Μάντζης - Ιωαννίδης: Κύριοι, τα γκολ σας ίσως αποδειχθούν... μια κατηγορία! (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Μάντζης - Ιωαννίδης: Κύριοι, τα γκολ σας ίσως αποδειχθούν... μια κατηγορία! (vids)

bet365

Στη Νίκαια ο Ιωνικός και κυρίως ο Απόλλων Σμύρνης θα παίξουν τη «μισή» τους χρονιά και αυτόματα το ζητούμενο είναι η νίκη με «μισό-μηδέν».

Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι είναι το σημερινό (23/1) της Νίκαιας όπου ο Ιωνικός θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι γηπεδούχοι με 22 βαθμούς βρίσκονται στο «+5» από τη θέση του μπαράζ αλλά έχουν και αγώνα παραπάνω, ενώ οι φιλοξενούμενοι με 13 παραμένουν καθηλωμένοι στην ουρά. Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι μεν πρώτοι σε περίπτωση νίκης θα αποκτήσουν μεγάλο μαξιλαράκι ασφαλείας τουλάχιστον σε ότι αφορά το σκέλος του απευθείας υποβιβασμού, ενώ σε περίπτωση που κερδίσουν οι δεύτεροι τότε θα αυξήσουν κατακόρυφα τις ελπίδες τους για παραμονή.

Επί της ουσίας η αναμέτρηση είναι από αυτές που λογίζονται ως «εξάποντες», «ντέρμπι ουράς» και «μισή παραμονή» και σε ανάλογες περιπτώσεις το... θέαμα πάει περίπατο. Εκείνο που μετρά είναι η ουσία αφού διακυβεύεται μία κατηγορία και το ζητούμενο είναι οι τρεις βαθμοί, έστω και με «μισό-μηδέν».

Αυτόματα η προσοχή στρέφεται στους Βασίλη Μάντζη και Νίκο Ιωαννίδη, 2 παίκτες που αναμένεται να έχουν (πολύ)... λόγο στην επιθετική γραμμή των ομάδων τους. Ο πρώτος επέστρεψε στα τέλη του 2021 για λογαριασμό του Ιωνικού στην Ελλάδα από την Κύπρο όπου και έπαιζε και λόγω του τραυματισμού που ταλαιπωρούσε τον Ροτζέριο Τουράμ πήρε αμέσως χρόνο συμμετοχής, ενώ ο δεύτερος «τρέχει» την 3η του σεζόν στην «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Ο Μάντζης μπήκε το 2022... φουριόζος, ο Ιωαννίδης προέρχεται από την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και σε απλά ελληνικά οι Δημήτρης Σπανός και Τζιανλούκα Φέστα θέλουν απόψε, όσο τίποτε άλλο, την εκτελεστική τους δεινότητα...

Ο Βασίλης Μάντζης το 2022
Αγώνες
: 8
Λεπτά: 503'
Γκολ: 2
Τελικές: 10

Ηταν η πρώτη χειμερινή προσθήκη του Ιωνικού και μετά από 1,5 καλή σεζόν στον Ολυμπιακό Λευκωσίας (43 ματς/12 γκολ), έγινε και πάλι... κάτοικος Ελλάδος, αυτή τη φορά Νίκαιας και όχι Βόλου όπου και μας «συστήθηκε» στη μεγάλη κατηγορία.

Μέχρι στιγμής μετρά 8 εμφανίσεις με τη νέα του φανέλα και αρκετά καλή ατομική συγκομιδή καθώς έχει ήδη σκοράρει δις. Πιο συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις του 2-1 που έχασε η ομάδα του στη Λαμία όταν και την έβαλε, έστω για λίγο, «ξανά» μέσα στο ματς, αλλά και στο 1-1 που απέσπασε στο Βόλο.


Μάλιστα παρουσιάζεται ουσιώδης αφού τα παραπάνω τέρματά του προήλθαν μετά από μόλις 10 τελικές και οι 3 εκ των 8 που δεν βρήκαν στόχο ήταν «καθαρές» ευκαιρίες. Πιο συγκεκριμένα σε Τρίπολη και με τον Ολυμπιακό βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά στη μεν πρώτη περίπτωσή η μπάλα στο πλασέ του πέρασε λίγο άουτ και στη δεύτερη ο Βατσλίκ του είπε «όχι», ενώ στο Πανθεσσαλικό το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου απέκρουσε 1μακρινό σουτ που εξαπέλυσε.

Ο 31χρονος, το «τάνκερ» όπως τον φώναζαν το διάστημα της παρουσίας του στη Μαγνησία, μπορεί να αγωνιστεί με ευχέρεια ως κλασικό «9άρι» κορυφής ή και περιφερειακός, ενώ το «παρελθόν» του με την «Ελαφρά Ταξιαρχία»... περιορίζεται σε ορισμένες αναμετρήσεις του στη Β' Εθνική όταν αγωνίζονταν στον Κισσαμικό, χωρίς ωστόσο να βρει δίχτυα.


Ο Νίκος Ιωαννίδης το 2022
Αγώνες
: 10
Λεπτά: 618'
Γκολ: 1
Τελικές: 10

Η ομάδα με τη χειρότερη επιθετική συγκομιδή της κατηγορίας είναι ο Απόλλων Σμύρνης, αφού μετά από 23 ματς στη σεζόν έχει βρει στόχο μόλις 9 φορές και αυτός είναι εκ των βασικών λόγων που παραμένει καθηλωμένος στην ουρά. Ομως τα «μηνύματα» από την τελευταία του εμφάνιση ήταν ενθαρρυντικά, καθώς κέρδισε 2-1 στη Λαμία και αυτόματα στη Ριζούπολη παρέμειναν με αξιώσεις στο κόλπο της παραμονής.

Ο 28χρονος φορ ήταν ο μεγάλος τους πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση της Κυριακής και με κεφαλιά «έγραψε» το 0-1, ενώ ας μην ξεχνάμε πως και έδωσε την τελική πάσα για το 0-2 του Παμλίδη. Μάλιστα το τέρμα που σημείωσε στο 29' του «Αθανάσιος Διάκος» ήταν το 1ο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» σε ροή αγώνα ύστερα από 1.339 λεπτά «δράσης», απόδειξη του «μπλακ άουτ» που είχε υποστεί.


Λογίζεται ως η κατά τεκμήριο πλέον αξιόπιστη επιθετική λύση του club καθώς «συμμετέχει» στα 5 από τα 9 τέρματά του (4 προσωπικά+1 ασίστ), ενώ και πήρε ψυχολογία ύστερα από τα τεκταινόμενα της Φθιώτιδας.

Παράλληλα... έσπασε το ρόδι για λογαριασμό της ομάδας του στο 2022 (παρέμενε «άσφαιρη» από τις αρχές Δεκεμβρίου), αφού οι 2 προηγούμενες φορές που βρήκε δίχτυα στο νέο έτος, με ΟΦΗ&Αρη, τα γκολ του δεν μέτρησαν επειδή ήταν σε θέση οφ σάιντ.

Αθροιστικά αυτό το διάστημα μετρά 10 τελικές στα ισάριθμα παιχνίδια που αγωνίστηκε, κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ απώλεσε 1 μεγάλη ευκαιρία, ενώ στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου έπαιξε για πρώτη φορά εναντίον του Ιωνικού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα