ΠΑΟΚ: Πόσο άλλαξε ο Ιβάν Σαββίδης

ΠΑΟΚ: Πόσο άλλαξε ο Ιβάν Σαββίδης

ΠΑΟΚ: Πόσο άλλαξε ο Ιβάν Σαββίδης

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του στο Gazzetta.gr για έναν διαφορετικό Ιβάν Σαββίδη που ζει η ΠΑΟΚτσήδικη οικογένεια τα τελευταία χρόνια. Σχόλιο και για το βόλεϊ.

Καιρό έχει να γραφτεί και να ειπωθεί κάτι… καλό για τον Ιβάν Σαββίδη. Κάτι από αυτά τα γνωστά που έχουν σκοπό να τον προκαλέσουν, δημιουργώντας μία αναστάτωση και στον ΠΑΟΚ. Αφού λοιπόν τον έχουν «διώξει» γύρω στις 185 φορές, ας θυμίσουμε που ακριβώς βρισκόμαστε, πριν φθάσουμε και στην 186η…

Κατ’ αρχάς είναι ξεκάθαρο ότι ο Σαββίδης δεν ταξιδεύει όσο συνήθιζε τα περασμένα χρόνια. Η πανδημία άλλαξε τις συνήθειές του. Μέσω της τεχνολογίας βέβαια είναι εδώ και ειδικά στα θέματα του ΠΑΟΚ που μας ενδιαφέρουν περισσότερο, φροντίζει να δίνει το παρών σε κάθε τι που χρειάζεται.

Για παράδειγμα… Είναι 100% βέβαιο ότι η σπουδαιότερη κίνησή του τα τελευταία χρόνια, έχει να κάνει με την επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου. Και τι έγινε λοιπόν που δεν συνάντησε από κοντά τον Ρουμάνο προπονητή εκείνη την περσινή περίοδο όταν ο ίδιος οργάνωσε όλο το σχέδιο επιστροφής του πιο επιτυχημένου προπονητή της ιστορίας του ΠΑΟΚ; Το αποτέλεσμα μετράει.

Η ομάδα και συνολικά η νέα προσπάθεια δοκιμάστηκε στο ξεκίνημα, ο ίδιος μαζί με όλους τους συνεργάτες και τον προπονητή ζορίστηκαν να βρουν ισορροπία, αλλά με επιμονή, ανάλυση της κατάστασης και με σχέδιο, βγήκαν από την κρίση, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ σε επιτυχίες αλλά και σε πολύ πιο σταθερές βάσεις ενόψει της επόμενης χρονιάς.

Μέσα σε όλα, αποφάσισε να αλλάξει τη δομή του ποδοσφαιρικού τμήματος, μια και είχε συγκεκριμένα στοιχεία που τον οδήγησαν στην παρέμβαση και στην μεταγραφή(!) του Μπότο από την Σαχτάρ. Στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν, αλλά κατάλαβε ότι έπρεπε να διορθώσει ή να ενισχύσει μία κατάσταση. Κάπως έτσι πλήρωσε τη ρήτρα και έφερε τον Πορτογάλο τον οποίο έπεισε για το πλάνο του.

Ο Μπότο παρουσίασε κάποιες πτυχές του πλάνου για το πώς ο ιδιοκτήτης θέλει να λειτουργήσει η ομάδα και φθάσαμε τώρα σε ένα σημείο όπου όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η χημεία μεταξύ ιδιοκτησίας-τεχνικής ηγεσίας-διοίκησης και αθλητικού διευθυντή είναι η καλύτερη δυνατή. Φυσικά και θα περιμένουμε το ερχόμενο καλοκαίρι ώστε να αποδειχθεί με πράξεις πόσο καλά συνεργάζονται όλοι μαζί, τότε που έχουν υποχρέωση να φτιάξουν ομάδα η οποία με αξιώσεις θα διεκδικεί και το πρωτάθλημα, έχοντας επιτυχίες και στους άλλους θεσμούς που συμμετέχει.

Κάποτε και ειδικά τα πρώτα χρόνια, ο Ιβάν Σαββίδης έλεγε πολλά απευθυνόμενος στον κόσμο. Έκανε συχνά δηλώσεις. Πάντα είχε καλή διάθεση και μεγάλο όραμα για τον Δικέφαλο. Νομίζω όμως ότι στην αγωνία του επάνω να πείσει τον δύσκολο κόσμο του ΠΑΟΚ για τις προθέσεις του, έλεγε και κάτι παραπάνω σε σχέση με όσα χρειάζονταν. Τώρα πια μιλάει κυρίως με έργα. Ο κόσμος έχει ανάγκη να τον ακούει, από όποια πλευρά και να το δεις όμως, οι πράξεις σημαίνουν πολλά περισσότερα.

Θα ήταν καλά να ήταν πιο κοντά στους παίκτες. Έχει τον τρόπο του και τους «ψήνει». Τον αγαπάνε! Δεν εξηγείται αλλιώς ότι μετά από κάθε επιτυχία ψάχνουν το τηλέφωνο να μιλήσουν μαζί του. Αλήθεια είναι ότι του ζητάνε και τα εξτραδάκια γιατί τους έχει καλομάθει, αλλά ακόμη και εκεί έχει τον τρόπο του. Τους… γλυκαίνει όταν τους βλέπει πιεσμένους και τους πιέζει όταν τους βλέπει χαλαρούς. Κι’ αυτό το πέτυχε μέσα στο πέρασμα των ετών. Συμμετέχει και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ στη διαχείριση της ομάδας, σε διαδικασία που τόσο πολύ ποντάρει και ο προπονητής.

Ότι ενοχλεί ο Σαββίδης το καταλαβαίνουν όλοι. Οι οργανωμένες επιθέσεις εναντίον του είναι τόσο κακοστημένες που κάνουν μπαμ. Το τελευταίο διάστημα έγιναν προσπάθειες να τον εμπλέξουν σε κάθε τι που συνέβαινε στη χώρα και στον κόσμο όλο. Γράφτηκαν και διαδόθηκαν απίστευτα πράγματα με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων. Ο Σαββίδης πριν κάποια χρόνια θα αντιδρούσε πιο επιθετικά. Τώρα παραμένει ψύχραιμος και αφήνει το χρόνο μαζί με τις πράξεις του, να μιλάνε γι’ αυτόν.

Έτσι ακριβώς έκανε και όταν κατηγορήθηκε από τον Πρωθυπουργό στα εγκαίνια της Έκθεσης, τότε που (Σάββατο βράδυ 11/9) ειπώθηκε το εκπληκτικό: «Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ αναμένει από τον επενδυτή να ξεκινήσει αφού η πολιτεία λύνει όλα τα θέματα της χωροταξίας…». Την Κυριακή (12/9) το άλλαξε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα είχε εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα! Απρίλιο του 2022 φθάσαμε και δεν τα κατάφεραν ακόμη!

Τίποτε δεν είπε ο Σαββίδης. Μόνο πράξεις. Κινητοποίησε τους πάντες, τους έτρεξε, τους πίεσε, έβαλε τον κόσμο στο παιχνίδι με την συχνή ενημέρωση για όλα όσα ο ΠΑΟΚ κάνει περιμένοντας την κυβέρνηση και μετά από τόσους μήνες τι γνωρίζουμε; Η Πολιτεία δεν κατάφερε ακόμη να φανεί συνεπής και ο ΠΑΟΚ είναι πανέτοιμος έχοντας προετοιμάσει όλα τα επόμενα βήματα κάτι που θα αποδειχθεί την ίδια ημέρα που θα έχουμε την πολυαναμενόμενη εξέλιξη για το γήπεδο του ΠΑΟΚ που κούρασε λίγο περισσότερο από τη δημιουργία του Μετρό στη Θεσσαλονίκη…

* Ρωτήθηκε ο Μαρτίνς και πήρε θέση για την αναβολή του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Συγνώμη, αλλά για το δικαίωμα του ΠΑΟΚ που του δίνει ο κανονισμός, δεν ερωτάται κανείς! Ούτε η Λίγκα, ούτε η ΕΠΟ, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αστυνομία, ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε κανείς. Δεν τίθεται κανένα θέμα και δεν πέφτει λόγος στον οποιονδήποτε. Το ζήτησε ο ΠΑΟΚ και… τελειώσαμε.

* Ο ΠΑΟΚ στο βόλεϊ κατέκτησε ένα ακόμη τρόπαιο. Για εμένα το κύριο θέμα είναι το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Καλμαζίδη είναι 100% η καλύτερη στη χώρα. Το απέδειξε στην κανονική περίοδο, πέρα από το φάιναλ φορ όπου κέρδισε τον φορμαρισμένο Φοίνικα, φυσικά και τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο πρωτάθλημα χάνοντας τρία ματς όπου δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήματα και τις απουσίες. Ο πλήρης ΠΑΟΚ είναι δεδομένα καλύτερος. Τώρα, θα κάνει την ύστατη προσπάθεια να πάρει τα πέντε τελευταία ματς, για να αποδείξει εκ νέου ποιος είναι ο καλύτερος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.