Ολυμπιακός: Εκείνη η αλησμόνητη βραδιά με τη Μίλαν και η νέα σωστή απόφαση με Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Εκείνη η αλησμόνητη βραδιά με τη Μίλαν και η νέα σωστή απόφαση με Μαρτίνς

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Εκείνη η αλησμόνητη βραδιά με τη Μίλαν και η νέα σωστή απόφαση με Μαρτίνς

bet365

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκλεισε το τρίτο του συμβόλαιο στον Ολυμπιακό και ο Δημήτρης Τομαράς κάνει μία... αναδρομή στο 2018 και ένα ματς - ορόσημο.

Αυτό το κείμενο ξεκινά με μία παρατήρηση. Πολλές φορές εμείς οι άνθρωποι έχουμε την τάση να ξεχνάμε. Να μπαίνουμε σε μία κατάσταση... λήθης. Έχουμε μία μάλλον κακή συνήθεια να διαγράφουμε πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις και να οδηγούμαστε σε λανθασμένα συμπεράσματα ή και σε αποφάσεις που δεν λαμβάνονται με τα ανάλογα και σωστά κριτήρια. Και αυτό διότι δεν θυμόμαστε πράγματα ή γιατί μπορεί να επιλέγουμε να τα ξεχνάμε.

Το γράφω αυτό με αφορμή όλα όσα έχει... ακούσει και έχει εισπράξει τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα ο Πέδρο Μαρτίνς. Σχόλια που για μένα ξεπερνούν συγκεκριμένα όρια και είναι όντως ακραία. Εδώ στο Gazzetta, το site που και το 2022 σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο (και σας ευχαριστούμε από καρδιάς και για αυτό το παράσημο), έχουν έρθει σχόλια που έχουν συνδέσει τον Μαρτίνς με τον... Χάσι!!! Απλά φοβερά πράγματα...

Μπορώ να συνεχίσω με σχόλια για τον Μαρτίνς, όπως το «μας έχει κάνει Γκιμαράες» και άλλες ποδοσφαιρικές διαπιστώσεις που με ξεπερνούν απλά και ας έχει βγάλει κακή εικόνα στο ξεκίνημα του 2022 ο Ολυμπιακός... Δεν έχει νόημα και δεν έχει και αξία για έναν άνθρωπο που δουλεύει σκληρά από την πρώτη ημέρα που ήρθε στον Ολυμπιακό και έχει πετύχει πολλά.

Για τον Πέδρο Μαρτίνς που είναι ο Νο1 προπονητής σε νίκες για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη δεν χρειάζεται να γράψουμε... κατεβατό. Απλά να πάμε λίγο πίσω στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα. Τότε που ο Ολυμπιακός ήθελε να ξαναβρεί τον δρόμο του και είχε αρχίσει ξανά το... χτίσιμό του για να πετύχει όλους τους στόχους του. Ναι εκείνη τη χρονιά με το 3-1 με τη Μίλαν. Η βραδιά που έγινε Profesor. Εκείνη η αλησμόνητη στιγμή για τον ίδιον και την ομάδα. Η βραδιά που του έσωσε μία σεζόν που δεν πήρε τίτλο αλλά στον Ολυμπιακό είδαν τη δουλειά του και κυρίως είδαν έναν προπονητή που μπορεί να πετύχει και εκτός των συνόρων με την ομάδα.

Πόσες φορές δηλαδή ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει ομάδες όπως η Μίλαν και η Άρσεναλ; Πόσες φορές είχε αφήσει εκτός της συνέχειας της Ευρώπης συλλόγους όπως η Μαρσέιγ και η PSV Αϊντχόφεν; Εάν αυτά δεν θεωρούνται σημαντικά πεπραγμένα τότε δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω ειλικρινά.

Ο Ολυμπιακός λειτούργησε για τρίτη φορά σωστά

Στα δικά μου μάτια το τρίτο διαδοχικό συμβόλαιο του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό δείχνει συνέπεια από τον σύλλογο, σταθερότητα και ένα σαφές πλάνο. Μία σωστή κίνηση και μία λογική ενός club (και βέβαια και του ίδιου του ισχυρού άνδρα του, Βαγγέλη Μαρινάκη) που επενδύει σε έναν προπονητή, που τον επανέφερε στους τίτλους και του έδωσε νέα ευρωπαϊκή πνοή (και σε έναν προπονητή που έχει δίπλα του ποδοσφαιρανθρώπους όπως οι Καρεμπέ και Μοντέστο). Σε έναν προπονητή που... έφτιαξε παίκτες όπως ο Τσιμίκας και που επί των ημερών του πρωτοκλήθηκαν στην Εθνική Πορτογαλίας παίκτες όπως οι Σα και Ποντένσε (αλλά και ο Σεμέδο).

Σημειωτέον και οι τρεις παραπάνω παίκτες πήραν μεταγραφή στην Premier League. Και στην όποια κρίση που γίνεται για τον Πέδρο Μαρτίνς πρέπει πάντα να βάζουμε στο ζύγι όλα τα δεδομένα. Χρονιές με πανδημία, χωρίς επαρκή προετοιμασία και μία ομάδα να παίζει σερί με κρούσματα covid-19 και όχι μόνο. Έναν προπονητή τον μετράς και για τη διαχείρισή του αλλά και το πως λειτουργεί κάτω από πίεση.

Και για όσους δεν το έχουν τσεκάρει ο φετινός τελικός Κυπέλλου έχει μπει για τις 21 Μαϊου. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αρχίσει προετοιμασία τον Ιούνιο. Πως θα βρει χρόνο ξεκούρασης (και) φέτος και ενώ υπάρχουν και αγώνες Εθνικών ομάδων στην αρχή του καλοκαιριού;

Προσωπικά θεωρώ τον 51χρονο σήμερα Μαρτίνς έναν από τους πιο πετυχημένους προπονητές στον Ολυμπιακό ως προς τη σύγχρονη ιστορία του. Έναν προπονητή που ναι έκανε και λάθη, είχε και αστοχίες, όμως δοκιμάστηκε στα δύσκολα, άντεξε, προσαρμόστηκε και άλλαξε όπου χρειάστηκε και πέτυχε και εντός των συνόρων και εκτός αυτών. Και προφανώς η ευχή όλων στον Ολυμπιακό είναι αυτό το τρίτο του συμβόλαιο να οδηγήσει την ομάδα σε ακόμα πιο καλές περιόδους και σε νέες επιτυχίες.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.