούμπησε καν την μπάλα.

Αντέδρασε ο Απόλλωνας παίρνοντας τουλάχιστον τον βαθμό

Από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, καθώς ήξεραν πως πιθανή ήττα θα τους έβαζε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Στο 65' κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα με τον Ντάουντα, με το γκολ όμως να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ, καθώς ο επιθετικός του Απόλλωνα ξεκίνησε καθαρά από θέση οφσάιντ πριν σκοράρει.

Το ότι ακυρώθηκε το γκολ δεν πτόησε τους «κυανόλευκους», οι οποίοι αφού αρχικά είδαν το φοβερό φάουλ του Φερνάντες να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι τους, κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Ντάουντα στο 81', ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ που λόγω ίωσης απουσίαζε, προσπάθησαν να κάνουν την απόλυτη ανατροπή στο 90', αλλά το σουτ του Εμπακόγκου σταμάτησε εξαιρετικά με τα πόδια ο Κλέιμαν, με το 1-1 να μένει ως το τέλος.

MVP: Πέτυχε ένα γκολ που σωστά δεν μέτρησε ως οφσάιντ, αλλά στο τέλος κατάφερε με κεφαλιά να κάνει το 1-1 για τον Απόλλωνα και να δώσει έναν πολύτιμο (όπως όλοι πλέον για τους «κυανόλευκους») βαθμό για την ομάδα του. Για τον λόγο αυτό θα βάλουμε τον Ντάουντα πολυτιμότερο.

Στο ύψος τους: Εδώ θα μπει χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ο Φερνάντες. Δεν είναι μόνο που άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, αλλά πήγε να βάλει και την γκολάρα με το φάουλ, με το δοκάρι να του στερεί την χαρά.

Αδύναμος κρίκος: Όλος ο Απόλλωνας στο πρώτο μέρος. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήθελε μόνο τη νίκη για να βρεθεί για πρώτη φορά πάνω από την Λαμία και η αλήθεια είναι πως στο πρώτο μέρος έδειξε το άγχος να την έχει καταβάλλει.

Η γκάφα: Δεν υπήρξε κάποιο σημαντικό λάθος στο ματς που θα το λέγαμε γκάφα.

Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα με τον Διαμαντόπουλο. Στην φάση του γκολ του Ντάουντα που ακυρώθηκε ο βοηθός είχε δίκιο, κάτι άλλωστε που θα έδειχνε και τ VAR, ενώ συνολικά δεν υπήρξε κάποια φάση στην οποία να διαμαρτυρήθηκαν οι δύο ομάδες.

Το ταμείο του Gazzetta: Το ταμείο κυρίως για τον Απόλλωνα που «καίγεται» για βαθμούς, σίγουρα δεν είναι γεμάτο, αλλά από την άλλη ούτε και άδειο καθώς πήρε τουλάχιστον έναν βαθμό. Βέβαια αν σκεφτούμε πως έχουμε μπει στην τελική ευθεία των play out, ο Απόλλωνας περισσότερο έχασε δύο, παρά πήρε έναν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Πάρης Κωνσταντακόπουλος): Σόρτσαν, Ντεντάκης, Βιτλής, Μπρούνο Άλβες (73’ Φερνάντες), Ντομίνγκες, Ρόγκνε, Κάστρο (73’ Τσίμπσα), Μαρτίνες (86’ Κραγιόπουλος), Φατιόν, Σλίβκα (60’ Εμπακογκού), Ντάουντα

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Πουρίτα (77’ Κορέα), Σιέλης, Άλχο, Γκιουλέν, Μεταξάς (60’ Ριένστρα), Φερνάντες (88’ Τριανταφύλλου), Ρεγκατέν, Ροσέρο, Μπαρτόλο, Φαν Βέερτ

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα