ΑΕΚ: Για την πρώτη νίκη στα play offs με τις γνωστές απουσίες των Σιμόες και Ανσαριφάρντ

ΑΕΚ: Για την πρώτη νίκη στα play offs με τις γνωστές απουσίες των Σιμόες και Ανσαριφάρντ

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Για την πρώτη νίκη στα play offs με τις γνωστές απουσίες των Σιμόες και Ανσαριφάρντ

bet365

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το παιχνίδι με τον Άρη. Ένα ματς κομβικό για την κατάληψη της 3ης θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη, με την Ένωση να μην έχει κάποιο απρόοπτο πέρα από τις γνωστές απουσίες των Σιμόες και Ανσαριφάρντ.

Η ΑΕΚ μπορεί μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές των play offs να μην κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις απώλειες βαθμών των συνδιεκδικητών (Άρη και Παναθηναϊκού) της 3ης θέσης, ωστόσο παρέμεινε σε θέση οδηγού για την έξοδο στην Ευρώπη, βγάζοντας ένα ομολογουμένως δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα. Από εδώ και στο εξής όμως καλείται να σημειώσει τις πρώτες της νίκες απέναντι σε Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα στα ματς που ακολουθούν για να έχει το πάνω χέρι για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Της μίνιμουμ -αλλά πολύτιμης- υποχρέωσης που έχει η ΑΕΚ στο φινάλε μιας αποτυχημένης σεζόν. Έχουμε αναλύσει άλλωστε πόσο σημαντική είναι για τους κιτρινόμαυρους η εξασφάλιση της ευρωπαϊκής τους παρουσίας την επόμενη σεζόν.

Η εικόνα της ΑΕΚ στα εκτός έδρας παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ήταν σαφώς βελτιωμένη, αφήνοντας στην Ένωση μια πίκρα για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Σε αυτές τις εμφανίσεις πρέπει να «πατήσει» η ΑΕΚ ενόψει της αυριανής (10/4 – 19:30) αναμέτρησης με τον Άρη στο ΟΑΚΑ, όπως τόνισε στις δηλώσεις του και ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, ο οποίος θέλει από τους παίκτες του περισσότερη υπευθυνότητα και συγκέντρωση προκειμένου να μην επαναληφθούν ατομικά λάθη που έχουν κοστίσει ακριβά σε αρκετά παιχνίδια μέσα στη σεζόν.

Ο 48χρονος υπηρεσιακός τεχνικός της ΑΕΚ στην προετοιμασία για το κυριακάτικο ματς με τον Άρη είδε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε σε προηγούμενα ματς να μειώνονται καθώς οι Τζαβέλλας, Βράνιες και Μάνταλος μπήκαν τις τελευταίες μέρες σε κανονικό πρόγραμμα, ενώ επανήλθε και ο Γέβτιτς. Αυτό δημιουργεί στον Οφρυδόπουλο έναν... ευχάριστο πονοκέφαλο καθώς σε σύγκριση με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό έχει πολλές διαθέσιμες επιλογές, κάτι που του δίνει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων σχετικά με τη διαχείριση του παιχνιδιού από τον πάγκο. Οι απουσίες περιορίζονται πλέον στις δύο και συγκεκριμένα σε αυτές των Σιμόες και Ανσαριφάρντ. Αμφότεροι συνέχισαν το Σάββατο στα Σπάτα το ατομικό τους πρόγραμμα και όπως αναμενόταν δεν βρίσκονται στην αποστολή. Ο Πορτογάλος αποφασίστηκε να προφυλαχθεί για λίγο ακόμα λόγω των ενοχλήσεων στην ποδοκνημική και ο Ιρανός το ίδιο λόγω του τραυματισμού του στο μάτι.

Ο Οφρυδόπουλος είναι πιθανό να επαναφέρει τον Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας με έναν εκ των Μήτογλου ή Βράνιες. Στο τέρμα θα είναι φυσικά ο Στάνκοβιτς, αριστερά στην άμυνα ο Μοχαμαντί, ενώ δεξιά ένας εκ των Μισελέν ή Ρότα. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής το δίδυμο των Κριχόβιακ και Σιμάνσκι δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί, ειδικά μετά την εμφάνιση – κλειδί που είχαν στο ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους, με τον Άμραμπατ σε ελεύθερο ρόλο (τη θέση φυσικά διεκδικεί και ο Μάνταλος) και τους Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία στα άκρα να έχουν το προβάδισμα να ξεκινήσουν, ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται φυσικά ο Αραούχο.

Οι 22 ποδοσφαιριστές που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή της ΑΕΚ: Τσιντώτας, Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Ρότα, Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ, Φράνσον, Κριχόβιακ, Μάνταλος, Σάκχοφ, Γέβτιτς, Άμραμπατ, Γκαρσία, Αραούχο, Τσούμπερ, Τάνκοβιτς.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με τον Άρη

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα