Ολυμπιακός: Το φοβερό 7/7 του Ολυμπιακού, αλλά και του Ελ Αραμπί!

Ολυμπιακός: Το φοβερό 7/7 του Ολυμπιακού, αλλά και του Ελ Αραμπί!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ ένα απίστευτο ρεκόρ που έχει ο Ολυμπιακός, με πρωταγωνιστή τον Ελ Αραμπί.

Για τον Ολυμπιακό παραδοσιακά, αλλά και αυτή την τετραετία του με τον Πέδρο μαρτίνς στον πάγκο, τα πιο δύσκολα παιχνίδια ήταν αυτά μετά τις διακοπές των πρωταθλημάτων! Για λόγους κυρίως Εθνικών ομάδων, αλλά και γενικότερα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Ολυμπιακός είχε υποστεί απίστευτες γκάφες, με αποκορύφωμα άλλωστε το φετινό 0-0 με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη μετά την Πρωτοχρονιά κι ενώ είχαν προηγηθεί ισοπαλίες του με τον Ατρόμητο (0-0) μέσα στο Καραϊσκάκη και με τον Πανιώνιο (1-1) στη Νέα Σμύρνη και με την Ξάνθη (0-0) στην Θράκη, ακόμη και ήττα (0-1) από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Η αναφορά γίνεται, βεβαίως, επειδή τώρα είχαμε διακοπή πρωταθλήματος και ξαναρχίζει αύριο το πρωτάθλημα. Μόνο που εδώ υπάρχει μία πολύ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: ο Ολυμπιακός την πατάει άσχημα μετά από τέτοιες διακοπές, όταν παίζει με τους μικρομεσαίους του πρωταθλήματος-όταν δίνει ντέρμπι πάντα κερδίζει!

Εφτά φορές επί Μαρτίνς ο Ολυμπιακός έχει παίξει ντέρμπι μετά από διακοπή πρωταθλήματος και έχει εφτά νίκες! Απέναντι και στους τρεις παραδοσιακούς αντιπάλους του. Έξι νίκες στο πρωτάθλημα και μία σε τελικό Κυπέλλου.

Τα αποτελέσματα μιλάνε μόνα τους:

21.11.2021 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3 μετά από διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων

4.4.2021 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-5 μετά από διακοπή Εθνικών ομάδων

3.1.2021 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0 μετά από διακοπή λόγω εορτών

21.11.2020 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 μετά από διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων

12.9.2020 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-0 (τελικός) μετά από διακοπή σεζόν

7.6.2020 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1 μετά από διακοπή λόγω πανδημίας

5.1.2020 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 μετά από διακοπή λόγω εορτών

Ελ Αραμπί

Βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει τρεις νίκες εντός έδρας, άλλες τρεις εκτός έδρας και μία σε ουδέτερο, στον τελικό του Κυπέλλου. Μεγαλύτερο θύμα του είναι η ΑΕΚ, την οποία έχει κερδίσει τέσσερις φορές, δύο μέσα στο ΟΑΚΑ, μία στο Καραϊσκάκη και μία στο Βόλο. Δύο φορές έχει κερδίσει τον ΠΑΟ, στο Καραϊσκάκη και μία τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα.

Μέγας πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού σε αυτές τις εφτά νίκες είναι ο Ελ Αραμπί! Έχει βάλει συνολικά εφτά γκολ, εκ των οποίων τα πέντε στην ΑΕΚ! Δύο στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3 φέτος, ένα στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-5 πέρυσι, άλλα δύο στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0 πέρυσι, άλλο ένα στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1 πρόπερσι κι άλλο ένα στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 πρόπερσι!

Από εκεί και πέρα, ο Φορτούνης έχει δύο γκολ: ένα στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός πέρυσι κι ένα στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-5 πέρυσι. Ο Μασούρας δύο γκολ πέρυσι στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-5. Ο Αγκιμπού ένα γκολ φέτος στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3. Ο Μαντί ένα γκολ στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-5 πέρυσι. Ο Βαλμπουενά ένα γκολ στο ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0 πέρυσι. Κι ο Ραντζέλοβιτς το γκολ στον τελικό του Κυπέλλου.

Για να δούμε, λοιπόν, αν αυτή η φοβερή παράδοση του Ολυμπιακού του Μαρτίνς συνεχιστεί και αύριο, μετά από άλλη μία διακοπή πρωταθλήματος…

Παρεμπιπτόντως, ασφαλώς κι ο Πορτογάλος προπονητής μίλησε πολύ λογικά όταν ρωτήθηκε για την επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω του αιτήματος του ΠΑΟΚ να αναβληθεί το παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό, λόγω των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων .

Τι είπε ο Πέδρο:

Μαρτίνς

Πρώτον, ότι επρόκειτο για απόφαση του ΠΑΟΚ, την οποία ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο παρά να την αποδεχθεί. Αλήθεια δεν είπε;

Δεύτερον, ότι ο ΠΑΟΚ θεώρησε καλύτερο να ξεκουραστεί λόγω των αγώνων του με τη Μαρσέιγ, ότι ο Ολυμπιακός δέχεται την απόφαση, αλλά διαφωνεί γιατί δεν τον συμφέρει. Κι εδώ αλήθεια δεν είπε; Δηλαδή, τι να έλεγε; Ότι τον Ολυμπιακό τον συμφέρει που γίνεται άνω κάτω το πρόγραμμα του στο φινάλε της σεζόν;

Τρίτον, ότι οι συνεχόμενες διακοπές δεν γίνεται να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό. Επίσης αλήθεια δεν είπε; Πώς μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό ότι θα παίξει αύριο με την ΑΕΚ και μετά θα ξαναπαίξει μετά από 15 ημέρες με τον ΠΑΟ; Και να είναι αυτός, ο Ολυμπιακός, η μοναδική ομάδα που θα έχει τέτοιο πρόγραμμα;

Τα αυτονόητα είπε ο Μαρτίνς και είναι απορίας άξιον πώς κάποιοι δεν τα καταλαβαίνουν (η, κάνουν πως δεν τα καταλαβαίνουν). Μην ξεχνάμε δε ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν αυτός που τις προάλλες είχε ευχηθεί στον ΠΑΟΚ να πάει καλά στην Ευρώπη και να φέρει βαθμούς και για την Ελλάδα.

Άσχετο: Υπονοούνται διάφορα από διάφορους περί Ολυμπιακού και Καμπελά, αλλά η πραγματικότητα είναι μία. Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη μέχρι αυτή την στιγμή για ένα θέμα που έχει πρωτοπροκύψει εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.