ΑΕΚ: Το «χτίσιμο» ψυχολογίας και νοοτροπίας περνάει από τη Λεωφόρο

ΑΕΚ: Το «χτίσιμο» ψυχολογίας και νοοτροπίας περνάει από τη Λεωφόρο

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το «χτίσιμο» ψυχολογίας και νοοτροπίας περνάει από τη Λεωφόρο

bet365

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Στο ματς αυτό, καθώς και σε εκείνο κόντρα στον ΠΑΟΚ που ακολουθεί μεσοβδόμαδα, η Ένωση καλείται να βρει νίκες που της έχουν λείψει πολύ σε παιχνίδια τέτοιου χαρακτήρα.

Η ΑΕΚ σε μια αγωνιστική χρονιά απόλυτης αποτυχίας καλείται στην τελική ευθεία της σεζόν πρώτον να μην βάλει ούτε σε παραμικρό κίνδυνο την ευρωπαϊκή της παρουσία (κάτι που θα ήταν καταστροφικό για την Ένωση) και δεύτερον να αρχίσει να χτίζει έστω και τώρα την ψυχολογία και τη νοοτροπία του νικητή που επιβάλλεται να έχει. Κάτι τέτοιο μόνο με νίκες σε μεγάλα ματς όπως αυτά που έρχονται με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ (αλλά και στη διαδικασία των play offs) μπορεί να επιτευχθεί. Η επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα την περασμένη αγωνιστική απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αντίδραση, αλλά μια νίκη ηρεμίας σε μια περίοδο που το κλίμα είχε βαρύνει πολύ.

Οι νίκες άλλωστε για την ΑΕΚ σε τέτοια ματς της λείπουν πάρα πολύ την τελευταία τετραετία. Σε 30 αγώνες απέναντι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ η Ένωση μετράει μόλις μια επικράτηση εναντίον του ΠΑΟΚ, εννιά ισοπαλίες και 20 ήττες... Στα ντέρμπι οι λιγοστές νίκες τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχουν έρθει κυρίως απέναντι στον Παναθηναϊκό. Έναν αντίπαλο, όμως, που βάζει πάντα πολύ δύσκολα στην ΑΕΚ, η οποία μάλιστα σε κανονική διάρκεια σεζόν αγνοεί το διπλό σε ντέρμπι με τους «πράσινους» εδώ και 16 χρόνια!

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι και στις δηλώσεις του ο Αργύρης Γιαννίκης ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (27/2 - 19:30) τόνισε ιδιαίτερα τη λέξη «νίκη», κάτι που έκανε και ο Χατζισαφί. Ο 41χρονος κόουτς της ΑΕΚ τις τελευταίες μέρες είχε θετικά νέα βλέποντας τους Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία να τίθενται στη διάθεσή του, ωστόσο δεν μπορούσε να μην εμφανιστεί και κάποια... αναποδιά. Την Παρασκευή προέκυψε κρούσμα κορονοϊού βασικού παίκτη ο οποίος τίθεται εκτός μάχης, μαζί με τους γνωστούς απόντες Στάνκοβιτς και Γαλανόπουλο, ενώ ο Μισελέν λείπει στη Γαλλία λόγω ενός προσωπικού προβλήματος και αναμένεται να επιστρέψει την Κυριακή.

Τα πλάνα του Γιαννίκη για Λεωφόρο

Ο Γιαννίκης με τον Λιβάι Γκαρσία

Όσον αφορά τα πλάνα του Γιαννίκη, ο Τσιντώτας θα είναι στην εστία, στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Χατζισαφί έχει το προβάδισμα (χωρίς φυσικά να συνιστά έκπληξη αν ξεκινούσε ο Μοχαμαντί), ο Ρότα στα δεξιά, ενώ ο Τζαβέλλας με τον Βράνιες αναμένεται να είναι στο κέντρο της αμυντικής γραμμής. Από εκεί και πέρα μένει να φανεί ποιος θα ξεκινήσει πλάι στον Σιμόες στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Σάκχοφ είναι διαθέσιμος, αλλά πολύ επηρεασμένος από όσα συμβαίνουν στην με τον πόλεμο Ουκρανία έχοντας την ετοιμόγεννη γυναίκα του σε καταφύγιο στο Κίεβο. Ο Λε Ταλέκ την περασμένη αγωνιστική ήταν εκτός αποστολής, ενώ ο Φράνσον δεν έχει ρυθμό. Στη συγκεκριμένη θέση θα μπορούσε πάντως να αγωνιστεί και ο Χατζισαφί, εκεί δηλαδή όπου τοποθετείται στην Εθνική Ιράν.

Στη μεσοεπιθετική τριάδα οι Τσούμπερ (αριστερά), Άμραμπατ (σε ελεύθερο ρόλο) και Λιβάι Γκαρσία (δεξιά) είναι οι τρεις επικρατέστερες επιλογές, με τον Μάνταλο επίσης να διεκδικεί θέση, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Ανσαριφάρντ φαίνεται πως έχει το προβάδισμα για να ξεκινήσει έναντι του Αραούχο καθώς ο δεύτερος ναι μεν βγάζει κανονικά το πρόγραμμα των προπονήσεων τις τέσσερις τελευταίες μέρες, αλλά προέρχεται από θλάση.

Στην τελευταία προπόνηση του Σαββάτου οι Στάνκοβιτς και Γαλανόπουλος συνέχισαν τα ειδικά προγράμματα που ακολουθούν, ενώ όπως αναφέραμε νωρίτερα ο Μισελέν απουσίαζε στην πατρίδα του. Αποστολή, όπως συνηθίζεται πριν τα ματς εντός Αττικής, δεν ανακοινώθηκε με τους παίκτες της ΑΕΚ να μαζεύονται στα Σπάτα το πρωί της Κυριακής (11:30) για την καθιερωμένη «ενεργοποίηση» πριν οι κιτρινόμαυροι αποσυρθούν στο ξενοδοχείο για φαγητό και ξεκούραση ώστε στη συνέχεια να αναχωρήσουν για τη Λεωφόρο.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα