Παναθηναϊκός: Η επαναφορά του Διούδη και ο αντίκτυπος στον Μπρινιόλι

Παναθηναϊκός: Η επαναφορά του Διούδη και ο αντίκτυπος στον Μπρινιόλι

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Η επαναφορά του Διούδη και ο αντίκτυπος στον Μπρινιόλι

bet365

Ο Σωκράτης Διούδης ξεκίνησε κάτω απ' τα δοκάρια σε ματς πρωταθλήματος μετά από τα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη, κράτησε το «μηδέν» και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει να σκεφτεί αρκετά για τη συνέχεια...

Στις 26/9 στο γήπεδο της Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός καταφέρνει μέσα σε ελάχιστα λεπτά από την πρώτη σέντρα της αναμέτρησης με τους Βολιώτες να πετύχει δυο γκολ. Το «Απόστολος Νικολαΐδης» έδωσε την ώθηση για τη μεγάλη νίκη, ωστόσο το clean sheet δεν διατηρήθηκε. Ο Βόλος σκόραρε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρος με τον Κώτσιρα να χάνει το μαρκάρισμα του Γκιουλέν και ο Σωκράτης Διούδης μαζέυει τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Χρειάστηκε να περάσουν 4,5 μήνες για να ξαναμπεί σε 11άδα σε ματς πρωταθλήματος ο Έλληνας πορτιέρε, αφού τη θέση είχε καταλάβει ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, όντας ο βασικός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αλλάζει γκολκίπερ έπειτα από 17 διαδοχικά παιχνίδια με τον Ιταλό στα γκολπόστ. Και τώρα θα έχει να σκεφτεί αρκετά ενόψει της συνέχειας για την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου αλλά και της μεγάλης επιθυμίας για να φτάσει το «τριφύλλι» μέχρι τέλους στο Κύπελλο διεκδικώντας το τρόπαιο.

  • Τέταρτο σερί clean sheet και... να η ευκαιρία

Ο Σωκράτης Διούδης επέστρεψε στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού σε παιχνίδι της Super League Interwetten και για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι στο οποίο δίνει το «παρών», καταφέρνει να μην παραβιαστεί η εστία του. Μετά τα ματς του Κυπέλλου με τον Βόλο στη Θεσσαλία και τα δυο παιχνίδια με την Αναγέννηση Καρδίτσας στα προημιτελικά του Κυπέλλου, ο «Batman» κρατάει το «μηδέν» και φτιάχνει θετικό σερί. Βέβαια στα δυο από τα τρία πιο πρόσφατα ματς του Κυπέλλου – εξαιρουμένης της ρεβάνς στην Καρδίτσα και του πρώτου αγώνα με τον Βόλο στους «16» – δεν διέτρεξε κινδύνους για να δεχθεί γκολ.

Στον επαναληπτικό με την Αναγέννηση, όπως παρουσιάζει η πλατφόρμα WyScout έπρεπε να επέμβει σε 3 τελικές των αντιπάλων με τις δυο εκ των τριών αποκρούσεών να δοκιμάζουν τα ρεφλέξ του. Για να φτάσει να πάρει εκείνος τη φανέλα του βασικού πορτιέρε του «τριφυλλιού» απέναντι στην Λαμία παρουσίασε νωρίτερα επιδόσεις με 0,72 τέρματα ανά 90λεπτο, έχοντας δείκτη xGoals 0,78. Γενικότερα στην τρέχουσα σεζόν έχει 8 γκολ παθητικό με xGoals στο 8,62, Στις μακρινές του μεταβιβάσεις κράτησε την επιτυχία του 75%.

Και αυτά τα στοιχεία έβαλαν το όνομά του στην ανακοίνωση της 11άδας από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς πριν από το παιχνίδι της Κυριακής στη Λεωφόρο, με τον «Batman» να κρατάει ανέπαφη την εστία του γι' ακόμα μια αναμέτρηση. Η πιο επικίνδυνη στιγμή που είχε ν' αντιμετωπίσει ήταν στο 53' από μια κεφαλιά του Αραμπούλι, όμως έπεσε στα δεξιά του και μπλόκαρε τη μπάλα. «Είχα συνηθίσει να παίζω πολύ τα προηγούμενα χρόνια, ήταν κάτι που μου έλειπε και είμαι χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία να επιστρέψω κάτω από τα δοκάρια» είπε λίγο μετά το 2-0 επί της Λαμίας και τα μηνύματά του τα έστειλε με την παρουσία του στο χορτάρι.

Ο Σωκράτης Διούδης με τη μπάλα στα πόδια

  • Η ποιότητα που παρουσίασε ο Μπρινιόλι και το τελευταίο κακό διάστημα

Από το καλοκαίρι ήρθε... έτοιμος. Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι από την πρώτη του ημέρα στο Κορωπί είχε δείξει σε όλους πως ο Παναθηναϊκός έκανε εξαιρετική κίνηση με την επιλογή να τον ντύσει στα πράσινα. Και ο Ιταλός – που είναι και από τα καλύτερα παιδιά – μετά το πρώτο διάστημα που ο Διούδης ήταν βασικός, έβαλε καπάρο στην θέση κάτω απ' τα γκολπόστ στην 11άδα του «τριφυλλιού».

Το τελευταίο διάστημα, όμως, είναι αυτό που τον οδήγησε στον πάγκο στο παιχνίδι με την Λαμία στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Τα τέρματα που δεχόταν ο Παναθηναϊκός στα πιο πρόσφατα ματς, οι επιδόσεις του που έπεσαν, τα γκολ που δεν έχει αποσοβήσει βάσει και των όσων παρουσιάζει το WyScout, έδωσαν στον Σωκράτη Διούδη την ώθηση να μπει στην 11άδα.

Ο Μπρινιόλι έπεσε και στο 59,8% στις επιτυχημένες μακρινές μεταβιβάσεις, υπήρξαν περιπτώσεις που έδειξε να μην έχει απόλυτη σιγουριά και αυτοπεποίθηση με καταστάσεις μπροστά από την εστία του και αυτό τον έστειλε εκτός αρχικού σχήματος.

Φυσικά μια τέτοια εξέλιξη το μοναδικό που θα πρέπει και μπορεί να προκαλέσει, είναι η άμεση βελτίωση και η επαναφορά του ονόματος του παίκτη στο μπροστινό μέρος του μυαλού του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Και τότε είναι που ο κόουτς του Παναθηναϊκού θα έχει νέο «προβληματισμό».

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι

  • Και τώρα οι σκέψεις του Ιβάν

Ευχάριστη θέση; Σίγουρα. Προβληματισμός για την επιλογή; Μπαίνει στην εξίσωση. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεδομένα έχει στη «φαρέτρα» του δυο τερματοφύλακες που είναι άξιοι εμπιστοσύνης πέρα ως πέρα. Ο Σωκράτης Διούδης περίμενε την ευκαιρία του όλο αυτό το διάστημα έχοντας περιοριστεί σε επίπεδο συμμετοχών στο Κύπελλο. Και τώρα επέστρεψε στο πρωτάθλημα, έχοντας πειθαρχήσει όλο αυτό το διάστημα και έχοντας την πίστη στον εαυτό του. Έχει μάθει να ξεπερνά τα «σκοτεινά» σημεία, να κάνει υπομονή και να επιμένει.

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι από την πλευρά του ξέρει πως τα έξι τελευταία του παιχνίδια μάζεψε 9 φορές τη μπάλα από τα δίχτυα του. Και τις έξι από αυτές τις περιπτώσεις, τις κατέγραψε στα τρία πιο πρόσφατα ματς που αγωνίστηκε με Αστέρα Τρίπολης, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ. Αυτοί οι αριθμοί ανέβασαν τον δείκτη των γκολ που δέχεται στο 1,1 ανά 90λεπτο (όπως φανερώνει το WyScout), κάτι που σε συνδυασμό με το 1,18 των xGoals, σημαίνει ότι τη συγκεκριμένη περίοδο η ομάδα δεν μπορούσε ν' αποφύγει την παραβίαση της εστίας στις ευκαιρίες των αντιπάλων.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξέρει ότι με την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος να έχει μπει στην τελική ευθεία και τον Παναθηναϊκό να στοχεύει στην κατάκτηση του Κυπέλλου έχοντας φτάσει στα ημιτελικά, θα πρέπει να ποντάρει πολύ στην κατάσταση των τερματοφυλάκων του. Βασίστηκε στον Μπρινιόλι για φέτος, ο Διούδης του έδειξε ότι είναι έτοιμος για τη στιγμή που θα εμφανιζόταν ξανά, όμως, για τα παιχνίδια με τη Λαμία, το κυνήγι της πρόκρισης στον τελικό αλλά και την ευρωπαϊκή συμμετοχή της επόμενης σεζόν, απαιτείται σταθερότητα. Και εδώ είναι το δύσκολο κομμάτι για τον τεχνικό του Παναθηναϊκού...

Ο Σωκράτης Διούδης

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα