Ολυμπιακός: Η άνοδος του Εμβιλά που παίζει στα... κόκκινα

Ολυμπιακός: Η άνοδος του Εμβιλά που παίζει στα... κόκκινα

Ολυμπιακός: Η άνοδος του Εμβιλά που παίζει στα... κόκκινα

bet365

Το Gazzetta, με τη βοήθεια του Wyscout, καταγράφει τα καλύτερα νούμερα του Γιαν Εμβιλά κατά την εφετινή σεζόν σε σχέση με πέρυσι.

Ο Γιαν Εμβιλά ήταν από τις πολύ καλές μεταγραφές που έκανε τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός. Ο Γάλλος αμυντικός μέσος χαφ ήρθε ως ελεύθερος από τη Σεντ Ετιέν το καλοκαίρι του 2020 και γρήγορα αποτέλεσε βασικότατο στέλεχος στις ενδεκάδες του Πέδρο Μαρτίνς. Από την πρώτη του κιόλας σεζόν έκανε αισθητή την παρουσία του, φτάνοντας στο σημείο να κάνει 51 συμμετοχές, με απολογισμό έξι γκολ και δύο ασίστ. Ένας εργάτης εντός των τεσσάρων γραμμών, ο οποίος αναγκάστηκε να παίξει ακόμα και στο κέντρο των μετόπισθεν, όταν η ομάδα ξέμεινε από επιλογές. Όπως πέρυσι, έτσι και αυτή τη σεζόν ο 31 ετών ποδοσφαιριστής είναι αναντικατάστατος. Σε μια αγωνιστική περίοδο που η μεσαία γραμμή προβλημάτισε, ιδίως λόγω της πτωτικής παρουσίας του Μαντί Καμαρά, ο Εμβιλά είναι από τους ποδοσφαιριστές που βρέξει - χιονίσει βρίσκεται στην ενδεκάδα. Εφέτος μετρά 35 συμμετοχές, δύο γκολ και τρεις ασίστ (το ένα τέρμα χάρισε νίκη επί της ΑΕΚ στο Φάληρο).

Χωρίς να έχει δει κανείς τους αριθμούς του Εμβιλά, θα σκεφτεί ότι σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει εφέτος, πέρυσι είχε καλύτερους αριθμούς. Κι όμως, -κυρίως- σε ανασταλτικό επίπεδο τα πηγαίνει καλύτερη σε αυτή τη δεύτερη χρονιά με τα «ερυθρόλευκα». Μέχρι στιγμής, ασφαλώς, διότι η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί. Με βάση το Wyscout, πέρυσι ο Εμβιλά είχε 77.8% ποσοστό επιτυχίας στις συνολικές ενέργειες στις οποίες ενεπλάκη. Κατάτην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο μετρά ποσοστό 78.3%. Πέρυσι είχε 55.5% σε νικηφόρες μονομαχίες, εφέτος 55.8%. Το 2020-2021 είχε 60% στις εναέριες μονομαχίες, εφέτος 61.8%. Πέρυσι μέτρησε ανά παιχνίδι 4.12 κοψίματα κι εφέτος έχει 4.52. Την περασμένη σεζόν είχε ποσοστό 38.3% σε επανακτήσεις της μπάλας κι εφέτος αυτό ανέβηκε στο 40.2%.

Αυτό στο οποίο έχει υστερήσει ο Γάλλος ποδοσφαιριστής είναι στην επιτυχημένη μακρινή του μπαλιά, αυτή για την οποία αποθεώθηκε πολλές φορές πέρυσι, όταν έκλεισε με ποσοστό 60.8%. Εφέτος αυτό έχει μειωθεί σε 56.9%, αν και σαφέστατα μπορεί να το διορθώσει. Και ένα δεύτερο στο οποίο παρατηρείται μείωση είναι οι φορές που από το πόδι του ή το κεφάλι του η μπάλα είτε έχει πάει στον αντίπαλο είτε έχει καταλήξει απευθείας άουτ. Όταν πέρυσι έκανε 6.72 τέτοια λάθη ανά παιχνίδι, εφέτος το κάνει 7.61. Σε γενικές γραμμές ο Εμβιλά είναι από τους πιο σταθερούς μέσους που έχει στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός και φυσικά μια από τις μονάδες που ο Μαρτίνς έχει πολύ υψηλά στην εκτίμησή του. Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και τις φορές που θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει ανάσες, συνεχίζει να παίζει.

Όταν προ ημερών ρωτήθηκε για το γεγονός ότι δεν έχει πάρει ανάσες, απάντησε: «Πραγματικά οι παίκτες που έχουν παίξει στη μεσαία γραμμή και όλη η ομάδα έχουν παίξει πάρα πολύ. Τα παιχνίδια είναι πολλά, οι διακοπές είναι μικρές και τα παιχνίδια έχουν αυξηθεί αρκετά μαζί με τα προκριματικά και τα playoffs. Όλοι είμαστε κουρασμένοι, είχαμε απουσιάσει μόνο στις στιγμές που ήμασταν άρρωστοι ή τραυματίες. Γενικές υπάρχει κούραση. Όταν όμως ο προπονητής με φωνάζει, τα ξεχνάω όλα, ξεχνάω την κούραση, δίνω το 100% του εαυτού μου και ξεχνάω πόσα πολλά παιχνίδια έχω παίξει και την κούραση».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα