Βόλος: Έργο Μπράτσου η αγωνιστική άνοδος

Βόλος: Έργο Μπράτσου η αγωνιστική άνοδος

Δημήτρης Βέργος
Βόλος: Έργο Μπράτσου η αγωνιστική άνοδος

bet365

Ο Βόλος εμπιστεύτηκε τον Κώστα Μπράτσο στην άκρη του πάγκου και αυτός κρατάει μαζί με τους παίκτες του ζωντανό το όνειρο της εξάδας.

Μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα ο Βόλος είχε ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, που έφερε και το τέλος με τον Ισπανό τεχνικό Γκιγέρμο Αμπασκάλ. Οι υπεύθυνοι του Βόλου αποφάσισαν να εμπιστευτούν έναν δικό τους άνθρωπο τον Κώστα Μπράτσο και να μην ψάξουν την αντικατάσταση του Αμπασκάλ κάπου στο εξωτερικό. Και για την επιλογή τους αυτή σίγουρα πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι καθώς η αγωνιστική άνοδος της ομάδας, που είναι και πάλι σε θέση να διεκδικεί την είσοδο στα πλέι οφ, οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στον Μπράτσο.

Ο Μπράτσος ήταν στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας από την εποχή Λόπεθ και η συνεισφορά του στην περσινή επιτυχημένη πορεία είναι κάτι που πιστώνεται και σε αυτόν. Αναλαμβάνοντας τη θέση του πρώτου προπονητή μετά την αποχώρηση του Αμπασκάλ, φρόντισε να δώσει στον Βόλο ένα συγκεκριμένο πλάνο, βάζοντας και τη σκοπιμότητα στο παιχνίδι. Κάτι που φάνηκε έντονα στο τελευταίο διπλό επί του Άρη, σε μία νίκη που είχε το στίγμα του.

Ο Βόλος παίζοντας επιθετικά και ανοικτά σε κάθε παιχνίδι ήταν ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Κι αυτό αντικατοπτρίζουν τα περισσότερα αποτελέσματά του. Με τον Μπράτσο, ωστόσο, τελευταία στην τεχνική ηγεσία η διαχείριση του αγώνα από πλευράς των παικτών είναι πιο ορθολογική. Τακτικά η ομάδα της Μαγνησίας μπήκε σε ένα καλούπι, ενώ τα όποια λάθη που έγιναν και κόστισαν βαθμούς είχαν να κάνουν περισσότερο σε ατομικό επίπεδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μπράτσος με τον Φαν Βέερτ

Η καλή πορεία του Βόλου το τελευταίο διάστημα που έφερε και τα μεγάλα αποτελέσματα απέναντι σε ΑΕΚ και Άρη εκτός έδρας (άσχετα αν στο πρώτο δεν βρισκόταν στον πάγκο) είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς του Μπράτσου που έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό. Η ανάλυση του αντιπάλου και το μεγάλο βάρος στην τακτική που ρίχνει με τους παίκτες του στις προπονήσεις καθημερινά βοήθησαν τον Βόλο να βρει μια σταθερή πορεία και να κρατάει τον στόχο της εξάδας τουλάχιστον ζωντανό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την ισοπαλία με τη Λαμία ο Μπράτσος είχε δηλώσει: «Ο κόσμος σε όλα τα γήπεδα, χαίρεται με το θέαμα που αποδίδουμε, αλλά είναι καιρός να χαρούμε και εμείς λίγο». Η σκοπιμότητα λοιπόν πέρασε στο παιχνίδι του Βόλου, καθώς διαφορετικά ο στόχος της εξάδας δεν είχε καμία τύχη. Η ωραία μπάλα μπορεί να είναι ελκυστική στο μάτι, αλλά από μόνη της δεν μπορεί να ανεβάσει βαθμολογικά μια ομάδα. Και στον Βόλο αυτή η στροφή στη φιλοσοφία με τον Μπράτσο αποδεικνύεται αποτελεσματική, ανεξάρτητα από το αν τελικά η ομάδα προλάβει το τρένο της εξάδας.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα