Ολυμπιακός: Στο μυαλό του Ονιεκούρου

Ολυμπιακός: Στο μυαλό του Ονιεκούρου

Ολυμπιακός: Στο μυαλό του Ονιεκούρου

bet365

Θέλει όντως να φύγει ο Ονιεκούρου από τον Ολυμπιακό; Γιατί δεν έχει έχει δείξει στο γήπεδο όσα μπορεί να κάνει; Τον απασχολούν οι φήμες στην Τουρκία; Το Gazzetta επιχειρεί να δώσει απαντήσεις.

Πολυδιαφημισμένη και δαπανηρή ήταν η μεταγραφή του Χένρι Ονιεκούρου στον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι. Η διοίκηση εκπλήρωσε την επιθυμία του προπονητή της και απέκτησε τον ταχύτατο εξτρέμ, για τον οποίο η Έβερτον έδωσε 8.000.000 ευρώ το 2017 και 13.500.000 η Μονακό το 2019. Η κίνηση των «ερυθρόλευκων» να αποσπάσουν την υπογραφή του 24χρονου προκάλεσε ενθουσιασμό. Κυρίως λόγω των χρημάτων που αποφασίστηκε να δοθούν (περίπου 4.500.000), αλλά και λόγω του βιογραφικού του ποδοσφαιριστή, ο οποίος από το 2017 παίζει σε σημαντικές ομάδες σε Βέλγιο (Άντερλεχτ), Αγγλία (Έβερτον), Γαλλία (Μονακό) και Τουρκία (Γαλατασαράι). Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει στηρίξει όσο λίγοι τον Ονιεκούρου. Ακόμα και όταν προερχόταν από παιχνίδια στα οποία δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, κάτι βέβαια που ήταν ο κανόνας, ο Πορτογάλος θα συνέχιζε να τον έχει στην ενδεκάδα ή έστω να τον χρησιμοποιεί ως αλλαγή. Αυτό άλλαξε μετά την εντός έδρας ήττα (0-3) από την Αταλάντα, στις 24 Φεβρουαρίου. Έκτοτε, μετά και τα γιουχαΐσματα που δέχτηκε από τους φίλους του Ολυμπιακού, δεν έχει ξαναπαίξει.

Τις τελευταίες μέρες, κάτι βέβαια που δεν συνέβη για πρώτη φορά, το όνομα του ποδοσφαιριστή εμπλέκεται σε ουκ ολίγα μεταγραφικής φύσεως σενάρια στην Τουρκία, από την οποία πέρασε ως παίκτης της Γαλατασαράι με απολογισμό 22 γκολ και 12 ασίστ σε 71 παιχνίδια. Οι Τούρκοι, που δεν φημίζονται βέβαια για την εγκυρότητά τους, φιλοξενούν μπόλικα ρεπορτάζ, με βάση τα οποία ο Ονιεκούρου θέλει να φύγει από τον Ολυμπιακό και να επιστρέψει στη γείτονα χώρα και άλλα σύμφωνα με τα οποία τόσο η Γαλατασαράι όσο και η Μπασακσεχίρ θέλουν να τον αποκτήσουν.

Το Gazzetta, στην προσπάθεια να μάθει τι ακριβώς ισχύει γύρω από την υπόθεση του ποδοσφαιριστή προσπάθησε να αλιεύσει πληροφορίες από όλες τις πλευρές. Κατ' αρχήν, στον Ολυμπιακό δεδομένα δεν -μπορούν να- είναι ικανοποιημένοι με την επένδυση που έκαναν. Οι 27 συμμετοχές με το ένα γκολ και τη μία ασίστ σίγουρα δεν είναι αριθμοί που ταιριάζουν σε ακραίο επιθετικό με τέτοια πορεία και ο οποίος αμείβεται πλουσιοπάροχα. Από την άλλη, επειδή θα ήθελε να βγει δικαιωμένη από το deal, ο μοναδικός τρόπος να γίνει αυτό είναι να συνεχίσει να τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη και να του δοθούν κι άλλες ευκαιρίες.

Τι υποστηρίζει η πλευρά του Ονιεκούρου; Ότι το μοναδικό πράγμα που απασχολεί τον Αφρικανό είναι πώς θα μπορέσει να παρουσιάσει στο γήπεδο τα στοιχεία για τα οποία αποκτήθηκε και για τα οποία έκανε αυτές τις δαπανηρές μεταγραφών του παρελθόντος. Ότι δεν ήρθε στον Ολυμπιακό για ένα χρόνο, αλλά για τέσσερα (έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025) με σκοπό να μείνει, να προσφέρει και να κάνει καριέρα με τους «ερυθρόλευκους». Οι άνθρωποι του Ονιεκούρου κάνουν λόγο για έναν συναισθηματικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος αν νιώσει την υποστήριξη όλων των πλευρών, πέρα από της ομάδας την οποία υποστηρίζει ότι έχει, και εκείνης του κόσμου, τότε θα μπορέσει να επαναλάβει τα κατορθώματα που πέτυχε με τη φανέλα της Γαλατά. Ο Ονιεκούρου θεωρεί ότι τόσο η διοίκηση όσο και το προπονητικό τιμ τον έχουν στηρίξει και πως η πορεία του με τους πρωταθλητές Ελλάδας οφείλεται στην προσαρμογή. Το περιβάλλον του Νιγηριανού θεωρεί πως αν αρχίσει να βάζει γκολ, τότε θα ρολάρει και θα βρει τον πραγματικό του εαυτό. Ότι γράφονται στην Τουρκία δεν τον απασχολούν, παρά μόνο το πώς θα αλλάξουν τα δεδομένα στον Ολυμπιακό. Μέχρι τότε, θα περιμένουμε να δούμε πότε θα επιστρέψει στη δράση ο Ονιεκούρου. Πότε, για την ακρίβεια, θα αποφασίσει ο κόουτς να τον χρησιμοποιήσει ξανά.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα