ΠΑΟΚ δυνατός, τώρα που πρέπει να πάρει και τα ντέρμπι

ΠΑΟΚ δυνατός, τώρα που πρέπει να πάρει και τα ντέρμπι

ΠΑΟΚ δυνατός, τώρα που πρέπει να πάρει και τα ντέρμπι

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το 4-0 του ΠΑΟΚ στο Βόλο, επιμένοντας και σε επιμέρους στοιχεία που αφορούν τη βελτίωση του Δικεφάλου ο οποίος μπαίνει τώρα σε περίοδο μεγάλων και κρίσιμων ντέρμπι.

Εδώ και πολλές εβδομάδες γράφω ότι… «ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με το καλύτερο συνδυαστικό ποδόσφαιρο, είναι η ομάδα που με την μεγαλύτερη ευχέρεια και τον πιο ομαδικό τρόπο διασπά τις αντίπαλες –κλειστές- άμυνες». Πρόκειται για επιτυχία που πιστώνεται 100% στον Λουτσέσκου, στον οποίο βεβαίως χρεώνονταν και η αποτυχία της ομάδας να παίξει πιο ισορροπημένα. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερνε επί μήνες να αμύνεται τόσο καλά όσο επιτίθονταν.

Χθες στο Βόλο ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε ότι… «Το φθινόπωρο είχαμε πολλά και μεγάλα παιχνίδια. Μόλις περάσαμε από την Ευρώπη όλοι ηρέμησαν, συγκεντρωθήκαμε και μπορέσαμε να προετοιμαστούμε καλύτερα για τους επόμενους αγώνες». Θεωρεί λοιπόν ότι για την περίοδο της κατάρρευσης, έπαιξαν ρόλο τα πολλά, συνεχόμενα μεγάλα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Καλό είναι αυτό; Κακό είναι; Δικαιολογία είναι; Σε κάθε περίπτωση μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχει και ντέρμπι στην Ελλάδα, αλλά και τα μεγάλα ευρωπαϊκά ματς. Άρα... "το δις εξαμαρτείν...".

Το πολύ θετικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι εισέρχεται σε αυτή την περίοδο… υγιής. Λείπουν λίγοι παίκτες, ο προπονητής μπορεί και κάνει εύκολα ένα ροτέισον πέντε παικτών χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία της ομάδας του. Από εκεί και πέρα, το ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι ο ΠΑΟΚ βρήκε επιτέλους ισορροπία και όσο καλά-ομαδικά επιτίθεται, έχοντας την μπάλα στα πόδια, τόσο καλά αμύνεται όταν τη χάνει. Βρέθηκε και αυτή η ισορροπία με τον ΠΑΟΚ να δημιουργεί και να σκοράρει ακατάπαυστα, έχοντας ταυτόχρονα κρατήσει απαραβίαστη την εστία του για 360 συνεχόμενα λεπτά.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν τη νίκη στο Βόλο

Πέρα από την ομαδική δουλειά και την προσοχή στις μεταβάσεις, είναι βέβαιο ότι σε ένα ποσοστό παίζουν ρόλο και τα πρόσωπα. Ο Τσιγγάρας 100%, ο Λύρατζης αντί του Τέιλορ σίγουρα, ο Ίνγκασον, ενώ είναι καλά και ο Πασχαλάκης.

Από εκεί και πέρα για τη φάση επίθεσης:

  • Ο ΠΑΟΚ έχει φθάσει τα 40 γκολ και είναι πολύ-πολύ μπροστά από όλους τους άλλους
  • Ο ΠΑΟΚ παρά το ότι παίζει –μεταξύ άλλων- με Ντόουγκλας, Μουργκ, Μιτρίτσα, Άκπομ-Σφιντέρσκι (μέχρι τώρα) είναι ο πιο εύστοχος στο πρωτάθλημα.
  • Ο ΠΑΟΚ είναι με διαφορά πρώτος στα γκολ σε ροή αγώνα (22), πέρα δηλαδή από φάουλ, πέναλτι και άλλα «στημένα».
  • Ο ΠΑΟΚ μετράει 15,9 σωστές πάσες ανά λεπτό κατοχής, με Άρη, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο να ακολουθούν,
  • Ο Δικέφαλος είναι πρώτος και στις πάσες που δημιουργούν τελική προσπάθεια, με 9 έναντι 8 του Ολυμπιακού.
  • Πρώτος είναι φυσικά και στις ασίστ που δεν καταλήγουν σε γκολ, αλλά και στις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες

Οι αποδείξεις της ποιοτικής δουλειάς που κάνει ο προπονητής σε φάση ανάπτυξης είναι όλο και περισσότερες και τώρα με τον ΠΑΟΚ καλύτερο και πιο φορμαρισμένο, ήρθε η ώρα των αποτελεσμάτων και στα ντέρμπι. Έρχονται δύο μεγάλα ματς για κύπελλο (ΑΕΚ) και πρωτάθλημα (Ολυμπιακός) και ο Δικέφαλος του Βορρά μπορεί να τα αντιμετωπίζει όλα με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Καλές και απαραίτητες οι νίκες με τους μικρομεσαίους, τώρα όμως ήρθε η ώρα της πιο μεγάλης κρίσης.

* Κάποτε θα έβγαινε και η δουλειά που κάνει η ομάδα στα κόρνερ και στα φάουλ. Χθες μπήκαν και δύο γκολ από τέτοιες καταστάσεις. Πολλή δουλειά την οποία θα βοηθήσει ιδιαίτερα και η επιστροφή του Ίνγκασον.

Ο Ακπομ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε

* Είναι πάρα πολύ καλά ο Άκπομ. Εδώ και 30-40 ημέρες κάνει πράγματα που ίσως να μην τα έχουμε ξαναδεί στα χρόνια που παίζει στον ΠΑΟΚ. Και χθες ήταν ασταμάτητος, εντός και εκτός αντίπαλης περιοχής, ένας φορ που δεν έχασε μονομαχία από κανέναν, δημιούργησε και τελείωσε τόσες πολλές φάσεις έχοντας και ένα γκολ.

* Για τον Σάστρε θεωρώ ανόητο και επιπόλαιο το όποιο βιαστικό σχόλιο. Για εμάς που δεν τον βλέπουμε κάθε μέρα, πρέπει να περάσουν πολλά ματς και πολλές καταστάσεις για να βγάλουμε ξεκάθαρο συμπέρασμα. Φθάνει πια με τις βιαστικές κρίσεις και τις μετέπειτα κωλοτούμπες

Ο Σάστρε πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε

* Σε αυτή την ομάδα με την καλύτερη επιθετική λειτουργία, της οποίας οι παίκτες μπαίνουν με τον καλύτερο και πιο ομαδικό τρόπο μέσα στην αντίπαλη περιοχή, οι αντίπαλοι υποπίπτουν σε συνεχόμενες παραβάσεις-πέναλτι. Κανείς δεν απαντάει στην ερώτηση… «ποιο δεν ήταν πέναλτι» ειδικά στην εποχή του VAR και του τριπλού τσεκαρίσματος. Από εκεί και πέρα, επειδή ο Ολυμπιακός αποκλείεται να θέσει οποιοδήποτε θέμα για τον Κλάτενμπεργκ από τον οποίο δεν έχει παράπονο (ίσα-ίσα) μπορεί να πάει στο… CAS. Αφού δεν πήγε για άλλα και άλλα και τον περιμένουν ακόμη εκεί, ας πάει γι’ αυτό…

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.