OΦΗ - Απόλλων 1-2: «Διπλό» για... μπαράζ, στο «-2» από τη Λαμία!

OΦΗ - Απόλλων 1-2: «Διπλό» για... μπαράζ, στο «-2» από τη Λαμία!

bet365

Με γκολ των Φατιόν (45'+3') και Σλίβκα (78') ο Απόλλων του Μπάμπη Τεννέ πήρε σπουδαία νίκη στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ (70' Λουίζ Φελίπε) και... σπριντάρει για μπαράζ παραμονής, μειώνοντας την απόσταση από τη Λαμία στους δύο βαθμούς.

Τεράστιο διπλό που τον βάζει ξανά μέσα στη μάχη της παραμονής σημείωσε ο Απόλλωνας Σμύρνης στην Κρήτη επί του ΟΦΗ. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» με γκολ των Φατιόν (45'+3') και Σλίβκα (78') επικράτησε με 1-2 (οι Κρητικοί είχαν ισοφαρίσει με τον Φελίπε στο 70') και εκμεταλλευόμενη την ήττα της Λαμίας στον Βόλο μείωσε στους δύο βαθμούς από την προτελευταία θέση. Ο ΟΦΗ δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν είχε σωστές τελικές ενέργειες, ενώ έπεσε πάνω και σε έναν εξαιρετικό Σορτσάν, και ο αποτελεσματικός Απόλλων έφυγε με ένα πολύτιμο τρίποντο από το Ηράκλειο που αναπτέρωσε για τα καλά τις ελπίδες του με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν.

Έτσι ξεκίνησαν Νιόπλιας και Τεννές

Για τον ΟΦΗ ο Νίκος Νιόπλιας ξεκίνησε με διάταξη 4-3-3. Ο Επασί στο τέρμα, Πασαλίδης και Βούρος στο κέντρο της άμυνας και οι Γιαννούλης και Μαρινάκης οι δύο πλάγιοι μπακ αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Μεγιάδο, Νέιρα και Στάικος οι τρεις του άξονα της μεσαίας γραμμής, οι Λάμπρου και Τσιλιανίδης στα δύο άκρα και ο Φελίπε στην κορυφή της επίθεσης. Ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε τον Απόλλωνα Σμύρνης με σχηματισμό 4-3-1-2. Ο Σόρτσαν στο τέρμα, Βιτλής, Μπρούνο Άλβες, Ντομίνγκες και Ντεντάκης από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, Κάστρο, Σλίβκα και Φατιόν η τριάδα στον άξονα και ο Μαρτίνες σε ελεύθερο ρόλο πίσω από το δίδυμο των Ντάουντα και Ιωαννίδη στην κορυφή.

Ο ΟΦΗ την υπεροχή και τις ευκαιρίες, ο Απόλλων το προβάδισμα με Φατιόν

Το ματς ξεκίνησε με μεγάλες στιγμές και γρήγορο ρυθμό από το πρώτο λεπτό. Συγκεκριμένα στο έβδομο δευτερόλεπτο ο Μαρτίνες σούταρε με καλές προϋποθέσεις, η μπάλα κόντραρε στον Βούρο και πέρασε κόρνερ. Ο Τζοβάρας κλήθηκε από τον Μάντεν στο VAR για να τσεκάρει για χέρι του αμυντικού του ΟΦΗ, αλλά διατήρησε την αρχική του απόφαση. Μάλιστα στην εξέλιξη της φάσης, τρία λεπτά μετά ο ΟΦΗ έχασε τεράστια ευκαιρία στην αντεπίθεση με τον Σορτσάν να λέει «όχι» σε πλασέ του Τσιλιανίδη.

Οι Κρητικοί πήραν το πάνω χέρι και είχαν από εκεί και έπειτα την καθολική υπεροχή, ωστόσο δεν διέθεταν σωστές επιλογές στην τελική ενέργεια για να βρουν το γκολ. Στο 7' από εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου, ο Σορτσάν απέκρουσε την κεφαλιά του Πασαλίδη και ένα λεπτό αργότερα ο Τσιλιανίδης μόνος ανενόχλητος μετά από γύρισμα του Νέιρα με κεφαλιά δεν βρήκε στόχο. Εκτός από τον γκολκίπερ του Απόλλωνα βέβαια και ο Μπρούνο Άλβες με την εμπειρία του στο κέντρο της άμυνας της Ελαφράς Ταξιαρχίας έδινε λύσεις, τη στιγμή που ο ΟΦΗ συνέχιζε να δημιουργεί τελικές χωρίς να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Το σουτ του Φελίπε στο 30' και οι κεφαλιές των Νέιρα και Λάμπρου στο 33' και στο 34' αντίστοιχα δεν βρήκαν στόχο, ενώ στο 45' ο Σορτσάν απέκρουσε εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Λάμπρου. Τελικά ο Απόλλων τιμώρησε τον ΟΦΗ παίρνοντας το προβάδισμα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μαρτίνες γέμισε στην περιοχή, ο Ντάουντα πήρε την κεφαλιά και ο Φατιόν που είχε μείνει ανενόχλητος κοντρόλαρε με το στήθος και με γυριστό σημάδεψε τη γωνία του Επασί για το 0-1.

Απάντησε ο Φελίπε, βρήκε μεγάλο διπλό με Σλίβκα η «Ελαφρά Ταξιαρχία»

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Τεννές γύρισε τον σχηματισμό σε τριάδα στην άμυνα περνώντας τον Ρόγκνε αντί του Ντάουντα. Ο ΟΦΗ έψαξε αμέσως την ισοφάριση αλλά ο Σορτσάν ήταν ξανά εκεί για να πει «όχι» με νέα εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Φελίπε έξω από την περιοχή. Ο Νιόπλιας θέλοντας να αλλάξει την κατάσταση προχώρησε στο 54' σε τριπλή αλλαγή με τους Τοράλ, Ντε Γκουζμάν και Μπαλογιάννη να περνούν στο παιχνίδι. Ο Απόλλων είχε διάθεση να αμυνθεί περισσότερο, όμως όταν του δινόταν η ευκαιρία έβγαινε μπροστά και μάλιστα στο 56' ο Σλίβκα απείλησε μετά από έξυπνη πάσα του Μαρτίνες, αλλά ο Επασί είπε «όχι».

Τελικά ο ΟΦΗ στο 70' βρήκε τη σωστή τελική ενέργεια που του έλειπε με τον Φελίπε, φτάνοντας στην ισοφάριση. Ο Μπαλογιάννης πέρασε έξυπνη προωθητική μπαλιά στον Νέιρα και ο τελευταίος μέσα στην περιοχή βρήκε τον Φελίπε, ο οποίος με ένα όμορφο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Ο Τεννές ζήτησε από τους παίκτες του να μην χάσουν την ψυχραιμία τους και δύο λεπτά αργότερα θα μπορούσαν από μια ανύποπτη στιγμή να πάρουν ξανά στο προβάδισμα όταν ο Ιωαννίδης μετά από κεφαλιά του Άλβες έβαλε την προβολή, με τον Επασί να διώχνει σε κόρνερ.

Αυτό ήταν το... καμπανάκι, όπως έμελλε να αποδειχθεί καθώς στο 78' ο Απόλλων πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ. Ο Κάστρο πάσαρε στον Σλίβκα, ο οποίος μέσα στην περιοχή ντρίμπλαρε τον Βούρο και τελείωσε τη φάση στα δίχτυα του Επασί κάνοντας το 1-2! Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κατάφερε στο τελευταίο δεκάλεπτο να διαχειριστεί το προβάδισμα φεύγοντας με ένα μεγάλο διπλό από την Κρήτη που τη βάζει ξανά γερά μέσα στο κόλπο της παραμονής.

MVP: Μεγάλη εμφάνιση από τον Σορτσάν στην εστία του Απόλλωνα, με διάφορες σημαντικές αποκρούσεις. Κομβικός για το διπλό ο Σλοβένος γκολκίπερ.

Στο ύψος τους: Φατιόν και Σλίβκα σίγουρα μπαίνουν στη συγκεκριμένη κατηγορία καθώς χρίστηκαν σκόρερ, όμως σταθερό ματς έκανε ο Μπρούνο Άλβες στο κέντρο της άμυνας του Απόλλωνα με την εμπειρία του.

Αδύναμος κρίκος: Οι επιλογές του ΟΦΗ στην τελική ενέργεια. Βάσει των ευκαιριών που δημιούργησε και των τελικών που είχε στο ματς, η κρητική ομάδα θα έπρεπε να βρει περισσότερa από το ένα τέρμα που είχε με τον Φελίπε. Η αναποτελεσματικότητα στοίχισε στους παίκτες του Νιόπλια.

Η γκάφα: Τα αμυντικά λάθη του Βούρου, τόσο στο πρώτο γκολ που αφήνει τον Φατιόν μόνο του, όσο και στο τέρμα του Σλίβκα, καθώς είναι αυτός που δέχεται την ντρίμπλα από τον Λιθουανό πριν αυτός σκοράρει.

Το στραγάλι: Ο Τζοβάρας κλήθηκε στο πρώτο λεπτό στο VAR από τον Μάντεν, με τον Σκωτσέζο προφανώς να θεωρεί πως το χέρι του Βούρου μετά το σουτ του Μαρτίνες ήταν παράβαση πέναλτι. Ο Έλληνας ρέφερι έκανε on field review, αλλά διατήρησε την αρχική του απόφαση για κόρνερ. Αυτή ήταν και η πιο δύσκολη φάση που είχε στο ματς, μοιράζοντας σωστά τις κίτρινες όποτε χρειάστηκε.

Το ταμείο του Gazzetta: Διπλό-οξυγόνο στη μάχη της σωτηρίας ο Απόλλων Σμύρνης, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να μειώνει στους δύο βαθμούς από την προτελευταία Λαμία και να μπαίνει και πάλι δυνατά στο παιχνίδι για να προλάβει τα μπαράζ της παραμονής. Ο ΟΦΗ ήταν πάρα πολύ αναποτελεσματικός και αυτό του στοίχισε, με τους φιλοξενούμενους να «χτυπάνε» σε καίρια σημεία μέσα στο παιχνίδι και να φεύγουν με ένα τεράστιο τρίποντο από το Ηράκλειο.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Γιαννούλης, Πασαλίδης (84' Ουές), Βούρος, Μαρινάκης (54' Μπαλογιάννης), Μεγιάδο (84' Μπουζούκης), Νέιρα, Στάικος (54' Τοράλ), Λάμπρου, Τσιλιανίδης (54' Ντε Γκουζμάν), Φελίπε

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Σόρτσαν, Βιτλής, Μπρούνο Άλβες, Ντομίνγκες, Ντεντάκης, Κάστρο, Σλίβκα, Φατιόν (65' Τσίμπσαχ), Μαρτίνες (84' Φερνάντες), Ντάουντα (46' Ρόγκνε), Ιωαννίδης (84' Εμπακόγκου)

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα