Χιμένεθ για Εθνική Ελλάδας: «Αν μου τηλεφωνούσαν για να συζητήσουμε, θα τους άκουγα με σεβασμό και προσοχή»

Δημήτρης Σαμόλης
Χιμένεθ για Εθνική Ελλάδας: «Αν μου τηλεφωνούσαν για να συζητήσουμε, θα τους άκουγα με σεβασμό και προσοχή»

bet365

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για την ΑΕΚ, το ελληνικό ποδόσφαιρο και για πρώτη φορά τοποθετήθηκε δημοσίως για το ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική Ελλάδας.

Στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος για πρώτη φορά τοποθετήθηκε δημοσίως για το ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική Ελλάδας. Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαλισιώβα και αναφέρθηκε και στην παρουσία του στην Ένωση, στην οποία «κλήθηκα πολλές φορές να σβήσω φωτιές που δεν είχα προκαλέσει εγώ», ενώ απάντησε σε ερώτηση για το αν θα επέστρεφε για πέμπτη φορά.

Για το αν έχει πρόταση από την Εθνική:

«Αποτελεί τιμή για εμένα να υπάρχει η φήμη αυτή. Ειλικρινά δεν με έχει πάρει κανένας τηλέφωνο. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη τιμή να συζητείται το όνομά μου για την Εθνική Ελλάδας. Η Ελλάδα έχει θέση στην καρδιά μου. Αν μου τηλεφωνούσαν, θα τους άκουγα με σεβασμό και προσοχή και ακολούθως θα έδινα μια απάντηση. Ειλικρινά όμως δεν έχω λάβει κάποια επίσημη προσέγγιση».

Για το επίπεδο της Εθνικής:

«Έχει πάρα πολλούς καλούς παίκτες και απόδειξη είναι το γεγονός ότι παίζουν στην Premier League, στη Serie A και στην Τουρκία Έλληνες παίκτες. Υπάρχει πληθώρα ταλέντου. Σίγουρα δεν θα πούμε ότι η Ελλάδα είναι φαβορί σε ένα Μουντιάλ ή Euro, αλλά μπορεί να προκριθεί».

Για την πρόσφατη επίσκεψη του Βασίλη Τσιάρτα στη Σεβίλλη:

«O Βασίλης ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστές της Σεβίλλης και ήταν μεγάλη τιμή που ήμασταν και συμπαίκτες».

Για τους οπαδούς της ΑΕΚ:

«Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ μου δείχνουν τον απόλυτο σεβασμό τους. Έδωσα τα πάντα για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το αν ανταλλάξει ευχές με τον Δημήτρη Μελισσανίδη:

«Όπως θα γνωρίζετε, με τον κ. Μελισσανίδη μιλούσα μέσω διερμηνέα, διότι δεν μιλάει καλά αγγλικά. Θα του ευχηθώ όμως καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα. Το ίδιο εύχομαι και στους φίλους τους ΑΕΚ και σε όλους τους Έλληνες. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου».

Για την ΑΕΚ:

«Πήγαινα στην ΑΕΚ όταν με καλούσαν σε δύσκολες καταστάσεις. Πάντα ήμουν εκεί και χαίρομαι για ό,τι κέρδισα. Για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Κυρίως όμως για τους φίλους μου στην ομάδα. Το ποδόσφαιρο μού έδωσε φίλους. Είμα πάντα πιστός και πάντα αποκρίνομαι στο κάλεσμα μιας ομάδας όπου οι άνθρωποί της με αγαπούν. Πάω πάντα για να βοηθήσω. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τώρα είμαι ευτυχισμένος που αφιερώνω χρόνο στην οικογένειά μου».

Για το αν επέστρεφε στην ΑΕΚ για πέμπτη φορά:

«Θα το σκεφτόμουν πολύ, θα έπρεπε να βάλω στη ζυγαριά πολλά πράγματα. Στην ΑΕΚ κλήθηκα πολλές φορές να σβήσω φωτιές που δεν είχα προκαλέσει εγώ. Με καλούσαν μέσα στις χρονιές, αλλά πάντα κατάφερνα να οδηγήσω την ομάδα σε ευρωπαϊκές προκρίσεις».

Για το αν υπάρχει κάποια ανέκδοτη ιστορία που θα ήθελε να πει:

«Είναι πολλές οι στιγμές. Κρατάω αυτά που ζήσαμε και όσα πετύχαμε, όπως την κατάκτηση του πρωταθλήματος απέναντι σε έναν εκπληκτικό εκείνη τη χρονιά ΠΑΟΚ και απέναντι στον Ολυμπιακό. Υπό αντίξοες συνθήκες και απέναντι σε δύσκολες ομάδες».

Για το αν το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πράγματι τόσο κάτω του μετρίου:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο εξελίσσεται προς το καλύτερο. Οι ακαδημίες ανεβαίνουν. Δεν συμφωνώ ότι είναι βαρετό. Είναι δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα στην Ελλάδα να κερδίσει μια άλλη εκτός έδρας».

Τηλεφωνική παρέμβαση ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, πρώην παίκτης του Χιμένεθ στην ΑΕΚ. Ο νυν ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης ανέφερε:

«Θα ήταν ενδιαφέρον να αναλάμβανε την Εθνική ο Μανόλο. Γνωρίζει τους Έλληνες παίκτες και θα έκανε εξαιρετική δουλειά».

Ο Χιμένεθ απάντησε: «Ο Λάζαρος είναι μεγάλος παίκτης και βοήθησε να πάρουμε το πρωτάθλημα που πήραμε. Λίγοι έχουν το δεξί του πόδι».

Ο Λάζαρος σημείωσε: «Του εύχομαι όλα τα καλά, να έχει υγεία. Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια. Ο Μανόλο λέει μόνο αλήθειες».

Ο Ανδαλουσιάνος τεχνικός κατέληξε λέγοντας: «Προσπαθώ να λέω πάντα την αλήθεια, να μην λέω ψέματα. Διατηρώ εξαιρετικές σχέσεις με τους παίκτες που συνεργάστηκα. Πρώτους τους βλέπω ως ανθρώπους και μετά ως ποδοσφαιριστές».

Δεν παρέλειψε να εκφράσει τη λύπη του για τον χαμό του Βαγγέλη Γιαννίση, επί δεκαετίες επιμελητή του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα