WyScout: Ο Κάργας έκανε τα... πάντα στο ΠΑΣ Γιάννινα-Αρης

Γιώργος Ντυμένος
WyScout: Ο Κάργας έκανε τα... πάντα στο ΠΑΣ Γιάννινα-Αρης

bet365

Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός του «Αγιαξ της Ηπείρου» ενδέχεται να έκανε τη Δευτέρα την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του.

Πολύ μεγάλο βήμα για την παρουσία του στα play offs της τρέχουσας σεζόν και τη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού «εισιτηρίου» έκανε τη Δευτέρα (14/2) ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς το 2-0 που επικράτησε του Αρη τον εδραίωσε στην 4η θέση.


Πλέον ο «Αγιαξ της Ηπείρου» λογίζονται, και εύλογα, ως εκ των φαβορί ώστε να τερματίσει στην πρώτη εξάδα και ο Γιάννης Κάργας ήταν αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος του πρωταγωνιστής στο ματς.

Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός που χτύπησε στο κεφάλι και για αυτό διακομίστηκε στο νοσοκομείο (ευτυχώς είναι καλά) έκανε ίσως την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του και οδήγησε την ομάδα του σε μία κομβική για τη συνέχεια νίκη.

Μέσω του Wyscout αποτυπώνεται ανάγλυφα αυτό που είδαμε όλοι στο γήπεδο, όπου έμοιαζε να είναι... παντού μέσα στα καρέ του Γιούρι Λοντίγκιν και λειτουργούσε ως... κυματοθραύστης για κάθε επίθεση των «κίτρινων».

...

Το επιστέγασμα της εν γένει παρουσίας του ήταν η φάση του 1-0, όπου η μπάλα κατέληξε μεν στα δίχτυα από την πλάτη του Σιαμπάνη και «χρεώθηκε» ως αυτογκόλ του 23χρονου γκολκίπερ (στάθηκε άτυχος σε αυτή τη φάση), όμως όλα συνέβησαν μετά από δική του κεφαλιά που αρχικά αποκρούστηκε από το δοκάρι του νεαρού πορτιέρε και ύστερα προσέκρουσε πάνω του. «Επίσημα» δεν πιστώθηκε γκολ ή ασίστ, αλλά σε μεγάλο βαθμό το τέρμα του «ανήκει».


Τα όσα διαδραματίστηκαν στο 51' της αναμέτρησης ήταν η... κορυφή του παγόβουνου της συνολικής του παρουσίας, όπου μεταξύ άλλων το κοντέρ του «έγραψε» 5/6 εναέριες αμυντικές κερδισμένες «μονομαχίες» και ευρύτερα πιστώθηκε 11 απομακρύνσεις, κάτι που σημαίνει πως «καθάρισε» ισάριθμα γεμίσματα, παράλληλες ή και τελικές των αντιπάλων του. Με χάι λάιτ χωρίς αμφιβολία την ευκαιρία του Φαμπιάνο στο 78', όταν ο Βραζιλιάνος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα απέκτησε πορεία προς το τέρμα αλλά πετάχτηκε από το... πουθενά και την έστειλε κόρνερ.

....

Μάλιστα δεν πήρε άριστα μόνο στον ανασταλτικό τομέα, αφού εκτός του ότι έκανε, ουσιαστικά, το 1-0 παράλληλα πάσαρε με υψηλό ποσοστό επιτυχίας (76%). Ναι μεν δεν προχώρησε σε πολλές μεταβιβάσεις (22/29) ωστόσο πήγε στα «σίγουρα» και παρότι στόπερ «μέτρησε» 3/5 εύστοχες μακρινές.

Δεν είναι τυχαίο πως από τα πόδια του ξεκίνησε η χαμένη ευκαιρία του Περέα στο 38', όταν ο Κολομβιανός απείλησε από κοντά ύστερα από σέντρα του Σάλιακα, ο οποίος βρήκε χώρο να κινηθεί όταν ο Κάργας έπαιξε με διαγώνια πάσα για τον 26χρονο μπακ και άπλωσε έτσι την ανάπτυξη του «Αγιαξ της Ηπείρου».


@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα