Ποιος κερδίζει… πριν το ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ;

Ποιος κερδίζει… πριν το ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την αναμέτρηση των Ιωαννίνων, παραθέτοντας στοιχεία και για τους δύο αντιπάλους, συγκρίνοντας την αγωνιστική τους κατάσταση.

Αρχές Σεπτεμβρίου και μετά τα καλοκαιρινά ματς, αλλά και την καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος, έρχεται η ώρα για το πρώτο παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Δικέφαλος του Βορρά προερχόταν από τη… σωτήρια ευρωπαϊκή πρόκριση και έμπαινε στη μάχη του πρωταθλήματος, στο οποίο ο Ραζβάν Λουτσέσκου πίστευε πάρα μα… πάρα πολύ!

Στην ενδεκάδα μεταξύ άλλων για τον ΠΑΟΚ, οι Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, αλλά και ο… Καγκάβα!

Κάπου εκεί «διάβασα» λίγο πιο προσεκτικά τον ΠΑΣ και το ρόστερ του, γνωρίζοντας βεβαίως ότι δεν θα είχε στον πάγκο τον Αργύρη Γιαννίκη, για τον οποίο όλες οι πληροφορίες συνηγορούσαν στο ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο στη δημιουργία της ομάδας που μέχρι πέρσι έπαιζε τόσο ωραίο ποδόσφαιρο… «Ο ΠΑΣ δείχνει να είναι φαβορί για υποβιβασμό» είπα και έγραψα!

Τρεις μήνες μετά, παίζουν και πάλι ΠΑΣ-ΠΑΟΚ και ξεκάθαρα παραδέχομαι ότι το… θέμα, είναι η ομάδα των Ιωαννίνων.

Σε εκείνη την πρώτη αγωνιστική ο ΠΑΣ δεν άξιζε να κερδίσει, αλλά τα κατάφερε στην τελευταία φάση γιατί… έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είναι βέβαιο ότι το αποτέλεσμα τους «έφτιαξε» γιατί από όσα έχω μάθει και εκείνοι δεν ήταν πολύ καλά μετά την αλλαγή προπονητή. Το ένα αποτέλεσμα έφερε το άλλο και σιγά-σιγά έπαιξαν πολύ οργανωμένα, ίσως και καλύτερα από πέρυσι. Σίγουρα έγιναν πολύ πιο αποτελεσματικοί, στηριζόμενοι στη συνοχή αρκετών ετών που έχουν κυρίως οι παίκτες τους που αγωνίζονται στην άμυνα και στο κέντρο. Οι Κάργας-Εραμούσπε, Πίρσμαν-Σάλιακας, μαζί με τους Καραχάλιο- Ντομίγκεθ-Σνάιντερ και φυσικά τον σταθερότατο Λοντίγκιν, παίζουν συνέχεια και… συνέχεια μαζί. Έχουν την μεγαλύτερη συνοχή σε σχέση με όλες τις ελληνικές ομάδες και… με αυτά και με αυτά, έχουν πλέον και την πιο επιτυχημένη πορεία στον πρώτο γύρο σε σχέση με όλους τους άλλους. Η αναλογία μπάτζετ-αποτελέσματα που είναι πάντα πολύ κομβική, βγάζει τον ΠΑΣ Γιάννινα ξεκάθαρα… πρωταθλητή. Γι ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η δουλειά στην ομάδα… έκανε τους παίκτες και ας μην ψάχνουμε που ήταν και τι έκανε πριν ο κάθε Σάλιακας και ο κάθε Καραχάλιος ή Εραμούσπε. Η αξία τους χρηματιστηριακά ήταν Χ και μέσα από τη δουλειά στον ΠΑΣ είναι όλοι στο 3Χ.

Γι’ αυτό λοιπόν, τώρα που ξεκινάει ο δεύτερος γύρος και ενόψει του σημερινού αγώνα στους Ζωσιμάδες, το… επίκεντρο, το… κύριο θέμα, η ομάδα που πάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις και τον αέρα αισιοδοξίας για να παίξει το ματς, είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα και όχι ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΣ έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.

Τι να γράψουμε, ψέματα; Ο ΠΑΣ πάει «ψηλωμένος», μέσα σε αποθέωση από όλη τη φίλαθλη Ελλάδα (χθες η στατιστική ανέδειξε και τους τέσσερις αμυντικούς του στην κορυφαία ενδεκάδα του πρώτου γύρου) ενώ ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να υποφέρει, είναι σχεδόν… μισός και γονατισμένος από τα πολλά προβλήματα και προέρχεται από πολλά αρνητικά αποτελέσματα. Αυτό, τι σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ πάει για να χάσει; Αν ήταν έτσι το ποδόσφαιρο, να κέρδιζε δηλαδή εκείνος που έμπαινε στο γήπεδο πιο… φορμαρισμένος, τότε κανείς δεν θα το αγαπούσε.

Ο ΠΑΟΚ έχει και πάλι πάρα πολλές απουσίες, όσοι παίζουν συνέχεια και συνέχεια φθάνουν στα όριά τους, η ψυχολογία τους βάρυνε πάρα πολύ και μόνο οι δύο τελευταίες νίκες έρχονται για να βοηθήσουν τους 12-15 απολύτως υγιείς που απέμειναν, να συνεχίσουν και να… κερδίζουν. Με οποιοδήποτε τρόπο.

* Τότε, σε εκείνο το πρώτο ματς έπαιζε βασικός ο Καγκάβα! Άλλη μία αποτυχημένη μεταγραφή… ονόματος, που ούτε πέρσι, ούτε και φέτος κατάφερε να προσφέρει το παραμικρό. Από εκείνο το ΠΑΟΚ-Γιάννινα ο Καγκάβα δεν έπαιξε ξανά και γι’ αυτό τώρα μαζεύει τα πράγματά του. Άλλο ένα πάθημα-μάθημα για τον ΠΑΟΚ….

* Για να κόψει όλες αυτές τις ανοησίες που τον αφορούν προσωπικά, ο Λουτσέσκου έπρεπε να βρει τον τρόπο για να αποστομώσει όλους όσους εφευρίσκουν ψεύτικες ειδήσεις και όσους βέβαια πάνε να τις υιοθετήσουν με σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα. Κάπως έτσι είπε… ό,τι είπε την Κυριακή και από τότε… κόπηκαν όλα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.