Παναθηναϊκός: Πρέπει να σπριντάρει, αλλιώς θα πέσει σε «Κόλος Κοβαλίβκα»

Παναθηναϊκός: Πρέπει να σπριντάρει, αλλιώς θα πέσει σε «Κόλος Κοβαλίβκα»

Παναθηναϊκός: Πρέπει να σπριντάρει, αλλιώς θα πέσει σε «Κόλος Κοβαλίβκα»

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την ανάγκη του Παναθηναϊκού να «τρέξει» ενόψει της επόμενης σεζόν προκειμένου να μην πέσει θύμα κάποιας «Κόλος Κοβαλίβκα» στην περίπτωση που πάρει το εισιτήριο για το Conference League.

Μπήκε η άνοιξη, πλησιάζουμε τον Απρίλιο και ο ταλαιπωρημένος από πολλά εκτός έδρας «χαστούκια», ο λαβωμένος από αμέτρητες απουσίες λόγω τραυματισμών και ιώσεων, Παναθηναϊκός, παραμένει εντός στόχων. Μπορεί να τα πάρει όλα: και «ευρωπαϊκή» θέση μέσω των play offs αν ξεπεράσει τον Αρη ή την ΑΕΚ και κούπα για πρώτη φορά μετά από το 2014. Μπορεί να τα χάσει όλα: στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας παραμένει και σίγουρα – αν δεν γίνει κάποιο πατατράκ στους ημιτελικούς με τη Λαμία – φαβορί δεν θα είναι στον τελικό του Κυπέλλου. Είτε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, για τον οποίο το Κύπελλο είναι ο μοναδικός δρόμος για να «διασκεδάσει» τις άσχημες εντυπώσεις μιας μετριότατης σε όλα τα επίπεδα σεζόν, είτε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ που δείχνει πιο σφριγηλός, ενωμένος και θαρραλέος παρά ποτέ στην τελική ευθεία της αγωνιστικής περιόδου.

Οδεύουμε ολοταχώς για το πιο συναρπαστικό παναθηναϊκό φινάλε εδώ και πολλά χρόνια (ουσιαστικά από την εποχή Ουζουνίδη και τους ημιτελικούς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ), όμως ανεξάρτητα από την κατάληξη της σεζόν, το τοπίο παραμένει απολύτως θολό για την επόμενη μέρα της ομάδας! Κι αν συμμετάσχει στους προκριματικούς γύρους του Conference League και υποχρεωθεί να αρχίσει τα επίσημα παιχνίδια από τα μέσα Ιουλίου, θα γίνει ακόμα πιο θολό!


Εξηγούμαστε…

  • Α) Ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή αν θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αν ο Παναθηναϊκός πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο η παραμονή του είναι βέβαιη. Αν δεν τα καταφέρει, θα εξαρτηθεί πιθανότατα από τον ίδιο, χωρίς να είναι απολύτως σίγουρο πως η ΠΑΕ θα του καταθέσει πρόταση ανανέωσης...
  • Β) Ουδείς γνωρίζει αν η ομάδα θα πορευτεί και στην επόμενη σεζόν χωρίς τεχνικό διευθυντή, ο οποίος θα βοηθά τον προπονητή. Το σκέφτονται, το επεξεργάζονται, εξετάζουν διάφορα πρόσωπα, ακόμα δεν έχουν καταλήξει. Και ως συνέπεια αυτού, ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα παραμείνουν στον Παναθηναϊκό παίκτες τους οποίους θέλει η ομάδα, όπως ο Χουάνκαρ και ο Βιγιαφάνιες.
  • Γ) Λήγουν εννέα συμβόλαια, φεύγει σίγουρα και ο Αγιούμπ. Αποχωρούν οι Μπεκ, Μαουρίσιο, Λούντκβιστ και βάσει των σημερινών δεδομένων οι Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης, Σάντσεθ. Πάρα πολύ δύσκολη η παραμονή του δανεικού Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (δεν υπάρχει ρήτρα με τη Χοφενχάιμ, δύσκολα θα αποφασίσει ο παίκτης να παραμείνει ως δανεικός, αλλά ας μην αποκλείσουμε τίποτα…), στο 50%-50% του Χουάνκαρ, στο 70%-30% του Βιγιαφάνιες. Ειδικά στη μεσαία γραμμή και στους εξτρέμ χρειάζονται τουλάχιστον από δύο μεταγραφές!

Για να μην παρεξηγούμαστε λοιπόν. Ο άγραφος νόμος μιας σωστά οργανωμένης ομάδας προβλέπει ολοκληρωμένο στο 80% μεταγραφικό πλάνο το Πάσχα πριν από τη λήξη κάθε σεζόν. Και… αργά είναι! Κι αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα για τον προγραμματισμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Δεν έχει ανανεωθεί ούτε ένα συμβόλαιο. Δεν έχει απαντηθεί ούτε ένα από τα βασικά ερωτήματα για την επιθετική γραμμή, όπου αιωρείται ότι θα γίνει μεταγραφή φορ (θα έπρεπε να είχε γίνει τον Ιανουάριο). Πώς και ποιος (επί παραδείγματι) εκ των Μακέντα και Καρλίτος θα αποχωρήσει δεδομένου ότι αμφότεροι έχουν συμβόλαια μέχρι το 2023;


Δύσκολα πράγματα όλα αυτά. Και θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα αν ο Παναθηναϊκός πετύχει το βασικό εφετινό στόχο του, δηλαδή τη συμμετοχή στο Conference League της επόμενης σεζόν και κληθεί να αρχίσει προετοιμασία… 15 ημέρες μετά τον τελικό του Κυπέλλου, δηλαδή στις αρχές Ιουνίου! Τα σημειώνουμε από τώρα διότι τα… βλέπουμε να έρχονται! Κι αν σ’ όλα αυτά συνυπολογιστεί και η καταγεγραμμένη διστακτικότητα/αναποφασιστικότητα του κόουτς Ιβάν στις μεταγραφές; Φέξε μου και γλίστρησα!


Για όλους αυτούς τους λόγους και δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν από το Πάσχα Γιοβάνοβιτς και Παναθηναϊκός αν θα πορευτούν και του χρόνου μαζί, το κλαμπ είναι υποχρεωμένο να τρέξει. Να αποφασίσει τάχιστα (και να προσλάβει) τεχνικό διευθυντή από τώρα, ο οποίος σε συνεργασία με τον κόουτς Ιβάν θα αρχίσει εντατική εργασία για τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν με βάση το καλύτερο και πιο… πιεστικό σενάριο. Αυτό της συμμετοχής στο Conference League. Σε διαφορετική περίπτωση θα αυξηθούν κατακόρυφα οι πιθανότητες να εμφανιστεί μια «Κόλος Κοβαλίβκα» ή μια «Βελέζ», να τον πετάξει εκτός ομίλων με συνοπτικές διαδικασίες και να ξεκινήσει μια σεζόν γεμάτη γκρίνια και μιζέρια.

* Aσφαλώς όλα αυτά ωχριούν συγκριτικά με την κομβικής για το μέλλον του συλλόγου ψηφοφορία της γενικής συνέλευσης του Ερασιτέχνη για τη «Διπλή Ανάπλαση», η οποία πλησιάζει. Περισσότερα από αύριο για τη σημαντικότερη απόφαση στη σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...