Κόπα Άφρικα: Οι απώλειες και οι... παραμένοντες στον Ολυμπιακό

Κόπα Άφρικα: Οι απώλειες και οι... παραμένοντες στον Ολυμπιακό

Δημήτρης Τομαράς
Κόπα Άφρικα: Οι απώλειες και οι... παραμένοντες στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Ολυμπιακός τελικώς θα στερηθεί λόγω του Κόπα Άφρικα έναν σαφώς μικρότερο αριθμό παικτών απ' όσους υπολόγιζε να χάσει αρχικά.

Το Κόπα Άφρικα ή Κύπελλο Εθνών Αφρικής αποτελεί ένα πρόβλημα για τον Ολυμπιακό καιρό τώρα και με δεδομένο τον αριθμό των παικτών που θα έχανε στο διάστημα της διεξαγωγής του. Ωστόσο οι μέρες περνούν και οι εξελίξεις δείχνουν πως στον θεσμό θα βρεθούν λιγότεροι παίκτες από τον εκτιμώμενο αριθμό.

Οι σίγουροι για αποχώρηση αυτή τη στιγμή από το υπάρχον ρόστερ των Πειραιωτών είναι οι Γκάρι Ροντρίγκες (Πράσινο Ακρωτήρι), Κούντε (Καμερούν), Παπέ Σισέ (Σενεγάλη) και Αγκιμπού Καμαρά (Γουϊνέα). Εξ αυτών οι βασικές απώλειες είναι του μικρού Καμαρά και του Σισέ.

Οι... παραμένοντες - όπως όλα δείχνουν - είναι οι Ελ Αραμπί, Ουσεϊνού Μπα και Μαντί Καμαρά ενώ είναι αβέβαιο εάν θα κληθεί ή όχι εν τέλει στη Νιγηρία ο Ονιεκούρου.

Άρα έχουμε:

Σίγουρη συμμετοχή: Γκάρι Ροντρίγκες, Κούντε, Αγκ. Καμαρά και Παπέ Σισέ
Πιθανή συμμετοχή: Ονιεκούρου
Εκτός Κόπα Άφρικα: Ουσεϊνού Μπα, Μαντί Καμαρά και Ελ Αραμπί

Με βάση τον προγραμματισμό που υπήρχε και υπάρχει, το Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2021 αρχίζει στις 9 Ιανουαρίου 2022. Ολοκληρώνεται περίπου έναν μήνα μετά, στις 6 Φεβρουαρίου, στο Καμερούν.

Να σημειωθεί ξανά το πρόγραμμα των Πρωταθλητών στις αρχές του 2022:

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός: 5 Γενάρη για την 16η αγωνιστική
Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης: 9 Γενάρη για την 17η αγωνιστική
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: 16 Γενάρη για την 18η αγωνιστική
Ολυμπιακός - ΠΑΣ: 23 Γενάρη για την 19η αγωνιστική
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: 30 Γενάρη για την 20ή αγωνιστική
Ολυμπιακός - Παναιτωλικός: 2 Φλεβάρη για 21η αγωνιστική
Ιωνικός - Ολυμπιακός: 6 Φλεβάρη για 22η αγωνιστική

- Στην Ευρώπη στις 17/2 είναι το Αταλάντα - Ολυμπιακός και στις 24/2 το Ολυμπιακός - Αταλάντα.

Ο αριστερός μπακ, ο χαφ και ο αριθμός των εξτρέμ

Πέραν της προσθήκης του Μανωλά θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για να πάρει έναν αριστερό μπακ που θα δίνει... ανάσες στον Ρέαμπτσιουκ με αρκετές περιπτώσεις (όπως του Ζαγαρίτη) να έχουν γραφτεί. Για χαφ από τη στιγμή που ο Μαντί Καμαρά δεν θα βρεθεί στο Κόπα Άφρικα οι πιθανότητες μειώνονται (εκτός και εάν ο Μ. Καμαρά πουληθεί τον Γενάρη) καθώς θα υπάρχουν οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά, Σουρλής και Ανδρούτσος.

Τώρα για τους εξτρέμ. Εάν δεν φύγει ο Ονιεκούρου οι επιλογές θα είναι αρκετές. Εάν αποχωρήσει για το Κόπα Άφρικα ο Νιγηριανός τότε θα μείνουν για τα άκρα της επίθεσης οι Μασούρας, Λόπες, Βαλμπουενά και Βρουσάι. Συμπερασματικά άλλη μία κίνηση για το αριστερό άκρο της άμυνας ο Ολυμπιακός θα την κάνει (ερωτηματικό το τι θα γίνει με τον Καρμπόβνικ που αποκτήθηκε για μπακ αλλά και χαφ αλλά για διάφορους λόγους έχει παίξει λίγο ενώ ήταν και τραυματίας).

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα