Λουτσέσκου: «Να μπει στην άκρη ο εγωισμός»

Λουτσέσκου: «Να μπει στην άκρη ο εγωισμός»

Newsroom
Λουτσέσκου: «Να μπει στην άκρη ο εγωισμός»

bet365

Ο Ρουμάνος κόουτς του ΠΑΟΚ έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του κόντρα στον Παναιτωλικό, πλην ενός σκέλους.

Μόνο καλά λόγια για τους παίκτες του είχε να πει ο Ράζβαν Λουτσέσκου μετά το 2-0 που κέρδισε ο ΠΑΟΚ τον Παναιτωλικό, αν και «χτύπησε» το... καμπανάκι σε ότι αφορά την παράμετρο του «εγωισμού». Αρχικά ο Ρουμάνος κόουτς ρωτήθηκε στη Συνέντευξη Τύπου τι του άρεσε και τι όχι από το σημερινό (12/1) ματς. «Μου άρεσε η θέληση των παικτών και η διάθεση που δείξαμε στο παιχνίδι, ο τρόπος που καταφέραμε να ελέγξουμε τη ροή του παιχνιδιού, ο τρόπος που καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Οι βαθμοί μένουν στο τέλος ειδικά σε αυτή τη φάση που είμαστε σε μία ανακατασκευή νομίζω πως θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να έχουμε την απαραίτητη ισορροπία, σήμερα είχαμε την ισορροπία που χρειάζεται. Μαζί με όλα αυτά έρχονται οι βαθμοί και η αυτοπεποίθηση που θέλουμε, για όλα αυτά τα στοιχεία που παρουσιάσαμε σήμερα είμαι ικανοποιημένος. Αν θέλετε ένα γεγονός που δεν μου άρεσε σήμερα είναι το γεγονός πως ήμασταν λίγο παραπάνω εγωιστές ή δεν υπολογίσαμε σωστά τις καταστάσεις στην τελική προσπάθεια».

Για το αν λείπει η ποιότητα στην τελική ενέργεια και αν σε τέτοια ματς «μετράει» περισσότερη η δημιουργία ή το τελείωμα των φάσεων σχολίασε ότι «γενικότερα υπάρχει μία σύνδεση μεταξύ των καταστάσεων, όσον αφορά την τελική προσπάθεια και την ποιότητα, συνδέονται άρρηκτα αυτά τα δύο συγκεκριμένα ζητήματα, νομίζω πως τη δεδομένη στιγμή δεν καταλαβαίνουν όλοι και δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει πραγματικά η ομάδα, πως ο καθένας μπορεί να βάλει τον προσωπικό του εγωισμό πιο πίσω όσον αφορά την παρουσία του εδώ για να μπορέσει να βελτιωθεί η ομάδα. Είναι μία κατάσταση στην οποία ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι σκοράροντας ένα γκολ ή συμμετέχοντας σε μία τελική προσπάθεια, θα βάλει τον εαυτό του σε μία διαφορετική θέση σε σχέση με τους άλλους και θα πάρει ένα προβάδισμα αλλά αυτό δεν ισχύει. Τα ματς είναι πολλά, οι ευκαιρίες είναι πολλές για τον καθένα για να δείξει τι μπορεί να κάνει. Είμαστε μια ομάδα που συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που δεν έχουν κερδίσει πολλά πράγματα στην καριέρα τους. Τη δεδομένη στιγμή θέλουμε λιγότερα πράγματα ως προς τον εγωισμό».

Για τον κορωνοϊό και τους Τσόλακ, Ζαμπά που αγωνίστηκαν είπε πως «κάποιοι επέστρεψαν πριν λίγες ημέρες, κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι ακόμα εκτός. Άλλοι επέστρεψαν μετά τις γιορτές στις προπονήσεις που είχαμε προβλήματα λόγω covid και δεν είχαμε ακριβώς το σύνολο που θέλαμε για να δυσκολέψουμε. Ωστόσο, με όλους όσους ήταν διαθέσιμοι δουλέψαμε καλά, εν συνεχεία εντάχθηκαν και άλλοι. Ο Μπίσεσβαρ με τον Βαρέλα δεν τα κατάφεραν. Προετοιμαστήκαμε καλά, αλλά δε σημαίνει ότι δεν επηρεαστήκαμε. Είμαι χαρούμενος που βρίσκονται εδώ. Είχαν ένα σημαντικό διάστημα αποχής, αλλά μου έδωσαν αυτοπεποίθηση να τους χρησιμοποιήσω με την εικόνα που είχαν στις προπονήσεις. Ξέρετε ότι είμαι ένας προπονητής που αρέσκεται να χρησιμοποιεί τους παίκτες μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά η κατάσταση τους με έκανε να τους χρησιμοποιήσω. Είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία τους. Ο Ζαμπά έδειξε ότι έχει μια ποιότητα και στοιχεία που δεν έχουν οι παίκτες μας στη συγκεκριμένη θέση».

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στον Ροντρίγκο Σοάρες. «Ήξερε ότι θα φύγει μετά το παιχνίδι, τον χρειαζόμασταν κατά τη διάρκεια των όσων περάσαμε τώρα με τον κορωνοϊό, μας βοήθησε, μας υποστήριξε. Είμαι ευγνώμων απέναντι του. Ήταν αγκαλιά αποχαιρετισμού, αλλά και μια αγκαλιά σαν ένα ευχαριστώ για τα όσα μας πρόσφερε μέχρι σήμερα».

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα