ΑΕΚ: Ευκαιρία και αρχή για αλλαγή κατάστασης στα ντέρμπι!

ΑΕΚ: Ευκαιρία και αρχή για αλλαγή κατάστασης στα ντέρμπι!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Ευκαιρία και αρχή για αλλαγή κατάστασης στα ντέρμπι!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εξηγεί τι πρέπει να πετύχει στην Λεωφόρο (και) έως το τέλος της (αποτυχημένης) σεζόν η Α.Ε.Κ. που απαγορεύεται να λαθέψει για την επόμενη μέρα, ενώ έχει ένα υστερόγραφο.

Φτάσαμε στη τελική ευθεία της κανονικής περιόδου για τη σεζόν που διανύουμε και στην ΑΕΚ καταφέραμε να μην απασχολεί ιδιαίτερα κανέναν απολύτως αφού «πέτυχαν» ξανά όλοι να μη διεκδικεί τίποτα απολύτως η ομάδα! Αυτό πρέπει να είναι ο οδηγός και ο πρόλογος κάθε κειμένου προκειμένου να γνωρίζουμε ότι αν δεν αλλάξουμε θα (ξανά)βουλιάξουμε... Και τούτη τη φορά να δούμε καθαρά το πρόβλημα που δεν έχει να κάνει με ρόστερ ή με προπονητή που προφανέστατα χρήζουν αναβάθμισης αλλά είναι το δέντρο και όχι το δάσος...

Η ΑΕΚ μπαίνει σε αυτή τη τελική ευθεία έχοντας ευτυχώς μπροστά της τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια τα οποία οφείλει να κερδίσει. Υπάρχει κανείς ο οποίος με την έως τώρα παρουσία και πορεία της ομάδας του Γιαννίκη θα πόνταρε σε ένα πιθανό τρία στα τρία για την Ένωση; Κοινώς έχει πετύχει η ομάδα να κερδίσει να ποντάρει κανείς πάνω της για ένα νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων αφού έχει προηγηθεί και η νίκη επί του ΠΑΣ; Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: προφανώς και όχι.

Αντίθετα θα υποστήριζε κανείς ότι δεν παίζει καν να τις ζευγαρώσει με το επόμενο ματς να είναι αυτό στην (πάντα λατρεμένη για άλλους λόγους και όχι αγωνιστικούς) Λεωφόρο Αλεξάνδρας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Ένα δυνατό ντέρμπι απέναντι σε μια ομάδα που έχει διαχρονικά τον τρόπο να μας κερδίζει και φυσικά τούτη την περίοδο (που η ΑΕΚ διαθέτει καλύτερο υλικό) έχει και πολύ δυνατό κίνητρο αφού με ήττα μπορεί να δυσκολέψει ή και να... κλείσει ο δρόμος για τα πλέι οφ. Άρα και τη διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου μέσω της συγκεκριμένης οδού που είναι ο στόχος των πράσινων για φέτος!

Για την Ένωση ωστόσο αυτό το παιχνίδι πρέπει να είναι ευκαιρία και αρχή για να αλλάξει μια κατάσταση και να χτίσει προκειμένου να αλλάξει μια νοοτροπία ήττας που 'χει ποτίσει το αγωνιστικό και το ποδοσφαιρικό τμήμα σε επίπεδο αγώνων υψηλού βαθμού δυσκολίας. Όπως είναι τα ντέρμπι όπου η ΑΕΚ μετράει... φάπες και δείχνει ανήμπορη να σηκώσει κεφάλι. Η μόνη επικράτηση (και) φέτος είναι επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και αυτό όπως θα θυμάστε με τα... χίλια ζόρια. Από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ ηττήθηκε και ας μη το άξιζε στα περισσότερα από τα ματς που τους αντιμετώπισε...

Αλλαγή νοοτροπίας στα ντέρμπι με αρχή τον Π.Α.Ο.

αεκ1

Η ομάδα έχει ανάγκη να αρχίσει να αλλάζει την κατάσταση και να χτίσει σε επίπεδο επιτυχιών στα μεγάλα ματς. Δεν θα της χαρίσει κάτι περισσότερο από το απόλυτο τίποτα που διεκδικεί (και) τούτη την περίοδο αυτό είναι το σίγουρο, αλλά θα της φτιάξει το μέλλον για τα συγκεκριμένα ματς, διότι ακόμη πληρώνει το σερί των χαμένων αγώνων όπως αποδεικνύεται στα ματς που δεν άξιζε να (τα) χάσει! Διότι είναι σε αυτό το μεταβατικό στάδιο να φύγει από τη συνήθεια της ήττας και θα το καταφέρει μόνο με νίκες.

Η αρχή πρέπει να γίνει την Κυριακή με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η συνέχεια πρέπει να έρθει την Τετάρτη με τον ΠΑΟΚ όσο απαισιόδοξοι κι αν είμαστε ότι θα το καταφέρει, δηλαδή ότι θα πετύχει τρεις σερί νίκες και με τέτοιους αντιπάλους (της πρώτης πεντάδας κοινώς αν συμπεριλάβουμε και τον ΠΑΣ). Και για φινάλε νίκη με Αστέρα πριν τα πλέι οφ όπου επίσης βάση συγκομιδής συνιστά ομάδα της πρώτης πεντάδας – εξάδας! Μπορεί; Δεν το γνωρίζουμε αλλά σύντομα θα το μάθουμε.

Πάλι όμως η μετάφραση δεν πρέπει να είναι η λανθασμένη όπως συνηθίζεται να συμβαίνει από την ΑΕΚ σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν θα σημαίνει απολύτως τίποτα αν η ομάδα φτάσει να κάνει το τέσσερα στα τέσσερα (είναι το αυτονόητο και μοιάζει απίθανο και μόνο που το διαβάζω ενώ το γράφω καταλαβαίνουμε για πόσο μεγάλη αποτυχία μιλάμε σαν ΑΕΚ και ακόμη το σκεφτόμαστε για την επόμενη μέρα, καμία τύχη) για το μέγεθος της αποτυχίας και τούτης της σεζόν. Ωστόσο θα βοηθήσει στην αλλαγή νοοτροπίας και ψυχολογίας της ομάδας σε αυτού του είδους τους αγώνες!

Ακόμη και αν συνεχίσει να κερδίζει στα πλέι οφ, να πάρει -υποθετικά μιλάμε ότι θέλουμε υποστηρίζουμε- όλα τα ντέρμπι και να μαζέψει διαφορά και να βγει δεύτερη, δεν θα έχει αλλάξει τίποτα σχετικά με την αποτυχία να διεκδικήσει έστω έναν τίτλο φέτος. Σε συνέχεια δε του αποκλεισμού από κάποια Βελέζ στην Ευρώπη... Αποκλεισμός που ήταν αποτέλεσμα καθυστερημένων επιλογών το περασμένο καλοκαίρι (αν και δεν χρειάζονταν νέους παίκτες για να περάσει το χωριό του Μπάγεβιτς η ΑΕΚ)...

Δεν πρέπει να λαθέψει ξανά η Α.Ε.Κ.

1

Γι' αυτό και απαγορεύεται να καθυστερεί η διαδικασία εύρεσης εκείνων που θα τρέξουν την επόμενη μέρα αφού οι τωρινοί δυστυχώς δεν τα κατάφεραν, δεν ανταποκρίθηκαν και αυτό είχε καταστροφικά -σε επίπεδο αποτελεσμάτων- μαντάτα για την ΑΕΚ. Διότι πολύ απλά ο χρόνος πρέπει να λειτουργεί ως σύμμαχος της Ένωσης για την επόμενη μέρα της και όχι ως εχθρός της που την αναγκάζει να τρέξει καταστάσεις και αποφάσεις με βία και πίεση... Έγινε το προηγούμενο καλοκαίρι με κακό αποτέλεσμα.

Ειδικά στο θέμα του προπονητή που αυτός που ήρθε (σ.σ.: Μιλόγεβιτς) δεν άρεσε σε αυτούς που είχαν (και άγνωστο γιατί εξακολουθούν να έχουν) καίριες θέσεις στο κομμάτι του αγωνιστικού σχεδιασμού. Ο χρόνος λοιπόν πρέπει να αποτελέσει τον καλύτερο συνεργάτη της ΑΕΚ και όχι εχθρό της. Ότι κι αν αποφασίσει να κάνει διότι όσο περνάνε και οι μέρες θα διαβάζουμε σε επίπεδο φήμης απίθανα παραμύθια με και χωρίς δράκους. Λογικό βέβαια όταν δεν υπάρχει εξέλιξη και μάλιστα τέτοια που να πιστοποιεί ουσιαστική λύση του προβλήματος που αφορά την επόμενη μέρα...

Έως τότε (και ελπίζω να μην είναι στα τέλη Μαρτίου επειδή περιμένουμε τον Σάντος) η ομάδα επαναλαμβάνω οφείλει να δουλέψει για το άμεσο δίχως το τελικό αποτελέσμα να επηρεάσει την επόμενη μέρα σε οποιοδήποτε πρόσωπο υπάρχει και θα έπρεπε να 'χει αξιολογηθεί και κριθεί! Ωστόσο δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως αν τα αποτελέσματα είναι αυτά που πρέπει, με νίκες και καλό σερί σε ντέρμπι, δεν θα μεταφραστεί ξανά λάθος η κατάσταση!

Δεν πρέπει να λαθέψει ξανά η ΑΕΚ σε αυτό το κομμάτι. Κι όμως επαναλαμβάνω δεν έχω την απάντηση στο πιο σημαντικό ερώτημα που αφορά τον προπονητή: κι αν η Ένωση κάνει σερί νικών, μέσα – έξω με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, φτάσει στη 2η θέση με καλά αποτελέσματα και μπάλα, πας σε αλλαγή προπονητή ή συνεχίζεις με Γιαννίκη; Δεν προκύπτει δεδομένη απάντηση, σίγουρα θα σου πει κανείς «καλά ας κάνει νίκες μέσα έξω με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ας πάρει τη δεύτερη θέση και το συζητάμε, αλλά δεν θα γίνει ποτέ». Ωστόσο παραμένει το γεγονός ότι -έστω στο πιθανό αυτό σενάριο- δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό.

Το πιο σημαντικό είναι το εξής: ποιος το κρίνει και το αποφασίζει αυτό; Όσοι απέτυχαν ΔΕΔΟΜΕΝΑ στο αγωνιστικό σχέδιο; Αν έστω ότι ναι, ποιος μας λέει ότι δεν θα κρίνουν πάλι λάθος; Νίκη με τον Παναθηναϊκό και τα υπόλοιπα τα βλέπουμε στην ώρα τους, καλύτερα έτσι...

Υγ: «Όταν οι πλούσιοι κάνουν πόλεμο, είναι οι φτωχοί που πεθαίνουν»... Ζαν Πολ Σαρτρ, Γάλλος υπαρξιστής και φιλόσοφος... Δεν χρειάζεται να σημειώσουμε κάτι άλλο νομίζω... Δώστε τέλος στον πόλεμο σας παρακαλούμε...!!!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...