Aρης - Βόλος 0-2: Xοντρή «γκέλα» και φρένο στην αντεπίθεση για τα play offs

Aρης - Βόλος 0-2: Xοντρή «γκέλα» και φρένο στην αντεπίθεση για τα play offs

bet365

Ο Αρης είχε την απόλυτη υπεροχή, αλλά ήταν φλύαρος και αναποτελεσματικός εναντίον του καλά οργανωμένου Βόλου που βρήκε γκολ στις δυο καλές αντεπιθέσεις του (80', 86') και πήρε το τρίποντο στο «Κλ. Βικελίδης» - Τέσσερις αλλαγές λόγω τραυματισμών οι φιλοξενούμενοι!

Ο Άρης πολιόρκησε, αλλά ο Βόλος κέρδισε. Μπορεί να φαίνεται οξύμωρο αλλά αυτό έγινε στο «Κλ. Βικελίδης» όπου μετά τα δυο βήματα προς εμπρός που έκαναν οι «κίτρινοι» ακολούθησε ένα άλμα προς τα πίσω. Επί 80 λεπτά ο Βόλος δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το αμύνεται, βρήκε μόλις δύο φάσεις σε ροή παιχνιδιού και με σκόρερ τους Σοάρες, Κορέα κατάφερε να αλώσει και το «Κλ. Βικελίδης» έπειτα από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Ο Μπράμπετς επιβεβαίωσε ότι όλα χάνονται

Αυτή η επιβεβαίωση σημειώθηκε στο 4ο λεπτό όπου ο Τσέχος κεντρικός αμυντικός «κατάφερε» να στείλει την μπάλα πάνω από την εστία από το ύψος της μικρής περιοχής. Είχε προηγηθεί ένα σου του Ντάνιελ Μαντσίνι όπου η πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα σταμάτησε στο σώμα του Ράινερ. Γενικώς ο Άρης είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο 20πτο καθώς ο Βόλος μάλλον ακολούθησε μια τακτική που δεν συνηθίζει. Αυτή της συμπαγούς άμυνα με την προσδοκία να χτυπήσει στο ανοιχτό γήπεδο. Όσες φορές είχε την μπάλα, οι ποδοσφαιριστές του έδειχναν την ποιότητά τους, δίχως όμως να φτάσουν σε επίπεδο τελικής προσπάθειας.

Σταμάτησαν όλα στο 19ο λεπτό

Στη διάρκεια του 19ου λεπτού, η μπάλα δεν κύλησε στο χορτάρι του «Κλ. Βικελίδης». Σταμάτησαν τα πάντα. Οι οπαδοί του Άρη φώναξαν ξανά… «Άλκη ζωντανός, για πάντα Αρειανός» καθώς οι υπόλοιποι ξέσπασαν σ’ ένα ασταμάτητο ηχηρό χειροκρότημα. Το λεπτό συμβόλιζε βέβαια τα χρόνια που πρόλαβε να ζήσει ο Άλκης πριν του αφαιρέσουν τη ζωή οι δολοφόνοι τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης.

ΑΛΚΗΣ

«Φυλακισμένος» στο… τείχος του Βόλου

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι ως προς την εικόνα αλλά και το αποτέλεσμα. Ο Άρης έδειχνε κυριολεκτικά φυλακισμένος στο τείχος της ομάδα του Βόλου επιβεβαιώνοντας παράλληλα το υψηλό ποσοστό αστοχίας του σε γεμίσματα και σέντρες με συνέπεια να μην μπορέσει να διασπάσει την άμυνα του αντιπάλου παρά την πολιορκία που άσκησε. Προσπάθησε να γίνει ουσιαστικός μέσα από τις στημένες μπάλες όπως στο 33’ στο σουτ του Κυριάκου Ασλανίδη από το ύψος του πέναλτι όπου ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε σε κόρνερ. Οι «κίτρινοι» πήραν πολλά από τους δύο πλάγιους μπάκ (Γκάνεα, Σούντγκρεν) όχι όμως από τους ακραίους επιθετικούς και ειδικά από τον Ματέο Γκαρσία ο οποίος έδειχνε ξένο σώμα. Ο Βόλος δεν έκανε τίποτε στην επίθεση. Μια κόντρα προσπάθησε να βγάλει με τον Φαν Βεέρτ αλλά η έγκαιρη παρέμβαση του Κριστιάν Γκάνεα σταμάτησε τον Ολλανδό πριν αυτός βρεθεί απέναντι στον Σιαμπάνη.

Πολιορκία χωρίς άλωση

Οι ρόλοι δεν αντιστράφηκαν στα πρώτα 15 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Έχοντας προφανώς παράπονα από τον Όροζ, ο Κώστας Μπράτσιος τον αντικατέστησε στην ανάπαυλα με τον Σοάρες. Ο Άρης διατήρησε τα υψηλά ποσοστά κατοχής μπάλας, αλλά συνέχισε να μην φτάνει σε επίπεδο τελικής προσπάθειας. Ακόμη κι όταν βρήκε σουτ, σαν αυτό του Ματέο Γκαρσία στο 52’ από το ύψος του πέναλτι ήταν καθόλου απειλητικά για τον Παπαδόπουλο. Έτσι στο 58’ ο Άκης Μάντζιος προχώρησε στην πρώτη παρέμβασή του με την είσοδο του Μπρούνο Γκάμα.

Στο 72’ ο προπονητής του Άρη έριξε στο παιχνίδι δύο ακόμη επιθετικά όπλα του (Μπερτόγλιο, Ιτούρμπε). Ο Άρης ενίσχυσε την πίεσή του ψάχνοντας το γκολ, είδε τον Παπαδόπουλο να σταματά τον Καμαρά από πλάγια θέση στο 76’.

ΒΟΛΟΣ

Τον «καθάρισε» σε πέντε λεπτά!

Αυτό που δεν κατάφερε να πετύχει ο Άρης σε σχεδόν 80 αγωνιστικά λεπτά, ο Βόλος το πέτυχε μόλις σε πέντε. Αρχικά αξιοποίησε στο έπακρο το ολέθριο λάθος του Μπαντού Ντιαγέ και στη μοναδική τελική φάση που βρήκε στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να σκοράρει με τον Σοάρες κι έπειτα από ασίστ του Φαν Βέερτ (0-1, 80’). Πέντε λεπτά αργότερα, ο καλύτερος παίκτης του Βόλου στο γήπεδο (σ. σ. Μπαριέντος) είδε την κίνηση του Χόρχε Κορέα στην πλάτη του Κριστιάν Γκάνεα. Ο Κορέα βρέθηκε απέναντι στον Σιαμπάνη κι έκανε το 0-2 δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στη συνέχεια του αγώνα.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Γκάνεα, Ιτούρμπε (Άρης), Φεράρι, Άλχο, Μπαριέντος (Βόλος)

MVP: Ο Μπαριέντος ήταν το μυαλό του Βόλου στο δεύτερο ημίχρονο, έδωσε και την ασίστ στο δεύτερο γκολ.

Στο ύψος του: Ο Φεράρι πρόσθεσε ένα ακόμη καλό παιχνίδι.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Ματέο Γκαρσία έδειχνε ξένο σώμα για τον Άρη και ο Μπαντού Ντιαγέ ήταν ο μοιραίος παίκτης.

Η «γκάφα»: Αυτή του Μπαντού Ντιαγέ στο 80ο λεπτό από την οποία προήλθε το γκολ του Βόλου.

Το «στραγάλι»: Ο Κωνσταντινος Περράκης δεν είχε πρόβλημα στη διαχείριση του αγώνα, ούτε προέκυψε κάποια δύσκολη φάση.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης πάλεψε με την απελπισία του και την αδυναμία του να βρει γκολ, στο τελευταίο 15πτο αναγκάστηκε να ανεβάσει ψηλά τις γραμμές του κι αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Βόλος ο οποίος στις μόλις δύο στιγμές του στο παιχνίδι βρήκε ισάριθμα γκολ!

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (83’ Σάκιτς), Ασλανίδης, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα Λούκας, Ματίγια (72’ Μπερτόγλιο), Ντιαγέ (83’ Μάνος), Μαντσίνι (72’ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία (58’ Μπρούνο Γκάμα) και Καμαρά.

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος (46’ Κλέιμαν), Άλχο (73’ Πουρίτα), Ράινερ (12’ Γκαστόν), Γκιουλέν, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Ρεγκατίν, Μπαρτόλο (66’ Κορέα), Ορόζ (46’ Σοάρες) και Φαν Βέερτ.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα