Super League Interwetten: Άντε να δούμε πώς θα τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα

Δημήτρης Τομαράς
Super League Interwetten: Άντε να δούμε πώς θα τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα

bet365

Με τα υπάρχοντα δεδομένα και τις αναβολές αγώνων θα πρέπει να... ζοριστεί πολύ το πρόγραμμα για να τελειώσει η κανονική περίοδος στις 6 Μαρτίου.

Από εκεί που οι αναβολές είχαν εστιαστεί κυρίως στα ματς του πληγωμένου από τα τέλη του 2021, Απόλλωνα Σμύρνης, ο αριθμός των αγώνων που έχουν ματαιωθεί έχει αυξηθεί. Και έχει αυξηθεί σε τέτοιον βαθμό ώστε να μην είναι τόσο απλό και εύκολο να τελειώσει η κανονική περίοδος στις 6 Μαρτίου, όπως είναι προγραμματισμένο βάσει του αρχικού πλάνου της Superleague1.

Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των αγώνων που έχουν αναβληθεί είναι δέκα. Οι αναβολές έχουν φτάσει σε σημείο που δημιουργούν προβλήματα και ανησυχίες ως προς το χρόνο ολοκλήρωσης της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και ενώ μέχρι το τέλος της regular season έχει προγραμματιστεί μόνο μία εμβόλιμη αγωνιστική, η 21η, που θα γίνει 2 και 3 Φεβρουαρίου.

Τα παιχνίδια που έχουν αναβληθεί

  • 13η αγωνιστική: Δεν έχει γίνει το Απόλλων - ΟΦΗ, που προγραμματίστηκε για τις 12 Γενάρη και ώρα 17.15
  • 14η αγωνιστική: Δεν έχει γίνει το Απόλλων - Παναθηναϊκός
  • 15η αγωνιστική: Δεν έχει γίνει το Βόλος - Απόλλων, που έχει οριστεί στις 19 Γενάρη και ώρα 15.00
  • 16η αγωνιστική: Δεν έχει γίνει το Ατρόμητος - Βόλος και το ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός που ορίστηκε για 12 Γενάρη και ώρα 17:15
  • 17η αγωνιστική: Δεν γίνονται τα ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, Άρης - Ατρόμητος, Ιωνικός - Απόλλων και Παναιτωλικός - Λαμία, Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης

Το Κύπελλο που θα πρέπει να αλλάξει ημερομηνίες, η Ευρώπη και το Nations League

Η ΕΠΟ έχει ορίσει τα πρώτα ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας για τις 19 και 20 Γενάρη. Εκεί όπου μετέχουν οι Ολυμπιακός, Παναιτωλικός, Παναθηναϊκός, Άρης, Λαμία, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ από την πρώτη κατηγορία. Από τη στιγμή που υπάρχει θέμα με το πρόγραμμα της Λίγκας είναι μάλλον επιβεβλημένο να γίνει αλλαγή των ημερομηνιών αυτών.

Εκτός του Κυπέλλου βέβαια έχουμε και δύο εκπροσώπους στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός έχει για το Europa League τα ματς με Αταλάντα στις 17 και 24 Φλεβάρη. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη έχει τους αγώνες με Μίντιλαντ για το Conference League στις ίδιες ημερομηνίες.

Ήδη η Λίγκα είχε διαρρεύσει από την Παρασκευή πως το πρόγραμμα πλέον γίνεται πολύ πιεστικό, καθώς υπάρχει και η «δεσμευτική» παράμετρος του Nations League, διότι η Εθνική Ελλάσδας έχει τέσσερα ματς στο διάστημα 2-12 Ιουνίου. Άρα εκτός από τον επαναπρογραμματισμό στο Κύπελλο θα χρειαστούν και άλλες εμβόλιμες αγωνιστικές ημέρες αν αναβληθούν περισσότερα ματς προσεχώς...

Το νέο πρωτόκολλο επηρεάζει το πρόγραμμα

Επίσης υπάρχουν δύο επιπρόσθετες παράμετροι εφόσον ψηφιστεί το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο της Λίγκας.

  • Πρώτον:μια ομάδα που βρισκόταν σε καραντίνα και οι προπονήσεις της είχαν σταματήσει λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, όταν πια επιστρέψει στις προπονήσεις οι αγώνες της θα μπορούν να οριστούν από την τέταρτη ημέρα και μετά. Να έχουν γίνει δηλαδή τουλάχιστον τρεις προπονήσεις, να έχουν περάσει τουλάχιστον τρεις μέρες από την επιστροφή στο γήπεδο.
  • Δεύτερον: στην περίπτωση που σταματήσουν οι προπονήσεις μιας ομάδας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού (τουλάχιστον εννέα κρούσματα), τότε οι παίκτες θα γυρίσουν στο γήπεδο επτά μέρες μετά. Επομένως και εκεί θα πρέπει να δίνεται πίστωση χρόνου.
@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα