Αρης - ΠΑΟΚ 0-0: Θα ξε«Χ»αστεί γρήγορα!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Αρης - ΠΑΟΚ 0-0: Θα ξε«Χ»αστεί γρήγορα!

bet365

Το γκολ δεν ήρθε στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ο Αρης είχε μεγαλύτερο κίνητρο, είχε πιο κλασσικές ευκαιρίες από τον ΠΑΟΚ αλλά το 0-0 είναι η ουσία σε ένα ματς που δεν θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα!

Το παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης δεν έβγαλε νικητή γιατί ο Άρης επιβεβαίωσε το ψυχολογικό του πρόβλημα ή την ανικανότητά του στην εκτέλεση και ο δε ΠΑΟΚ παρότι είχε καλύτερη δομή σαν ομάδα στο γήπεδο, δεν αξιοποίησε την κατοχή της μπάλας. Σε ένα ακόμη παιχνίδι οι «κίτρινοι» είχαν διπλάσιο αριθμό τελικών προσπαθειών αλλά και ουσιαστικών φάσεων αλλά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ενίσχυσε τη φετινή τρομερή σεζόν του.

To 4-3-3 του Άρη και η επιλογή του Φελίπε Σοάρες

Οι επιλογές των δύο προπονητών μάλλον κινήθηκαν στο πλαίσιο του αναμενόμενου υπό την έννοια ότι για τον Άρη έμοιαζε δεδομένη η επιλογή σχήματος με τρεις κεντρικούς χαφ (Λούκας Σάσα, Ματίγια, Ντιαγέ) όπως και η χρησιμοποίηση του Ματέο Γκαρσία στο ένα άκρο της επίθεσης αλλά και η επιστροφή του Χουλιάν Κουέστα στην εστία. Για τον ΠΑΟΚ, η παρουσία του Γιασμίν Κούρτιτς στην αποστολή έδωσε την εντύπωση για την επιστροφή του στο αρχικό σχήμα αλλά ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε φανέλα βασικού στον Φελίπε Σοάρες. Επίσης χρησιμοποίησε σχήμα με τρεις κεντρικούς χαφ, διατηρώντας τους Μπίσεσβαρ, Ζίβκοβιτς στα άκρα και τον Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ντιαγέ αστόχησε σε… κενή εστία

Τρανή επιβεβαίωση του δόγματος ότι στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να χαθούν αποτέλεσε η φάση του 3ου λεπτού όπου μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Ντάνιελ Μαντσίνι, ο Καμαρά νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Πασχαλάκη και στη συνέχεια ο Μπαντού Ντιαγέ από κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω στο δεξί πόδι του Μιχαηλίδη! Στο πρώτο ημίωρο, η πίεση του ΠΑΟΚ ψηλά δεν υποστηρίχθηκε από το δίδυμο των Τσιγγάρα-Σοάρες στον άξονα καθώς κάθε φορά που ο Άρης ανταποκρινόταν στην πίεση έβρισκε χώρους κι έτσι δημιουργούνταν προϋποθέσεις για τελική φάση. Κάπως έτσι προέκυψε η φάση του 25ου λεπτού όπου ο Πασχαλάκης εξουδετέρωσε το σουτ του Ματέο Γκαρσία από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Οι δύο φορές του Ζαμπά

Ο ΠΑΟΚ άρπαξε τα οφέλη της πίεσης στο 13’, αναγκάζοντας τον Άρη σε λάθος, αλλά όταν ο Λέο Ζαμπά βρέθηκε απέναντι στον Κουέστα μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μπίσεσβαρ ο Κριστιάν Γκάνεα έβαλε την κόντρα για να ακολουθήσει ένα άστοχο σουτ του Άκπομ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός του ΠΑΟΚ έκανε εξαιρετική κίνηση χωρίς την μπάλα στο 33’ αλλά πριν βγει απέναντι στον Κουέστα και πάλι ο Γκάνεα ήταν εκεί βάζοντας σωστά το σώμα του και γλίτωσε την ομάδα του για δεύτερη φορά. Γενικώς η τετράδα της άμυνας του Άρη είχε ώριμες αντιδράσεις σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου, με τις στιγμές τους ήταν οι κεντρικοί χαφ ενώ ο Ματέο Γκαρσία είχε περισσότερες λανθασμένες αποφάσεις.

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο του ρυθμού μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στα τελευταία δέκα λεπτά ανέβασε το επίπεδο πίεσής του, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο Άρης έκανε εύκολα το λάθος. Στο 41’ είδε τον Άκπομ να ρολάρει εξαιρετικά το σώμα του γύρω από τον Μπράμπετς αλλά η εκτέλεσή του ήταν αδύναμη. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι.

Αρχή με χαμηλό τέμπο

Όπως συνέβη και στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο ο Άρης απείλησε στο 3ο λεπτό με τον ίδιο πρωταγωνιστή αλλά και αποτέλεσμα καθώς ο Αμπουμπακάρ Καμαρά σημάδεψε έξω από την εστία του Πασχαλάκη. Στο 55’ από τα πόδια του Μπίσεσβαρ άρχισε μια σπουδαία φάση για τον ΠΑΟΚ και από τα δικά του τελείωσε δίχως όμως το αποτέλεσμα που θα ήθελε. Στο 64’ ο Λούκας Σάσα έχασε μοναδική ευκαιρία για τους «κίτρινους» καθώς από εκτέλεση κόρνερ βρέθηκε ολομόναχος στην καρδιά της περιοχής του ΠΑΟΚ αλλά μετά την κεφαλιά του η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Δικεφάλου.

Λίγο νωρίτερα ο Τόλης Τερζής προχώρησε στην πρώτη παρέμβασή του στο παιχνίδι αλλάζοντας τη… μισή επιθετική γραμμή της ομάδας του και ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Ιτούρμπε, Μπερτόγλιο, για να ακολουθήσει η είσοδος στον αγώνα του Ελ Καντουρί, Αουγκούστο στην πρώτη κίνηση του Λουτσέσκου. Κι αυτή ήταν λογική καθώς ο Άρης ανέβασε την πίεσή του από το 60’ και μετά, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κούραση του ΠΑΟΚ και στο 67’ είδε τον Πασχαλάκη να αντιδρά εξαιρετικά σε μια κεφαλιά του Φαμπιάνο.

Οι αλλαγές έκρυψαν την κούραση

Ο Λουτσέσκου πέτυχε αυτό που ήθελε με τις αλλαγές καθώς έκρυψε την κούραση της ομάδας του η οποία πήρε ξανά την κατοχή της μπάλας. Στο 80’ ο Ζίβκοβιτς με αριστοτεχνικό σουτ προσπάθησε να απειλήσει αι παρά τη σπασμωδική αντίδραση του Κουεστα, ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε φάση, ομοίως όμως και ο Άρης στο transition παιχνίδι καθώς ο Ιτούρμπε είχε κακό γέμισμα προς τον ανενόχλητο Καμαρά. Ο Τόλης Τερζής άλλαξε το σχήμα του στο 85’ σε 4-4-2 με την έλευση του Δημήτρη Μάνου στο γήπεδο. Παρότι είχε ευρωπαϊκό αγώνα ο ΠΑΟΚ ήταν πιο φρέσκος από τον Άρη ο οποίος έμοιαζε εξουθενωμένος στο γήπεδο και προσπάθησε να κρατήσει τον αντίπαλό του μακριά από την εστία του Κουέστα στην έντονη πίεση που δέχθηκε.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι καθώς τα γεμίσματα του ΠΑΟΚ αποδείχθηκε… βούτυρο στο ψωμί των στόπερ του Άρη ή του Χουλιάν Κουέστα.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Φελίπε Σοάρες, Ζαμπά, Αουγκούστο (ΠΑΟΚ)

Ο MVP: Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης κάνει εξαιρετική χρονιά και το απέδειξε στο «Κλ. Βικελίδης» με τις αποκρούσεις του.

Στο ύψος του: Η αμυντική τετράδα του Άρη καθώς κράτησε στην πίεση που δέχθηκε.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου περίμενε περισσότερα από τους Τσιγγάρα-Σοάρες στο πρώτο ημίχρονο και από τον Ζίβκοβιτς γενικά. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά έχασε δύο μεγάλες φάσεις για τον Άρη και ο Ματέο Γκαρσία πέρασε απαρατήρητος.

Η «γκάφα»: Αν υπάρχει, είναι η ασθενής απόκρουση του Κουέστα στη φάση της εκτέλεσης του Ζίβκοβιτς.

Το «στραγάλι»: Τρομερός διαιτητής ο Φέλιξ Μπριχ, το απέδειξε και στο «Κλ. Βικελίδης».

Το ταμείο του Gazzetta: Ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερη δομή σαν ομάδα, ήξερε καλύτερα τι ήθελε στο γήπεδο αλλά ο Άρης είχε τις μεγάλες φάσεις του αγώνα και πλήρωσε για πολλοστή φορά την ανικανότητά του στην εκτέλεση.

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Λούκας Σάσα, Ματίγια, Ντιαγέ (63’ Μπερτόγλιο), Μαντσίνι (84’ Μάνος), Ματέο Γκαρσία (63’ Ιτούρμπε), Καμαρά.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (75’ Σίντγκλεϊ), Τσιγγάρας (81’ Τσιγγάρας), Ζαμπά (66’ Ελ Καντουρί), Σοάρες (65’ Αουγκούστο), Μπίσεσβαρ, Ζίβκοβιτς, Άκμπομ (75’ Τσόλακ).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα