Ολυμπιακός: Από εδώ και πέρα όλα τα ματς είναι «φωτιά» και κρίνονται άπαντες 

Ολυμπιακός: Από εδώ και πέρα όλα τα ματς είναι «φωτιά» και κρίνονται άπαντες 

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει μπει σε ένα διάστημα με μία σειρά κομβικών αγώνων, όπου άπαντες κρίνονται και το κάθε αποτέλεσμα μετράει. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Είναι ικανά τέσσερα παιχνίδια σε έναν μήνα να κάνουν τη διαφορά και να κρίνουν αρνητικά ή θετικά ένα κλείσιμο σεζόν και να επηρεάσουν την αξιολόγηση για παίκτες και προπονητή στον Ολυμπιακό; Η απάντηση μοιάζει πια αρκετά εύκολη. Ναι προφανώς και είναι.

Ο Ολυμπιακός έχει μπει σε ένα κομβικό χρονικό σημείο μέσα στην τρέχουσα σεζόν. Και εάν κρίνουμε και από τα πρόσφατα λεγόμενα του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τους παίκτες και την ομάδα τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού μίλησε για «τελικούς» από εδώ και πέρα. Με τον τρόπο του έστειλε τα μηνύματά του. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ένα αγωνιστικό και γενικότερο... ταρακούνημα και μία εγρήγορση ενόψει της συνέχειας. Υπάρχει γενικά μία αίσθηση πως αυτή η επίσκεψη... τσίτωσε αισθητά την ομάδα των Πειραιωτών, ωστόσο όλα πάντα φαίνονται στο γήπεδο. Υπάρχει πρώτα το Ολυμπιακός - ΑΕΚ, ένα κρίσιμο ματς της Κυριακής με τους Πειραιώτες να έχουν το +10 στην κορυφή, όμως να μην έχουν άλλο περιθώριο για απώλειες βαθμών καθώς εκτός των άλλων ο ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα έχει δείξει ανοδικές τάσεις στην απόδοσή του.

Μετά το Ολυμπιακός - ΑΕΚ υπάρχει ένα διάστημα που δεν θα έχει αγώνα ο πειραϊκός σύλλογος για να παίξει μετά εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό στις 17 Απριλίου. Επίσης ματς - κλειδί και φυσικά ακολουθούν οι ημιτελικοί του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Με άλλα λόγια από τις 3 Απριλίου έως και τα τέλη του τρέχοντος μηνός κρίνονται πολλά. Και θα κριθούν άπαντες στην ομάδα σε αυτά τα ματς... φωτιά.

Άλλη αξιολόγηση με νταμπλ και άλλη μόνο με το πρωτάθλημα

Όπως έχουμε σημειώσει ξανά έχει σημασία για τον Ολυμπιακό αλλά και για τον ίδιο τον Πέδρο Μαρτίνς το πως θα κλείσει τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Άλλη αξιολόγηση θα έχει η χρονιά εάν τελειώσει με νταμπλ και άλλη εάν κλείσει μόνο με πρωτάθλημα και αυτό τους... ακουμπά όλους.

Και αυτό έχει να κάνει και με τους αντιπάλους. Τα δύο επόμενα ματς είναι ντέρμπι, όπως ντέρμπι θα είναι και τα περισσότερα παιχνίδια των play offs. Ντέρμπι είναι και τα δύο ματς των ημιτελικού του θεσμού του Κυπέλλου.

Επίσης υπάρχει και μία άλλη παράμετρος. Στο υπάρχον ρόστερ υπάρχουν παίκτες και με έξτρα κίνητρα, που μπορεί να παίζουν για ένα νέο συμβόλαιο (π.χ. Ελ Αραμπί) ή μήπως και... σώσουν τη χρονιά και μείνουν (π.χ. Κούντε). Υπάρχουν και περιπτώσεις παικτών που θέλουν να δείξουν το κάτι παραπάνω και θα έχει ενδιαφέρον το τι στοιχεία, το τι πράγματα και τι βοήθεια μπορεί να πάρει ο Ολυμπιακός από εκείνους. Το σίγουρο είναι πως την Κυριακή για τον Ολυμπιακό ένα μόνο αποτέλεσμα υπάρχει και αυτό είναι η νίκη.

Έχουν αξία οι διαβεβαιώσεις του Μαρτίνς, αρκεί οι παίκτες του να τον δικαιώσουν

Ο ίδιος ο Ίβηρας κόουτς πάντως στις δηλώσεις του στη NOVA ήταν ξεκάθαρος στο ότι η ομάδα του θα είναι όπως πρέπει και θα ανταποκριθεί στους... τελικούς που την περιμένουν (όπως είπε και εκείνος μετά τον Βαγγέλη Μαρινάκη). Αυτές οι διαβεβαιώσεις σίγουρα μετράνε, όπως το ζητούμενο είναι ο Ολυμπιακός να εμφανιστεί στο γήπεδο έτσι όπως ακριβώς περιμένει και προβλέπει μέσω των δηλώσεών του ο προπονητής του, Πέδρο Μαρτίνς. Το θέμα είναι να δικαιώσουν οι παίκτες στο γήπεδο τον Μαρτίνς δηλαδή.

Χαρακτηριστικά θυμίζουμε πως μεταξύ άλλων επισήμανε στη NOVA: «Η ομάδα μας δεν θα επαναπαυθεί. Παρότι είναι κάτι που δεν μας αρέσει θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Η ομάδα μας θα είναι έτοιμη και απόλυτη προετοιμασμένη σε όποια ημερομηνία και να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια. Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε. Να δουλεύουμε. Πιστεύω πολύ στην ομάδα και σε αυτούς τους δέκα τελικούς θα ανταποκριθούμε όπως πρέπει». Για να δούμε λοιπόν την αγωνιστική συνέχεια για τον Ολυμπιακό...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.