ΠΑΣ Γιάννινα - Αρης 2-0: Kάργα ερωτευμένος με τα play offs!

Βασίλης Βλαχόπουλος
ΠΑΣ Γιάννινα - Αρης 2-0: Kάργα ερωτευμένος με τα play offs!

bet365

Με αυτογκόλ του κίπερ Μάριου Σιαμπάνη (52') και πλασέ του Ντομίνγκεζ στο 84' ο ΠΑΣ Γιάννινα υπερίσχυσε του άστοχου Αρη με 2-0 στους «Ζωσιμάδες» και πολλαπλασίασε τις πιθανότητές του για play offs - Δύο δοκάρια με Μαντσίνι και Ματέο Γκαρσία στο 90'+7' οι φιλοξενούμενοι.

Ο ΠΑΣ ξέρει να βάζει γκολ, σε αντίθεση με τον Άρη. Αυτή η διαφορά ήταν όλο το παιχνίδι στα Γιάννινα όπου οι «κίτρινοι» είχαν συντριπτικό ποσοστό κατοχής μπάλας, ευκαιρίες, στημένες φάσεις αλλά όχι τον τρόπο για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Αντιθέτως, ο ΠΑΣ – ο οποίος αμύνθηκε στο μισό γήπεδο – βρήκε το πρώτο γκολ δίχως τελική στην εστία του Άρη (!) και με αρκετή δόση τύχης αλλά κι ένα δεύτερο στο ανοιχτό γήπεδο. Έτσι κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος τον Άρη, δημιούργησε απόσταση επτά βαθμών από τους «κίτρινους» και φυσικά πλησίασε ακόμη περισσότερο στον στόχο που προέκυψε, αυτόν της συμμετοχής στα Playoffs.

Η έκπληξη του Μάντζιου

Αυτή αφορούσε τον σχηματισμό (4-4-1-1) του Άρη καθώς για πρώτη φορά στη σεζόν, ο έμπειρος τεχνικός αποφάσισε να αρχίσει παιχνίδι με τη συνύπαρξη των Αμπουμπακάρ Καμαρά, Δημήτρη Μάνου στην επίθεση. Θέση βασικού βρήκε και ο Εμάνουελ Σάκιτς αντικαθιστώντας τον Ντάνιελ Σούντγκρεν (λόγω αδιαθεσίας έμεινε εκτός ομάδας) στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Μπερτόγλιο προτιμήθηκε στη δεξιά πλευρά της επίθεσης ούτως ώστε να είναι πάνω στον νεαρό Ποζνάσκι ο οποίος βρήκε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας του ΠΑΣ ελλείψει άλλης λύσης. Ο Ηρακλής Μεταξάς δεν επιφύλαξε εκπλήξεις στις επιλογές του.

Ένα ημίχρονο, δύο κεφαλιές

Το πρώτο ημίχρονο ήταν όλη η φετινή χρονιά του Άρη. Γιατί είχε συντριπτικό ποσοστό κατοχής μπάλας, πρωτοβουλία στο παιχνίδι του απέναντι στον ΠΑΣ ο οποίος αμύνθηκε στο μισό γήπεδο αλλά πολύ περιορισμένο αριθμό ευκαιριών. Η στατιστική έγραψε πέντε, στην πραγματικότητα όμως η μοναδική κλασική φάση για τους «κίτρινους» ήταν αυτή του 15ου λεπτού όταν ο Μπαντού Ντιαγέ επιχείρησε να σκοράρει με το κεφάλι αλλά ο Λοντίγκιν είχε έγκαιρη αντίδραση. Σε ροή παιχνιδιού οι «κίτρινοι» δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κλασικές φάσεις, στα δε γεμίσματα Εραμούσπε και Κάργας ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι. Κι έτσι η πολιορκία του Άρη δεν μετουσιώθηκε αφού κάθε προσπάθεια έπεφτε πάνω στο… ηπειρώτικο τοίχος.

Ο ΠΑΣ ανταποκρίθηκε στις αμυντικές απαιτήσεις του αγώνα και με εξαίρεση τη φάση του 37’ όπου ο Περέα έκανε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ, δεν ήταν απειλητικός. Σε αυτό έπαιξε ρόλο η αποτελεσματική αντίδραση του Άρη στην transition άμυνα και το γεγονός ότι σταματούσαν κάθε απόπειρα του ΠΑΣ να χτυπήσει στο ανοιχτό γήπεδο. Κι έτσι το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (0-0) με πιο συγκλονιστική στιγμή αυτή του 19ου λεπτού όταν σταμάτησαν τα πάντα και οι ποδοσφαιριστές χειροκρότησαν σε μια ενέργεια τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη.

Κάργας

Ο Κάργας έλυσε τον γόρδιο δεσμό

Στο 52ο λεπτό άλλαξαν οι ισορροπίες του αγώνα καθώς σε εκτέλεση φάουλ για τον ΠΑΣ έξω από την περιοχή, ο Κάργας διάβασε την ασυνεννοησία μεταξύ Φαμπιάνο-Μπράμπετς, έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στη πλάτη του Μάριου Σιαμπάνη για να καταλήξει στα δίχτυα (1-0), γι’ αυτό «χρεώθηκε» αυτογκόλ του τερματοφύλακα του Άρη. Οι γηπεδούχοι άντλησαν ψυχολογία, ο Άρης ένιωσε ακόμα εντονότερα την πίεση ειδικά από τη στιγμή που στο 61’ ο Φαμπιάνο δεν κατάφερε να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο.

Ο Άρης πίεσε και ο ΠΑΣ κράτησε

Η είσοδος του Χουάν Ιτούρμπε στο παιχνίδι ήταν η πρώτη κίνηση του Άκη Μάντζιου από τον πάγκο καθώς ο ΠΑΣ επέστρεψε στο μισό γήπεδο για να κρατήσει το σκορ και ο Άρης δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα του. Ο Ντάνιελ Μάντσινι ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του Άρη ο οποίος άγγιξε την ισοφάριση με το σουτ του Μάνου στο 71’. Μέσα σ’ ένα λεπτό, οι «κίτρινοι» δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Αρχικά με τον Ιτούρμπε όπου η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ σε σουτ του Παραγουανού από το ύψος του πέναλτι για να ακολουθήσει η απομάκρυνση του Κάργα σε κεφαλιά του Φαμπιάνο καθώς η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα.

Ντομίνγκες

Ο Ντομίνγκεζ το «τελείωσε»

Με τον Άρη να ρισκάρει ψάχνοντας την ισοφάριση, ο ΠΑΣ έψαξε τις αντεπιθέσεις και τη βρήκε στο 83ο λεπτό όταν ο Ντομίνγκεζ έκανε την προβολή, στη δεύτερη τελική προσπάθεια των γηπεδούχων μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα (σ. σ. στην πρώτη έσωσε ο Σάκιτς), η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος και αυτό υποδείχθηκε μέσα από τη βοήθεια του VAR.

Δύο δοκάρια κι ένα χαμένο τετ α τετ

Ο Άρης έπαιξε το τελευταίο του χαρτί στις καθυστερήσεις του αγώνα αλλά και πάλι… η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτε. Ο Λούις Πάλμα σούταρε από κοντινή απόσταση αλλά ο Λοντίγκιν τον σταμάτησε για να ακολουθήσουν δύο δοκάρια από τα σουτ των Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία, για να ολοκληρωθεί ο αγώνας με ένα αδύναμο πλασέ από τον Λούμορ.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Σνάιντερ, Στάνκο (ΠΑΣ), Ματέο Γκαρσία (Άρης)

MVP: Ο Γιάννης Κάργας έκανε τρομερό παιχνίδι καθώς δεν ήταν μόνο η φάση του γκολ αλλά και οι περιπτώσεις που έσωσε την ομάδα του όπως η φάση του 78ου λεπτού.

Στο ύψος του: Ο παρτενέρ του Κάργα στο κέντρο της άμυνας, ο Εραμούσπε.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Αρης άντλησε ελάχιστα πράγματα από τους επιθετικούς του πλην του Ντάνιελ Μαντσίνι ο οποίος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι.

Η «γκάφα»: Αυτή του κεντρικού αμυντικού δίδυμου του Άρη στη φάση του πρώτου τέρματος του ΠΑΣ.

Το «στραγάλι»: Ο διαιτητής Παπαπέτρου θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιήσει περισσότερο την κίτρινη κάρτα. Στη φάση του δεύτερου τέρματος του ΠΑΣ ουσιαστικά τον «έσωσαν» επόπτης και VAR.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης έμεινε πίσω στο σκορ παρότι ο ΠΑΣ δεν είχε τελική στην εστία! Οι «κίτρινοι» δεν μπορούν να σκοράρουν, φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι έχουν ψυχολογικό θέμα και ο ΠΑΣ παίζοντας στο μισό γήπεδο επένδυσε στο πρόβλημα του αντιπάλου. Οι γηπεδούχοι βρήκαν γκολ σε μια στημένη μπάλα κι ένα ακόμη στο ανοιχτό γήπεδο και κέρδισε δίκαια.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας (90+1 Παντελάκης), Εραμούσπε, Ποζνάνσκι, Καραχάλιος, Στάνκο, Ντομίνγκεζ, Λιάσος (75’ Οικονομόπουλος), Σνάιντερ, Περέα.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Φαμπιάνο (85’ Λούμορ), Μπράμπετς, Γκάνεα, Λούκας Σάσα, Ντιαγέ (85’ Πάλμα), Μαντσίνι, Μπερτόγλιο (67’ Ιτούρμπε), Καμαρά (85’ Ματέο Γκαρσία), Μάνος

Περισσότερα σε λίγο...

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα