Ρούσσης: «Αυτές είναι οι αλλαγές στο πρωτόκολλο της Super League 1»

Δημήτρης Τομαράς
Ρούσσης: «Αυτές είναι οι αλλαγές στο πρωτόκολλο της Super League 1»

bet365

Ο επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής της Λίγκας αναφέρθηκε στο νέο πρωτόκολλο της πρώτης κατηγορίας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Ξενοφών Ρούσσης, επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής της Super League 1 ρωτήθηκε στην Αθλητική Κυριακή της ΕΡΤ1 κυρίως για τις αλλαγές που θα περάσουν στο πρωτόκολλο της πρώτης κατηγορίας. Ο Ρούσσης - ο οποίος χαρακτήρισε άδικο το μέτρο των 1.000 φιλάθλων - επιβεβαίωσε ουσιαστικά το ρεπορτάζ του Gazzetta.

Ειδικότερα για τις τρεις αλλαγές στο πρωτόκολλο - που θα επισημοποιηθούν λογικά τη Δευτέρα - ανέφερε τα εξής:

Η Super League έκανε τις τοποθετήσεις της. Πέρασε τις προτάσεις της και από εκεί με τη συνδρομή του ΕΟΔΥ θα γίνουν οι αλλαγές. Οι αλλαγές είναι:

  • Πρώτον να αναβάλλεται αγώνας εάν και εφόσον υπάρχουν έξι θετικοί παίκτες και ο προπονητής μαζί, κάτι που δεν ίσχυε πριν.
  • Να αναβάλλεται αγώνας όταν είναι 2 θετικοί γκολκίπερ (σε αυτό το σημείο δεν ανέφερε τον συνολικό αριθμό των γκολκίπερ που θα πρέπει να έχει μία ομάδα).
  • Ομάδα που έχει μπει σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων και έχει σταματήσει τις προπονήσεις της προτάθηκε να αγωνίζεται αφού περάσουν τουλάχιστον 3 ημέρες μετά το πέρας της καραντίνας της.

Για τους διαιτητές και τα τεστ τους σημείωσε: Οι διαιτητές και αυτοί υποβάλλονται σε τεστ τακτικά. Αυτοί που είναι στους αγώνες 48 ώρες ή 24 ώρες με rapid test. Υπήρξε ύφεση και επετράπη το rapid. Τώρα έχουμε επανέλθει στο μοριακό. Δεν νομίζω ότι δεν περνάνε έλεγχο όποιοι πάνε στο VAR.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα