Παναθηναϊκός: Συζήτηση με έντονες αντιδράσεις κατά του Βοτανικού

Παναθηναϊκός: Συζήτηση με έντονες αντιδράσεις κατά του Βοτανικού

Παναθηναϊκός: Συζήτηση με έντονες αντιδράσεις κατά του Βοτανικού

bet365

Τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού συζήτησαν για περίπου έξι ώρες ενόψει των εκλογών της Τετάρτης και η συντριπτική πλειοψηφία των τοποθετήσεων ήταν κατά της Διπλής Ανάπλασης. Τι είπε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Παναγιωτίδης.

Μετά από έξι ώρες ολοκληρώθηκε η συζήτηση των μελών του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ενόψει των εκλογών που θα γίνουν την Τετάρτη σχετικά με το «ναι» ή το «όχι» στην υπογραφή των συμβάσεων για την Διπλή Ανάπλαση και την «μετακόμιση» του συλλόγου στον Βοτανικό. Η συντριπτική πλειοψηφία των τοποθετήσεων ήταν κατά του συγκεκριμένου πρότζεκτ.

Αρκετοί από όσους πήραν τον λόγο, ζήτησαν εξηγήσεις στο γιατί η διοίκηση του Ομίλου δεν έκανε τις απαραίτητες διαδικασίες για να ξεκαθαρίσει δικαστικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λεωφόρου υπέρ του Παναθηναϊκού ενώ στην συνέχεια έγιναν αρκετές αναφορές στην έλλειψη ρητρών στις συμβάσεις σε περίπτωση που η ΠΑΕ αποφασίσει να αποχωρήσει κάποια στιγμή από το γήπεδο στον Βοτανικό. Παράλληλα αναφέρθηκε ως «τροχοπέδη» για το «ναι» το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ και η παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου.

Επίσης, άλλα μέλη του συλλόγου ξεκαθάρισαν πως οι συμβάσεις θα μπορούσαν να ήταν πολύ καλύτερες για τον Ερασιτέχνη ως προς το κομμάτι των νέων εγκαταστάσεων και να υπάρχουν μεγαλύτερες δικλείδες ασφαλείας σε περίπτωση που το έργο σταματήσει και δεν υλοποιηθεί.

sdfx

Από κει και πέρα, για πρώτη φορά υπήρξε επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος από την ΠΑΕ. Ο αντιπρόεδρος, Γιάννης Παναγιωτίδης πήρε τον λόγο για να απαντήσει σε θέματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό «τριφύλλι» και μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Το νομοθετικό πλαίσιο δεν ξεκίνησε πριν δύο-τρία χρόνια. Υπάρχει από το 2006. Ο Παναθηναϊκός μαζί με τον δήμο και την ΠΑΕ συμφώνησαν κάποια πράγματα. Ξεκίνησαν να υλοποιούνται, σταμάτησε το πρότζεκτ. Άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο και βγήκε προεδρικό διάταγμα το 2013. Αν γινόταν τροποποίηση του ΠΔ δεν είναι κάτι που είναι απίθανο. Χρειάζεται χρόνος και είναι με ερωτηματικό. Μπορεί κάποιος να δει τις συμφωνίες του δήμου το 2006 και το 2008 και τι ισχύει τώρα. Ο Ερασιτέχνης είναι σαφέστατα κερδισμένος. Θα μπορούσε περισσότερο. Τα 5.000 μέτρα έγιναν 7.500. Δεν υπήρχε εμπλοκή τότε του Ερασιτέχνη στο γήπεδο του ποδοσφαίρου, τώρα αποκτά δικαιώματα.

Πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός ως σύνολο δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ για την κατασκευή του γηπέδου. Το μόνο που πληρώνει η ΠΑΕ είναι ένα ενοίκιο. Γιατί; Γιατί το σύνολο των χρημάτων δεν γυρίζει πίσω. Το κόστος είναι 115 εκατομμύρια, ο Ερασιτέχνης δεν πληρώνει τίποτα, η ΠΑΕ θα δίνει 420.000 ετησίως συνολικά. Το θέμα είναι αν θέλουμε να πάμε στον Βοτανικό ή αν δεν θέλουμε και αν θέλουμε καλύτερη συμφωνία. Αν πούμε δεν θέλουμε να φύγουμε από την Λεωφόρο, ό,τι σύμβαση και να κάνουμε δεν θα φύγουμε ποτέ.

Σε αυτό το γήπεδο που είμαστε σήμερα το 2008, ο Παναθηναϊκός έφυγε και πήγε στο ΟΑΚΑ. Το γήπεδο κατέρρευσε και για να λειτουργήσει ξανά, η ΠΑΕ επένδυσε χρήματα, άλλαξε και η νομοθεσία για να λειτουργήσει. Για την Λεωφόρο ο Αλαφούζος προσπάθησε όσο λίγοι. Δεν πρέπει να αποφασίζει κάποιος με γνώμονα το υπάρχον καθεστώς της ΠΑΕ, τώρα ανήκει σε εκείνον μετά από χρόνια σε άλλον. Σε ένα πρότζεκτ 100 χρόνων δεν έχει σημασία ποιος είναι τώρα. Ο Αλαφούζος μπορεί να μην είναι σε 5 και 10 χρόνια».

Τέλος, υπενθυμίζουμε πως για να περάσει το «ναι», θα πρέπει να πάρει το 67% των ψήφων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

@Photo credits: INTIME

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα