Aπόλλων - Παναθηναϊκός 0-3: Ο Βέρχουλστ απέτρεψε σκορ - μαμούθ, το Τριφύλλι πετά για play offs

Νίκος Αθανασίου
Aπόλλων - Παναθηναϊκός 0-3: Ο Βέρχουλστ απέτρεψε σκορ - μαμούθ, το Τριφύλλι πετά για play offs

bet365

Ο Παναθηναϊκός «κλείδωσε» γρήγορα το τρίποντο με δυο πέναλτι στο πρώτο 20λεπτο και εν συνεχεία έχασε οκτώ καθαρές ευκαιρίες για σκορ - μαμούθ, καθώς ο Νταβίνο Βέρχουλστ ήταν σε εκπληκτική μέρα και οι Πράσινοι απελπιστικά άστοχοι στην τελική προσπάθεια εναντίον του Απόλλωνα.

Έτσι έπαιξαν

Ο Τζανλούκα Φέστα ξεκίνησε τον Απόλλωνα με τον Βέρχουλστ κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Γιακιμόφκσι, δεξιός ο Μπαξεβανίδης και ο Ντομίνγκες με τον Ρόγκνε στο κέντρο της άμυνας. Σλίβκα, Κάστρο, Τσίμπσαχ στη μεσαία γραμμή, Μαρτίνες και Τσιλούλης πίσω από τον Σίνεβιτς.

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρατάχθηκε με τον Διούδη στην υπεράσπιση της εστίας. Ο Χουάνκαρ στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Σάντσες στο δεξί και ο Σένκεφελντ με τον Βέλεθ οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στο αριστερό φτερό ο Αϊτόρ, στο δεξί ο Παλάσιος και στην κορυφή ο Φώτης Ιωαννίδης.

Υπόθεση τεσσάρων λεπτών για τον Παναθηναϊκό

Το Τριφύλλι μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε από την αρχή τον Απόλλωνα και στο 13' άνοιξε το σκορ. Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος από την άσπρη βούλα νίκησε τον Βέρχουλστ και έφτασε τα 8 τέρματα στο πρωτάθλημα ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι από την εσχάτη των ποινών, αυτή την φορά ο Αϊτόρ, εκτέλεσε το τέλειο πέναλτι και έβαλε ισχυρά θεμέλια για το πέρασμα της ομάδας του από την Ριζούπολη. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο, οι πράσινοι βρήκαν δύο γκολ, σε ένα ιδανικό σενάριο.

Οι φιλοξενούμενοι και με τον Απόλλωνα να πρέπει να παίξει πιο επιθετικά, άρα να αφήσει και περισσότερους χώρους, είχαν τις ευκαιρίες να σκοράρουν και τρίτο γκολ αλλά ήταν εντελώς πρόχειροι στην τελική τους προσπάθεια. Ο Γκατσίνοβιτς στο 32' και ο Ιωαννίδης στο 36' θα μπορούσαν να έχουν... καθαρίσει το ματς.

Έβαλε και τρίτο, έχασε τα άχαστα

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας, όπως ήταν λογικό πήρε περισσότερα ρίσκα και ο Παναθηναϊκός που είναι μια πολύ καλή ομάδα στο επιθετικό τρανζίσιον βρήκε αρκετές ευκαιρίες. Ευκαιρίες που δεν έγιναν γκολ είτε λόγω του εξαιρετικού Βέρχουλστ είτε λόγω της προχειρότητας και της ατσαλοσύνης των παικτών του Γιοβάνοβιτς.

Ο Γκατσίνοβιτς στο 53', ο Αϊτόρ στο 57', ο Παλάσιος στο 62', ο Χατζηγιοβάνης στο 79' και το 85' δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στο πλεκτό, κάτι που τελικά έκανε εις βάρος της ομάδας του ο Μπαξεβανίδης στο 87' μετά από γύρισμα του Αϊτόρ και προβολή με εντελώς λάθος τοποθέτηση του σώματος.

Το 3-0 έβαλε τέλος σε κάθε συζήτηση για τον νικητή της αποψινής αναμέτρησης, με τον Χατζηγιοβάνη στις καθυστερήσεις να χάνει το άχαστο, αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο Παναθηναϊκός με πολύ καλή εμφάνιση πέρασε εύκολα από την Ριζούπολη, έφτασε τους 36 βαθμούς και μόνο αν... αυτοκτονήσει δεν θα είναι στα play offs.

MAN OF THE MATCH: Αϊτόρ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είναι μέσα και στα τρία γκολ του Παναθηναϊκού και εκτός αυτού ήταν εξαιρετικός τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά. Κερδίζει το πέναλτι για το 1-0, σκοράρει το 2-0 με την τέλεια εκτέλεση ενώ στο τρίτο από την δική του δυνατή συρτή σέντρα ο Μπαξεβανίδης στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Νταβίνο Βέρχουλστ. Δέχθηκε τρία γκολ, θα μπορούσε να έχει δεχθεί τα τριπλάσια αλλά απέδειξε για ακόμη μία φορά το γιατί θεωρείται και όχι άδικα ένας από τους καλύτερους άσους στα ελληνικά γήπεδα. Είχε σχεδόν δέκα σημαντικές επεμβάσεις, νικήθηκε μόνο από την άσπρη βούλα και από συμπαίκτη του.

Για τον Παναθηναϊκό, στο ύψος του στάθηκε ο Σένκεφελντ, ο Ρούμπεν και ο Σεμπάστιαν Παλάσιος.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αδυναμία του Παναθηναϊκού να αξιοποιήσει τις μεγάλες του ευκαιρίες και να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, σε επίπεδα που άξιζαν στην αποψινή του εμφάνιση.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Απόλλωνας Σμύρνης έβαλε δύσκολα στον εαυτό το πρώτο εικοσάλεπτο, δίνοντας από λάθη, στον Παναθηναϊκό δύο εκτελέσεις από τα έντεκα βήματα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ευαγγέλου ορθά καταλογίζει δύο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μπαξεβανίδης βρίσκει στο κεφάλι τον Αϊτόρ ενώ ο Κάστρο ανατρέπει τον Ιωαννίδη. Xωρίς προβλήματα η αποψινή του διαιτησία.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: O Παναθηναϊκός έκανε απόψε το καθήκον του στη Ριζούπολη. Νίκησε 3-0 τον Απόλλωνα, έκανε την δεύτερη σερί του νίκη στο πιο κρίσιμο σημείο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και δείχνει να συνέρχεται μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα