Παναθηναϊκός: Φεστιβάλ άστοχης σέντρας στο Αγρίνιο

Παναθηναϊκός: Φεστιβάλ άστοχης σέντρας στο Αγρίνιο

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Φεστιβάλ άστοχης σέντρας στο Αγρίνιο

bet365

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε λύσεις και υπομονή στο επιθετικό τρίτο κόντρα στον Παναιτωλικό και με 37 σέντρες έσπασε κάθε ρεκόρ στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε για ακόμη μία φορά φέτος να χάσει ένα παιχνίδι από... μισή φάση του αντιπάλου (με 0.48xGoals ολοκλήρωσε το ματς ο Παναιτωλικός) και δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση μετά το γκολ που δέχθηκε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χαβιέ Μεντόσα. Παρά την συντριπτική κατοχή της μπάλας (68%-32%), το Τριφύλλι δεν ήταν σε θέση να μετουσιώσει την υπεροχή του σε ευκαιρίες και με τον τρόπο που επιχειρούσε να διασπάσει την άμυνα του αντιπάλου, ήταν καταδικασμένο στην αποτυχία.

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έβγαλε συνεργασίες στα τελευταία δεκαέξι μέτρα, δεν είχε καμία ατομική ενέργεια που θα άλλαζε τις ισορροπίες, δεν είχε ούτε και υπομονή να γυρίσει την μπάλα για να βρει χώρους που θα έκαναν την διαφορά.

Ενδεικτικό της δημιουργικής δυσλειτουργίας του Παναθηναϊκού είναι το γεγονός πως μετέτρεψε τις τελικές του πάσες σε ένα φεστιβάλ σέντρας, όπως προκύπτει και από το Wyscout, παρότι έφτανε με καλές προϋποθέσεις έξω από την περιοχή του Ανέστη! Οι ᾽᾽πράσινοι᾽᾽ τελείωσαν τον αγώνα με 37 σέντρες! Μόλις οι 7 από αυτές βρήκαν στόχο, δηλαδή μόνο το 18.92%!

crosses

Για να καταλάβουμε καλύτερα το πόσο ξένο με την φετινή ομάδα ήταν το συγκεκριμένο μοτίβο, αξίζει να αναφέρουμε πως στο πρωτάθλημα οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς σεντράρουν ανά μέσο όρο 16.67 φορές. Στο Αγρίνιο έκαναν παραπάνω από τις διπλάσιες, δείγμα του ποδοσφαιρικού πανικού και της έλλειψης συγκέντρωσης, υπομονής και καθαρού μυαλού που οδήγησαν σε πρόχειρες επιλογές.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα