Οι ανανεώσεις κερδίζονται…

Οι ανανεώσεις κερδίζονται…

Οι ανανεώσεις κερδίζονται…

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για το δις εξαμαρτείν του Άρη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και τη συζήτηση που συντηρείται για τις ανανεώσεις των συμβολαίων…

Κι έτσι η συζήτηση για τη διαχείριση κλειστής άμυνας επανέρχεται στο προσκήνιο, εκτός κι αν (την ερχόμενη Κυριακή) ξορκισθούν τα κακά πνεύματα και εμφανίσει ο Άρης βαθμό ικανότητας που δεν έχουμε δει στη διάρκεια του Πρωταθλήματος. Εκεί εντοπίζεται το πρόβλημά του κι αυτό δεν λύθηκε παρά τις διαφορετικές τακτικές προσεγγίσεις. Δοκιμάστηκαν πολλά. Η λύση του δεύτερου φορ δεν απέδωσε, αυτή του Μπαντού Ντιαγέ να λειτουργεί σαν κρυφός φορ επίσης αποδείχθηκε αναποτελεσματική, ούτε η παραχώρηση της πτέρυγας στους πλάγιους μπακ με την ταυτόχρονη φόρτωση του άξονα. Μηδέν από μηδέν… μηδέν που λένε, σαν τον αριθμό των γκολ που πέτυχαν οι «κίτρινοι» απέναντι στον ΠΑΣ (στα δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας) παρότι μέτρησαν 33 τελικές προσπάθειες. Βέβαια, άλλο τελική κι άλλο ουσιαστική ευκαιρία.

Και την Κυριακή ο Άρης θα αντιμετωπίσει τη μοναδική άμυνα του Πρωταθλήματος που δεν κατάφερε να παραβιάσει και τη μοναδική επίθεση που του έβαλε επτά τέρματα σε δύο αγώνες. Οι δύο ήττες (από τον ΠΑΣ) στη regular season ήρθαν με πανομοιότυπο τρόπο καθώς στο 0-5 στο «Κλ. Βικελίδης» ο μεν Άρης ήταν από τραγικός και για τον δε ΠΑΣ… γεννούσαν και τα κοκόρια του. Στις δύο πρώτες τελικές βρήκε ισάριθμα τέρματα. Πάνω στην προσπάθεια δημιουργίας προϋποθέσεων για την επιστροφή του στο παιχνίδι, ο Άρης έχασε τα δικά του τετ α τετ, οι γραμμές του ξεχαρβαλώθηκαν για να γράψει η ιστορία για τη νύχτα της ντροπής. Στο παιχνίδι στα Γιάννινα οι «κίτρινοι» είχαν και πάλι διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών, αλλά και πάλι ο ΠΑΣ σκόραρε στη δεύτερη φάση του στο παιχνίδι και μετά έπαιζε με 7-8 παίκτες εντός περιοχής αφήνοντας τον αντίπαλό του να κουτουλάει πάνω στο ανθρώπινο τείχος.

Ενόψει του μεθαυριανού αγώνα, για τον Άρη θα είναι πιο φρόνιμο να πορευτεί με την αρετή της υπομονής παρά να κυριευτεί από τις εκδικητικές διαθέσεις που σίγουρα θα υπάρχουν γιατί αυτό το 0-7 είναι δυσκολοχώνευτο. Προφανώς θα χρειαστεί περισσότερη τύχη στην τελική προσπάθεια γιατί στους δύο αγώνες που προηγήθηκαν αυτή ήταν συντριπτικά υπέρ του ΠΑΣ.

Ο Καμαρά

Εν τω μεταξύ, γίνεται πολύ κουβέντα για τα 14 συμβόλαια που λήγουν το προσεχές καλοκαίρι και μάλιστα με την επισήμανση ότι ο Άρης θα πρέπει να βιαστεί για τις διαπραγματεύσεις καθώς υπάρχει κίνδυνος απώλειας των ποδοσφαιριστών. Μια συζήτηση η οποία την παρούσα στιγμή είναι από περιττή έως αχρείαστη. Καταρχάς, οι αποφάσεις για την παραμονή ή όχι της συντριπτικής πλειοψηφίας των ποδοσφαιριστών θα ληφθούν αναλόγως της ετυμηγορίας του CAS επί της προσφυγής της ΠΑΕ για τη δυνατότητα πραγματοποίησης μεταγραφών. Είναι ευνόητο ότι οι «κίτρινοι» θα προσπαθήσουν να φτιάξουν κάτι καινούργιο, χαμηλώνοντας παράλληλα τον μέσο όρο ηλικίας, σε περίπτωση που αποκτήσουν ελευθερία κινήσεων. Στο αντίθετο σενάριο, θα υποχρεωθούν να προχωρήσουν σε ανανεώσεις τις οποίες, ενδεχομένως, να μη θέλουν.

Δεύτερον, από τα 14 συμβόλαια που λήγουν, τα δάχτυλα μιας παλάμης είναι αρκετά για να δείξουν τον αριθμό των παικτών που απέδειξαν (στο χορτάρι) ότι αξίζουν ένα νέο συμβόλαιο καθώς οι περισσότεροι δεν έκαναν καλή χρονιά.

Τρίτον, στις διαπραγματεύσεις που έγιναν από τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη έως και σήμερα δε διαπιστώθηκε απλά σημαντική οικονομική διαφορά αλλά χαώδης απόσταση σε σημείο να κρίνεται περιττή κάθε περαιτέρω συζήτηση. Εκεί (έμμεσα) λες στον ποδοσφαιριστή να βγει στην αγορά, να αντιληφθεί την πραγματική αξία του και μετά να επιστρέψει ζητώντας κάτι λογικό και «σύννομο» με τους κανόνες της αγοράς.

Μπερτόγλιο και Ματίγια

Τέταρτον, ο Άρης δεν είναι η προ τετραετίας ομάδα η οποία είχε επιστρέψει έπειτα από μια τρομερά δύσκολη και επώδυνη περίοδο για τον σύλλογο και αντιμετωπιζόταν με επιφύλαξη. Είναι σταθερά στις κορυφαίες πέντε ομάδες του Πρωταθλήματος με διαδοχικές ευρωπαϊκές συμμετοχές (έστω στην προκριματική φάση). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζεται διαφορετικά η περίπτωσή του από την ίδια την αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, βασική προϋπόθεση κάθε συζήτησης για το μέλλον αποτελεί η έκδοση απόφασης από το CAS. Θεωρητικά, αυτή θα γίνει γνωστή στις 10 Απριλίου. Μέχρι πρότινος, κάθε παράταση στην έκδοση της απόφασης λειτουργούσε υπέρ του Άρη. Πλέον αυτό δεν ισχύει. Εντός του Απρίλη, οι «κίτρινοι» θα πρέπει να ξέρουν αν έχουν τη δυνατότητα ενίσχυσης της ομάδας για να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα τους. Εφόσον γίνει αυτό, τότε θα αναδειχθούν και οι προθέσεις τους για τα 14 συμβόλαια που λήγουν.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.