Παναθηναϊκός: Τα κύρια αίτια της «αφλογιστίας» του Καρλίτος

Παναθηναϊκός: Τα κύρια αίτια της «αφλογιστίας» του Καρλίτος

Παναθηναϊκός: Τα κύρια αίτια της «αφλογιστίας» του Καρλίτος

bet365

Ο Καρλίτος συμπλήρωσε τρεις μήνες μακριά από το γκολ στο πρωτάθλημα και το Gazzetta καταγράφει τις σημαντικότερους παραμέτρους του ντεφορμαρίσματος του Ισπανού επιθετικού.

Aπό τα 9 γκολ σε 12 αγωνιστικές και ένα ξεκίνημα «φωτιά», σε ένα τρίμηνο μακριά από το αντίπαλο πλεκτό που έχει κοστίσει αρκετά στον Παναθηναϊκό. Ο Καρλίτος επιβεβαίωσε στο αθηναϊκό ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ πως δεν είναι σε καλή κατάσταση, ολοκλήρωσε το παιχνίδι χωρίς τελική προσπάθεια, με 1/9 κερδισμένες μονομαχίες και μόλις πέντε πάσες και ήταν πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό. Δεν συμμετείχε καν στο παιχνίδι.

Έγινε εύκολη «λεία» για τους κεντρικούς αμυντικούς της «Ένωσης», δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ούτε όταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφερε δίπλα του τον Σεμπάστιαν Παλάσιος στο 4-4-2 από το 46' μέχρι το 60' και μοιραία έγινε αλλαγή.

sssxax

Ο Ισπανός στράικερ διανύει μεγάλη περίοδο ντεφορμαρίσματος και οι κυριότεροι λόγοι είναι οι εξής:

  • Ο 32χρονος επιθετικός εδώ και καιρό βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση και δεν έχει καταφέρει να μετατρέψει σε πείσμα το γεγονός πως έχασε την θέση του στο αρχικό σχήμα από τον Φώτη Ιωαννίδη. Σε απλά ελληνικά τον έχει πάρει από κάτω και φυσικά η ευθύνη της επιστροφής βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιο σε αυτό το κομμάτι. Δεν είναι ούτε «παιδάκι», ούτε άπειρος για να μην μπορεί να διαχειριστεί σωστά αυτή την συνθήκη. Τα συναισθήματά του έγιναν ακόμη χειρότερα μετά την άστοχη εκτέλεση πέναλτι στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό που στέρησε από την ομάδα του να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από εκείνο το ματς. Η φοβερή και τρομερή αυτοπεποίθηση του ξεκινήματος, έχει δώσει την θέση της σε μία προβληματική πνευματική κατάσταση.
  • Από την στιγμή που το 4-2-3-1 του Ιβάν «γύρισε» σε 4-3-3 και ο Ισπανός έπρεπε να παίξει ως καθαρός σέντερ φορ, τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τον ίδιο. Εκεί που μπορεί να αποδώσει καλύτερα βάσει των χαρακτηριστικών του είναι είτε ως επιτελικός είτε ως περιφερειακός, η επιρροή του στο παιχνίδι μειώθηκε και είναι χαρακτηριστικό το εξής στατιστικό: Σε 11 παιχνίδια, δηλαδή σε όσα ακολούθησαν από το τελευταίο γκολ κόντρα στον Ατρόμητο, τα xGoals του είναι μόλις στο 1.3! Δηλαδή θα «έπρεπε» να έχει σκοράρει κάτι παραπάνω από 1 τέρμα, δεν έχει βάλει κανένα αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Ο αριθμός για το μέγεθος των παιχνιδιών είναι ελάχιστος και δείχνει πως δεν βρέθηκε σε μεγάλες φάσεις, δεν πήρε καθαρές εκτελέσεις, δεν έχασε τις τρομερές και φοβερές ευκαιρίες και είναι ντεφορμέ, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τον Τσόλακ στον ΠΑΟΚ. Είναι ντεφορμέ γιατί βρίσκεται εκτός παιχνιδιού, εκτός από τα σημεία όπου μπορεί να είναι επιδραστικός.
  • Στις αρχές του έτους έμεινε εκτός για τρία σερί παιχνίδια. Με Άρη στη Λεωφόρο, Βόλο εκτός και Ολυμπιακό εντός. Προσβλήθηκε από κορονοϊό και φαίνεται πως και αυτόν τον επηρέασε, κυρίως όσον αφορά την φυσική του κατάσταση. Από τις 19 Δεκεμβρίου και την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ξαναέπαιξε στις 22 Ιανουαρίου με τον Ιωνικό στη Νίκαια και έχασε πολύτιμο έδαφος.

Από κει και πέρα, και επειδή ο Παναθηναϊκός έχει... ξεμείνει με δύο «εννιάρια», τον Καρλίτος και τον Ιωαννίδη, ο Καρλίτος θα πρέπει άμεσα να επανέλθει σε καλή κατάσταση, θα πρέπει το τεχνικό επιτελείο να βρει τρόπο να τον αξιοποιήσει και να τον «ξυπνήσει», καθώς οι «πράσινοι» δεν έχουν την πολυτέλεια να τα περιμένουν όλα είτε από τον Παλάσιος και τον Αϊτόρ, είτε από τον ταλαντούχο αλλά άγουρο ακόμη, Ιωαννίδη.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα