Σάλιακας στο Gazzetta: «Θέλουμε την εξάδα για τον κόσμο γιατί η πόλη ζει και αναπνέει για τον ΠΑΣ Γιάννινα»

Φώτης Καρακούσης
Σάλιακας στο Gazzetta: «Θέλουμε την εξάδα για τον κόσμο γιατί η πόλη ζει και αναπνέει για τον ΠΑΣ Γιάννινα»

bet365

Ο Μανώλης Σάλιακας μιλάει στο Gazzetta για τη νίκη επί του Άρη και την συνολικά εξαιρετική φετινή πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα και τονίζει πως όλοι θέλουν την πρόκριση στα playoffs για τον κόσμο και την πόλη που ζει και αναπνέει για την ομάδα.

Το καλοκαίρι και μετά από τα άσχημα αποτελέσματα στα φιλικά, σε συνδυασμό με την αποχώρηση του Αργύρη Γιαννίκη και τις όχι και τόσο πολλές μεταγραφές, δεν ήταν λίγοι όσοι έλεγαν πως ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ένα από τα φαβορί αν όχι να υποβιβαστεί, σίγουρα να παλέψει για την σωτηρία του. Λίγους μήνες μετά, όσοι το πίστευαν αυτό έπεσαν πανηγυρικά έξω, βλέποντας τους Ηπειρώτες να πραγματοποιούν μια εξαιρετική πορεία και μετά τη νίκη επί του Άρη με 2-0 να βρίσκονται μόνοι στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 36 βαθμούς.

Ένας ΠΑΣ που με τον Ηρακλή Μεταξά στον πάγκο έχει διαψεύσει τους πάντες και έχει κάνει και τους φίλους της ομάδας στο γνωστό μπαλκόνι, να μην «πηδήξουν» επειδή έφυγε ο Γιαννίκξης, γιατί όπως ανέφεραν στο νέο τους πανό, πλέον έχουν Μεταξά! Το βασικό «όπλο» των «κυανόλευκων» στην φετινή εξαιρετική πορεία είναι χωρίς την παραμικρή αμφιβολία η άμυνα. Και όταν λέμε άμυνα μιλάμε για μια πεντάδα που κάνουν όλοι μαζί ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα.

Ο λόγους για τους Λοντίγκιν (τέρμα), Πίρσμαν (αριστερό μπακ), Εραμούσπε, Κάργας (στόπερ) και Σάλιακας (δεξί μπακ). Ίσως η καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος, με παίκτες που όχι μόνο κοιτάζουν τα αμυντικά τους καθήκοντα, αλλά ανεβαίνουν ψηλά, δημιουργούν, απειλούν και σκοράρουν, κάνοντας ακόμα πιο εύκολο το έργο και των συμπαικτών τους.

Και οι πέντε όπως έχουμε αναφέρει έχουν συμβάλλει τα μέγιστα, όπως αναφέρει και ο Μανώλης Σάλιακας στο Gazzetta. Ο 25χρονος Ηρακλειώτης κάνει το πρωτάθλημα της καριέρας του, καθώς εκτός από την άμυνα βοηθάει και στην ανάπτυξη του ΠΑΣ, μας μίλησε για την μεγάλη νίκη επί του Άρη, την συνολική πορεία των «κυανόλευκων», το τι νέο έχει φέρει στην ομάδα ο Μεταξάς, ενώ επισήμανε πως όλοι θέλουν την πρόκριση στα playoffs για τον κόσμο και την πόλη που ζει και αναπνέει για τον «Άγιαξ της Ηπείρου».

Μανώλη αρχικά ας ξεκινήσουμε από τον αγώνα με τον Άρη και την σημαντική αυτή νίκη. Που πιστεύεις πως κρίθηκε η αναμέτρηση;

«Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Άρης πατούσε πιο καλά στο γήπεδο στο ξεκίνημα. Εμείς ανεβάσαμε στροφές, μετά το 30' βρήκαμε τα πατήματα μας και ανεβήκαμε, ενώ συνολικά τον είχαμε περιορίσει να μην κάνει σοβαρές ευκαιρίες,. Τώρα όσον αφορά στο που κρίθηκε, θα έλεγα πως κρίθηκε στην αποτελεσματικότητα. Ευτυχήσαμε να βάλουμε ένα γκολ με τον Κάργα, ο Άρης έχασε ευκαιρίες και σε μια αντεπίθεση βρήκαμε το δεύτερο γκολ που έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για εμάς. Το σημαντικό είναι το ότι κερδίσαμε και κρατάμε τους βαθμούς».

Με δεδομένο το ότι ο ΠΑΣ θα παλέψει με τον Άρη για την εξάδα, πόσο σημαντική ήταν η χθεσινή νίκη;

«Πραγματικά είναι πάρα πολύ σημαντική για την μάχη της εξάδας. Βέβαια ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα, καθώς μένουν τρία παιχνίδια π[ου είναι εξαιρετικά κρίσιμα. Ακολουθούν δύο εκτός έδρας και ένα στην έδρα μας και θα πάμε και στα τρία να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Στον αγώνα με τον Άρη είχαμε και τον τραυματισμό του Κάργα και του Φαμπιάνο, εσύ πως τον έζησες μέσα από το γήπεδο;

«Δεν σου κρύβω πως εκείνη την ώρα πάγωσα για μια στιγμή γιατί φάνηκε πως ο Γιάννης έχασε τις αισθήσεις του. Ο Γιάννης είναι ένα πάρα πολύ δυνατό παιδί και του αξίζουν τα καλύτερα. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και χαρακτήρας και φυσικά όλοι χαιρόμαστε αρχικά για το ότι δεν έχει κάτι σοβαρό και μετά για την φετινή του παρουσία».

Σάλιακας

«Ακούγαμε για υποβιβασμό, αλλά πιστεύαμε στους εαυτούς μας και την ομάδα μας»

Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα ή για την ακρίβεια πιο νωρίς από τα φιλικά, δεν ήταν λίγοι όσοι μιλούσαν ακόμα για υποβιβασμό του ΠΑΣ. Όλα αυτά σας άγχωσαν ή σας πείσμωσαν περισσότερο;

«Σίγουρα υπήρχαν αυτά τα λόγια εκτός ομάδας. Εμείς πιστεύαμε πολύ στους εαυτούς μας και το κάναμε από την αρχή. Βέβαια για να είμαι και σωστός, τα φιλικά έδειχναν πως η ομάδα δεν πήγαινε καλά, όμως σε εμάς δεν υπήρχε το άγχος γιατί ξέρουμε πως έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Εμείς οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα μας. Το έχουμε κάνει σε μεγάλο βαθμό ως τώρα, αλλά θέλουμε συνέχεια το καλύτερο. Έχουμε φτιάξει ένα πάρα πολύ δυνατό σύνολο που ξέρουμε τι ζητάμε μέσα στο γήπεδο και το κάνουμε πολύ καλά. Σημασία έχουν οι πόντοι σε κάθε αναμέτρηση και έτσι πορευόμαστε».

«Η αμυντική λειτουργία ξεκινάει από την επίθεση και φτάνει σε εμάς»

Η ομάδα φέτος δείχνει να στηρίζεται πολύ στην άμυνα, έχοντας μια εξαιρετική πεντάδα. Θεωρείς και εσύ πως αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας;

«Θα έλεγα πως η μεγάλη δύναμη και το κλειδί της πορείας μας είναι συνολικά η αμυντική λειτουργία. Η ομάδα πιέζει από την επίθεση μέχρι και την άμυνα και αυτό μας έχει βοηθήσει να κάνουμε ότι έχουμε κάνει ως τώρα».

Ο ΠΑΣ έχει καταφέρει να βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μέσα στην χρονιά υπήρξε κάποια στιγμή που να αγχωθήκατε;

«Όχι δεν αγχωθήκαμε καθόλου, σε καμία στιγμή του πρωταθλήματος και δεν το λέω για να το πω. Εδώ να πω πως το φετινό είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα και ο καθένας μπορεί να πάρει βαθμούς από τον καθένα. Είναι μεγάλη η μάχη για την εξάδα και αυτό μας κάνει να έχουμε πιο μεγάλο κίνητρο σαν ομάδα και σαν παίκτες σε κάθε παιχνίδι».

Το καλοκαίρι αποχώρησε ο Γιαννίκης και ανέλαβε ο Μεταξάς. Τι διαφορετικό έχει φέρει ο νέος προπονητής;

«Αρχικά θέλω να πω πως και με τον κύριο Γιαννίκη η ομάδα πέρσι παρουσίασε ένα πολύ όμορφο πρόσωπο κάτι που κάνει και με τον κύριο Μεταξά. Και οι δύο είναι προπονητές που τους αρέσει η δουλειά και η πειθαρχία και ζητάνε το μέγιστο από τους παίκτες σε κάθε προπόνηση. Έχουν διαφορετικό στυλ. Όσον αφορά εμένα, πραγματικά με έχουν βοηθήσει και οι δύο προπονητές και τους ευχαριστώ γι' αυτό».

Επιστρέφουμε στην άμυνα και την πεντάδα. Πόσο σημαντικό είναι το ότι είσαστε μαζί για τόσο διάστημα;

«Όντως και οι πέντε βρισκόμαστε πολύ καλά μέσα στον αγώνα. Έχουμε δουλέψει ενάμιση χρόνο μαζί και αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε βρεθεί μαζί ξέρει ο ένας το παιχνίδι του άλλου και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Χθες κινδυνέψαμε λίγο παραπάνω, αλλά ο Λοντίγκιν ήταν σε πολύ καλή μέρα και μας βοήθησε σημαντικά στο να πάρουμε τη νίκη».

Λοντίγκιν

«Μας προσφέρει ασφάλεια ο Λοντίγκιν»

Μιας και αναφέρθηκες στον Λοντίγκιν. Πόσο σημαντικό είναι να έχετε ως τερματοφύλακα ένα παίκτης με τόσο μεγάλη καριέρα και παραστάσεις που έχει ο Γιούρι;

«Έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό ο Γιούρι. Καθοδηγεί όλη την άμυνα και προσφέρει μια ασφάλεια με την εμπειρία του και είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε. Και σαν χαρακτήρας και σαν προσωπικότητα εντός και εκτός γηπέδου κάνει την διαφορά και μας δίνει αυτοπεποίθηση».

Πάμε τώρα στην συνέχεια. Πόσο κοντά στην εξάδα θεωρείς πως είναι πλέον ο ΠΑΣ μετά και τη νίκη επί του Άρη;

«Εμείς κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ακολουθούν τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια, έχουμε αυτοπεποίθηση έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και θα διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε χωρίς να κοιτάζουμε τον βαθμολογικό πίνακα».

Σάλιακας

«Η ομάδα μου δίνει εμπιστοσύνη και παιχνίδι με παιχνίδι αποκτώ αυτοπεποίθηση»

Ας αφήσουμε λίγο τον ΠΑΣ και να πάμε σε εσένα που φέτος κατά γενική ομολογία πραγματοποιείς εξαιρετική χρονιά.

«Εγώ δίνω τον καλύτερο εαυτό για την ομάδα. Διανύω μια από τις καλύτερες περιόδους στην ποδοσφαιρική μου καριέρα. Ο λόγος είναι πως η ομάδα μου δείχνει εμπιστοσύνη και μέσα από τα παιχνίδια αποκτώ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και εμπειρίες για να τα πάω ακόμα καλύτερα».

Το καλύτερα φτάνει μέχρι την Εθνική;

«Δεν σου κρύβω πως το όνειρο κάθε Έλληνα είναι να παίξει στην Εθνική και θα ήταν χαρά και τιμή μου να είμαι στις κλήσεις».

Να κλείσουμε με ένα μήνυμα που θα ήθελες να δώσεις στον κόσμο της ομάδας που βρίσκεται δίπλα σας σε κάθε αγώνα.

«Ο κόσμος του ΠΑΣ έχει δίψα για να βρεθούμε εξάδα. Μας αγαπάει και είναι πάντα δίπλα στην ομάδα. Είναι κρίμα που δεν μπορούν να είναι μαζικά κοντά μας λόγω του κορονοϊού και εμείς θέλουμε να προκριθούμε στην εξάδα και γι' αυτούς. Γιατί η πόλη ζει και αναπνέει για τον ΠΑΣ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα