Παναιτωλικός: Ο Νταγκό «τελείωσε» ή «έφτιαξε» 8 ευκαιρίες σε 152' (vid)

Γιώργος Ντυμένος
Παναιτωλικός: Ο Νταγκό «τελείωσε» ή «έφτιαξε» 8 ευκαιρίες σε 152' (vid)

bet365

Ο Ιβοριανός μεσοεπιθετικός ήταν «μέσα» σε 8 «κυανοκίτρινες» φάσεις στα ματς με Ολυμπιακό και Απόλλωνα Σμύρνης, όπου έπαιξε αθροιστικά 152 λεπτά.


Στην «πραγματικότητα» του Παναιτωλικού και ευρύτερα του εγχώριου football έχει πλέον μπει ο Νταγκό, αφού ο Ιβοριανός μεσοεπιθετικός ήρθε στην Ελλάδα για τα «καναρίνια» και ήδη ξεκίνησε να παίρνει χρόνο συμμετοχής.

Η προσθήκη του πέρασε από χίλια μύρια κύματα καθώς το deal ήταν ουσιαστικά «τελειωμένο» από τα τέλη του 2021 αλλά μόλις στις 31 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε και αυτό γιατί άργησε να εξασφαλίσει βίζα λόγω των μέτρων που υπάρχουν για τη μη εξάπλωση της πανδημίας.

Ετσι έπρεπε να φτάσουμε 5 Φλεβάρη ώστε να ντεμπουτάρει με τα «καναρίνια», ως αλλαγή στον αγώνα με τον ΠΑΣ, ενώ στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό τον είδαμε για πρώτη φορά βασικό. Κάτι ανάλογο συνέβη και χθες (12/2) στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης και πλέον αρχίζουμε να αποκτούμε πλήρη εικόνα για εκείνον.

Ο 25χρονος πηγαίνει στο 1 vs 1, δείχνει τεχνίτης, «μπουκαδόρος» σε ελεύθερη μετάφραση και από την παρουσία του στα παιχνίδια με «ερυθρόλευκους» και «Ελαφρά Ταξιαρχία» προκύπτει ένα σημαντικό εύρημα. Στα 152 λεπτά που έπαιξε αθροιστικά (αντικαταστάθηκε στο 88' και το 64' αντίστοιχα) εκτέλεσε ή δημιούργησε 8 ευκαιρίες των «κυανοκίτρινων», εκ των οποίων οι 5 τελείωσαν από τα πόδια του και οι άλλες 3 ξεκίνησαν από εκείνον. Μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση στεκόμαστε σε ουσιαστικές φάσεις – μικρές ή μεγάλες – και όχι απλά τελικές.

Με κορυφαία όλων εκείνη που απώλεσε ο Ντίας στο 44' του χθεσινού 0-0.


Ας τις θυμηθούμε...

*Στο 41' της αναμέτρησης του Φαλήρου έκανε την πρώτη του εν Ελλάδι τελική, καθώς σούταρε «χλιαρά» αλλά ο Βατσλίκ μπλόκαρε εύκολα.

*Στο 47' θέλησε εκ νέου να βάλει «δύσκολα» στον Τσέχο γκολκίπερ, που μπλόκαρε και το δεύτερο σουτ του.

*Κάτι ανάλογο συνέβη και στο 63', που επεδίωξε με ανάλογο τρόπο να σκοράρει κατά των «ερυθρολεύκων».

*Στο 73' μετά από ωραία ενέργεια βρήκε τον Μεντόσα στο δεύτερο δοκάρι και ο Αργεντινός σούταρε αμέσως, ωστόσο η μπάλα κόντραρε στον Κίτσου και πέρασε κόρνερ.

*Στη χθεσινή αναμέτρηση τώρα. Στο 44' μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια (κατέβασμα μπάλας, αποφυγή αντιπάλου κτλ) βρήκε τον Ντίας σε θέση βολής, αλλά το πλασέ του Ουρουγουανού ήταν «χλιαρό» και απομάκρυνε ο Βιτλής.

*Στο 49' μετά από κάθετη του Αντούνες πέρασε τον Βέρχουλστ, όμως καθυστέρησε να πλασάρει, κλείστηκε και ο Ντεντάκης του έβαλε κομβικό stop.

*Στο 51' σούταρε με δύναμη μέσα από την περιοχή, ο Βέρχουλστ όμως έδιωξε σε κόρνερ.

*Αμέσως μετά έβγαλε ωραία παράλληλη για τον Καρέλη που πλάσαρε, αλλά ο Ρόνγκε παρεμβλήθηκε στην πορεία της μπάλας που θα «έβρισκε» τέρμα και με το κεφάλι την έστειλε κόρνερ.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα