Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 5-1: Ελλάς – Γαλλία συμμαχία και... κερασάκι με Γκάρι!

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 5-1: Ελλάς – Γαλλία συμμαχία και... κερασάκι με Γκάρι!

bet365

Η είσοδος του Βαλμπουενά στο ημίχρονο έδωσε φτερά στον Ολυμπιακό που σκόρπισε με 5-1 τον Αστέρα Τρίπολης. Συμμετοχή του Γάλλου στα 4 γκολ που είχαν... ελληνικό χρώμα (2 ο Μασούρας, από ένα Παπασταθόπουλος, Μπουχαλάκης), σκόραρε ξανά ο Γκάρι Ροντρίγκες!

Ο Ολυμπιακός προβλημάτισε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ήταν καταιγιστικός και επικράτησε με 5-1 του Αστέρα, σε εξ' αναβολής παιχνίδι για την 17η αγωνιστική της Super League Interwetten. Ήταν η 20ή νίκη των ερυθρόλευκων σε 25 παιχνίδια (μετρούν και πέντε ισοπαλίες). Ο Αστέρας έμεινε στην 6η θέση, με απολογισμό 10 νίκες, 5 ισοπαλίες και 10 ήττες.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε το 4-2-3-1 με τον Βατσλίκ κάτω από τα γκολπόστ. Η άμυνα από δεξιά προς αριστερά απαρτίστηκε από Βρουσάι, Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Ρέαμπτσιουκ. Εμβιλά και Μαντί Καμαρά ήταν οι αμυντικοί μέσοι, Αγκιμπού Καμαρά (δεξιά) και Μασούρας (αριστερά) πήραν θέση στα φτερά και ο Καρβάλιο πίσω από τον Τικίνιο.

Στο γνωστό του 4-2-3-1, ο Ράσταβατς παρέταξε τον Αστέρα με τον Τσιφτσή στο τέρμα, τους Τασουλή, Καστάνιο, Χριστόπουλο, Καρμόνα στην άμυνα. Βαλιέντε και Μουνάφο ήταν το δίδυμο στον άξονα, ο Καπίγια ήταν πίσω από τον Μπενίτο κι οι Σίτο - Ρεγκίς στα άκρα.

Ο Τασουλής κράτησε το μηδέν

Ύστερα από ένα 12λεπτο πίεσης χωρίς τελική, ο Ολυμπιακός απείλησε στο 13' με μακρινό σουτ του Μαντί Καμαρά το οποίο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Η Τσιφτσής βρήκε τη μπάλα αλλά δεν καταλογίστηκε κόρνερ. Ο Βατσλίκ δεν έκανε καλό κοντρόλ όταν του επεστράφη η μπάλα στο 16', δεν εκτίμησε τη φάση σωστά και όταν ο Μπενίτο έγινε κάτοχος της μπάλας, ο Τσέχος τον σπρώχνει ώσπου αυτή κατέληξε άουτ.

Ο Ρέαμπτσιουκ και ο Βρουσάι ανέβαιναν αρκετά από τις δύο πλευρές, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύονταν να παράξουν τελική. Στο 20', όμως, έχασαν σπουδαία ευκαιρία, όταν μετά από άστοχη έξοδο του Τσιφτσή, ο Τικίνιο έκανε την κεφαλιά από κοντά και ο Τασουλής απομάκρυνε προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή. Στο 20λεπτο η κατοχή της μπάλας ήταν 76% υπέρ των γηπεδούχων.

Η συγγνώμη του Εμβιλά στον Αραμπί

Ο Μαρτίνς άλλαξε πλευρές τους Αγκιμπού και Μασούρα μετά το 25', μήπως και αλλάξει κάτι στην εικόνα της ομάδας του. Η πρώτη τελική των Αρκάδων καταγράφηκε στο 30' με το γυριστί του Καπίγια μέσα από την περιοχή, το οποίο η αλήθεια είναι πως δεν προκάλεσε ανησυχία στον Βατσλίκ, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά. Ο Τικίνιο στο 35' αντικαταστάθηκε από τον Αραμπί λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό.

Η πρώτη ουσιαστική απειλή των φιλοξενούμενων καταγράφηκε στο 38' με το μακρινό σουτ του Μπενίτο το οποίο «έβγαλε» ο Βατσλίκ, ενώ είχε προηγηθεί ανοιχτό κοντρόλ του Καρβάλιο, που έχασε τη μπάλα. Ο Βαλιέντε που σκόραρε στο 39' ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 45' ο Εμβιλά απέτυχε να αξιοποιήσει την πολύ ωραία πάσα του Αραμπί και αστόχησε σε σουτ μέσα από την περιοχή, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη από τον Μαροκινό.

«Καταιγίδα» με ηγέτη Ματιέ και τέσσερα γκολ σε 15 λεπτά

Ο Μαρτίνς αντικατέστησε τον Αγκιμπού με τον Βαλμπουενά και τον Μανωλά με τον Σισέ με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Γάλος πήγε δεξιά, εκεί όπου έπαιζε ο Αγκιμπού και δεν άργησε να κάνει την παρουσία του αισθητή. Στο 52' εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Παπασταθόπουλος με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 54' ο Βατσλίκ πέταξε μπροστά για τον Καρβάλιο, αυτός πέρασε στον Βαλμπουενά κι εκείνος στον Βρουσάι. Ο δεξιός μπακ του Ολυμπιακού έδωσε στον Καρβάλιο, το γύρισμα του οποίου εκμεταλλεύτηκε ο Μασούρας στο δεύτερο δοκάρι, γράφοντας το 2-0 με πλασέ. Στο 57' ο Μασούρας σκόραρε ξανά. Προηγήθηκε καταπληκτική ενέργεια του Βρουσάι πάνω στον Τασουλή και γύρισμα από δεξιά. Ο διεθνής εξτρέμ με κεφαλιά ψαράκι νίκησε τον Τσιφτσή για το 3-0. Το επιθετικό κρεσέντο του Ολυμπιακού συνεχίστηκε δέκα λεπτά μετά. Στο 67' ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ, ο Αραμπί έκανε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Μπουχαλάκη, ο οποίος προ κενής εστίας έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-0.

Μείωσε ο Καρμόνα, ο Ροντρίγκες το 5-1

Ο Αστέρας το μόνο ουσιαστικό που κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να μειώσει σε 4-1. Ο Ριέρα, που είχε μπει στο 46', ταλαιπώρησε τον Σισέ και έκανε το γύρισμα από δεξιά. Ο Μπουχαλάκης προσπάθησε να διώξει, αλλά επί της ουσίας έστρωσε τη μπάλα στον Καρμόνα, ο οποίος είχε προωθηθεί. Ο δεξιός μπακ των Αρκάδων σούταρε, η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα. Ο Μπούχα επιχείρησε να απομακρύνει μετά το δοκάρι, αλλά δεν πρόλαβε να ακουμπήσει τη μπάλα. Ο Ολυμπιακός έφτασε εντέλλει και σε πέμπτο γκολ. Ο Ροντρίγκες που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή στο 74', δέχτηκε πάσα από τον Ρέαμπτσιουκ και με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Τσιφτσή, ο οποίος βρήκε τη μπάλα, χωρίς να καταφέρει να αποτρέψει το 5-1.

MVP: Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος μπήκε στο 46' και άλλαξε όλο τον Ολυμπιακό. Είχε συμμετοχή στα τέσσερα γκολ και ήταν επιδραστικός σε ένα ακόμα παιχνίδι της ομάδας του. Το λέει η καρδιά του διανύοντας το 38ο έτος της ηλικίας του.

Στο ύψος του: Γιώργος Μασούρας. Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού σημείωσε δύο γκολ και έφτασε τα 12 εφέτος σε όλες τις διοργανώσεις.

Η «γκάφα»: Ο Βατσλίκ παραλίγο να... κρεμάσει τον Ολυμπιακό στη φάση του 16'. Το κακό κοντρόλ που έκανε πήγε να βάλει σε μπελάδες την ομάδα του. Ο Τσέχος ρίσκαρε και στο 82', όταν καθυστέρησε να διώξει τη μπάλα.

Το «στραγάλι»: Ο Τάσος Παπαπέτρου κλήθηκε να διαχειριστεί τη φάση με πρωταγωνιστές τους Βατσλίκ και Μπενίτο, όταν ο Τσέχος έσπρωξε τον Ισπανό, φάση που κάλλιστα θα μπορούσε να επισύρει παράβαση και πέναλτι. Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι στο 48' για χέρι του Βρουσάι, αλλά ο VAR συμφώνησε με την αρχική απόφαση του Παπαπέτρου να μην καταλογίσει παράβαση. Στο 61' ο Αθηναίος ρέφερι καταλόγισε αρχικά πέναλτι για μαρκάρισμα του Βρουσάι στον Μπενίτο, αλλά εν συνεχεία, μετά και τον έλεγχο της φάσης από το VAR, ο Ισπανός καταλογίστηκε σε θέση οφσάιντ.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός δεν έκανε καλή εμφάνιση στο πρώτο 45λεπτο. Ναι μεν έφτασε σε δύο τελικές που ήταν άξιες αναφοράς, αλλά δεν έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο. Στο δεύτερο όλα άλλαξαν. Μετά και την είσοδο του Βαλμπουενά οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και έριξαν στο καναβάτσο τον Αστέρα, ο οποίος αδυνατούσε να περιορίσει τους παίκτες του Μαρτίνς.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Βρουσάι, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (46' Σισέ), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (61' Μπουχαλάκης), Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά (46' Βαλμπουενά), Ζοάο Καρβάλιο, Μασούρας (74' Ροντρίγκες), Τικίνιο (35' λ. τρ. Ελ Αραμπί).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Τασουλής, Μουνάφο (68' Κανελλόπουλος), Βαλιέντε (80' Ιγκλέσιας), Κρέσπι, Καπίγια (46' Ριέρα), Σίτο (59' Τιλίκα), Μπενίτο (68' Σόνι).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα