Παναιτωλικός - Ιωνικός 2-2: Ατσάλινοι Νικαιώτες! (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Παναιτωλικός - Ιωνικός 2-2: Ατσάλινοι Νικαιώτες! (vids)

bet365

Εφτάψυχος Ιωνικός στο Αγρίνιο. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο 67', αν και έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής το Ρομαό, βρήκε γκολ ισοφάρισης με τον Βαφέα στο 90' (πρώτη επαφή με την μπάλα) και πήρε βαθμό χρυσάφι στο 2-2 με τον αφελή Παναιτωλικό, που ξόδεψε σημαντικές ευκαιρίες για να «κλειδώσει» τη νίκη!

Ματσάρα είδαμε στο Αγρίνιο, όπου παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες ο Παναιτωλικός και ο Ιωνικός τα έδωσαν όλα για να κερδίσουν και τελικά έμειναν στο 2-2. Αποτέλεσμα που ουσιαστικά ήταν σα… νίκη για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 68’ βρέθηκαν να χάνουν 2-0 και λίγο αργότερα με το σκορ στο 2-1 έμειναν με παίκτη λιγότερο.


Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Μελίσσα κάτω από τα γκολπόστ, τους Αποστολάκη, Βργκοτς, Κορνέλιους, Χουχούμη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Αντούνες, Φλόρες στον άξονα, τους Ντουάρτε, Μόρσεϊ στα άκρα και τον Μεντόζα πίσω από τον Καρέλη.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Χουτεσιώτη στο τέρμα, τους Σάντσες, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι στα στόπερ, τον Μύγα δεξιό μπακ-χαφ, τον Βαλεριάνο αριστερό, τους Κιάκο, Ντάλσιο, Κάνιας στον άξονα και τους Αοσμαν, Λενίς επιθετικό «δίδυμο».

Με το πόδι στο γκάζι ο Παναιτωλικός, έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ
Σέντρα στο ματς υπό καταρρακτώδη βροχή και οι γηπεδούχοι μπήκαν στο γήπεδο με το… πόδι στο γκάζι. Στα πρώτα 15 λεπτά «κυριάρχησαν» και παρότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν «βαρύς» έβαζαν την μπάλα κάτω και με κορυφαίους του Ντουάρτε, Μεντόσα, Φλόρες «φλέρταραν» δις με το γκολ. Η πρώτη στο 3’ όταν μετά από ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Πορτογάλου η μπάλα πέρασε λίγο άουτ και η δεύτερη στο 14’ με τον Καρέλη που βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στα αντίπαλα καρέ αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε το σουτ του. Το παιχνίδι παίζονταν στο αμυντικό τρίτο των φιλοξενουμένων και οι «κυανοκίτρινοι» ήταν καλύτεροι.

Πήρε μέτρα ο Ιωνικός, μεγάλη επέμβαση από τον Μελίσσα
Κάπου εκεί ο Ιωνικός άρχισε να «ισορροπεί». Σταδιακά μπλόκαρε την ανάπτυξη των γηπεδούχων, οι γραμμές του ήρθαν πιο κοντά και ξεκίνησε να επισκέπτεται την αντίπαλη περιοχή. Ο Αοσμαν έπαιρνε πρωτοβουλίες και στο 20’ ήταν η σειρά του να βρεθεί μια ανάσα από το γκολ. Ο Σύριος εκτέλεσε πανέξυπνα ένα μακρινό φάουλ, καθώς θέλησε να εκμεταλλευτεί τον γλιστερό αγωνιστικό χώρο και η μπάλα πήρε με ταχύτητα πορεία προς την εστία του Μελίσσα που δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και ο Ρομαό που πήρε το «ριμπάουντ» πλάσαρε εξ’ επαφής, ωστόσο ο 28χρονος πορτιέρε απέκρουσε ξανά. Σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι άρχισαν να ψάχνουν μακρινές μπαλιές που ήταν εύκολη λεία για τους στόπερ των αντιπάλων τους και το παιχνίδι απέκτησε χαρακτήρα… ντέρμπι με τα όλα του.


Ο Μεντόσα το 1-0 λίγο πριν την ανάπαυλα
Εκεί που πλησιάζαμε στο φινάλε του ημιχρόνου άλλαξαν όλα. Σε στατική μπάλα καταλογίστηκε πέναλτι σε ανατροπή του Κορνέλιους από τον Ρομαό, ο Μεντόσα στο πρώτο λεπτό του εξτρα χρόνου ευστόχησε από τα 11 βήματα και ο αγώνας πήρε διαφορετική τροπή. Οι φιλοξενούμενοι το αμφισβήτησαν, λίγο πριν το τέλος υπήρξε ένταση και το παιχνίδι πήρε… φωτιά.


Το 2-0 κόντρα στη ροή του αγώνα

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό οι φιλοξενούμενοι πήραν «μέτρα» στο γήπεδο. Σταδιακά μετέφεραν το παιχνίδι στο μισό του Παναιτωλικού και ναι μεν δεν δημιουργούσαν «καθαρές» φάσεις παρουσιάζονταν πιο δραστήριοι. Παράλληλα κέρδιζαν πολλές στατικές μπάλες γύρω από τα καρέ του Μελίσσα και έβαζαν «δύσκολα» στην «κυανοκίτρινη» άμυνα. Μάλιστα από το 61' έπαιζαν φουλ επίθεση, καθώς ο Μάναλης πήγε κοντά στον Λένις και ο Αοσμαν γύρισε ουσιαστικά στο 8». Την ίδια στιγμή ο Παναιτωλικός δεν κρατούσε μπάλα και έψαχνε την κόντρα. Ετσι φτάσαμε στο 68' όταν ο Αποστολάκης βρήκε τον Βέργο στον κενό χώρο, εκείνος πάτησε περιοχή και την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον Ντουάρτε που με ωραίο σουτ διπλασίασε τα τέρματά του και κόντρα στη ροή του αγώνα έκανε το 2-0.

Το 2-1 στο 71' αλλά και με 10 ο Ιωνικός από το 75'
Πλέον η «στιγμή» ήταν για τα «καναρίνια», αλλά ο Ιωνικός ξαναμπήκε άμεσα στο ματς. Μόλις 3 λεπτά μετά (71') ο Μελίσσας απέκρουσε αρχικά την απευθείας εκτέλεση του Αοσμαν, ο Ντάλσιο όμως πήρε το «ριμπάουντ» και με πλασέ (η μπάλα κόντραρε και στον Αποστολάκη) μείωσε σε 2-1 και το ματς πήρε «φωτιά». Τα πάντα φαίνονταν πως θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες και επί χάρτου οι «κυανοκίτρινοι» απέκτησαν ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα, όταν στο 75' οι αντίπαλοί τους έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ρομαό.

Ο Μόρσεϊ τα έχανε, ο Βαφέας το έβαλε

Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στα τελευταία λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι με 10 πια και επειδή έμεναν ψηλά άφηναν κενούς χώρους, ενώ οι γηπεδούχοι ήθελαν να διαχειριστούν τον αγώνα και να βρουν ακόμη ένα γκολ στην αντεπίθεση. Ωστόσο δεν το έκαναν, καθώς ο Μόρσεϊ σπατάλησε 2 κλασικές ευκαιρίες. Η πρώτη στο 78' όταν ο Ντουάρτε άφησε για εκείνον πανέξυπνα την μπάλα επειδή ήταν εκτεθειμένος, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά έκανε κάκιστο τελείωμα και η δεύτερη στο 85' όπου εκ νέου στο τρανζίσιον από πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά άουτ. Ετσι «επιβεβαιώθηκε» ο νόμος του ποδοσφαίρου. Με τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας και ενώ οι γηπεδούχοι είχαν «χάσει» τις θέσεις τους, ο Αοσμαν έστρωσε στον Βαφέα που στην πρώτη του επαφή με την μπάλα «έπιασε» μία βολίδα για το τελικό 2-2.


MVP: Ο Ντουάρτε. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός σημείωσε ένα γκολ, στο 3' «φλέρταρε» επίσης με τα δίχτυα, στο 78' με οξυδέρκεια «έφτιαξε», σε μεγάλο βαθμό, τη χαμένη ευκαιρία του Μόρσεϊ και έπαιξε μπάλα αλλά και έδωσε «μάχες» σε ένα «βαρύ» γήπεδο.

Στο ύψος του: Ο Βαφέας. Αν και αμυντικός ο 24χρονος σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα και διαμόρφωσε αποτέλεσμα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπαρμπόσα. Μπήκε για μπορέσει ο Παναιτωλικός να «ηρεμήσει» το παιχνίδι του, αλλά ο Πορτογάλος δεν κράτησε μπάλα.

Η «γκάφα»: Την έκανε ο Μόρσεϊ. Σπατάλησε 2 κλασικές ευκαιρίες (με κορυφαία εκείνη του 78') ώστε να κάνει το 3-1 και ουσιαστικά να «τελειώσει» το ματς. Τα τελειώματά του ήταν «κάκιστα».

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Τσακαλίδης έδωσε σε ροή αγώνα το πέναλτι κατά του Ιωνικού και το VAR «συμφώνησε» μαζί του. Απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Ρομαό όταν έσπρωξε τον Βέργο που δεν άφησε την μπάλα (πήραν από 1 κίτρινη).

Το «ταμείο» του Gazzetta: Οι 2 ομάδες θέλησαν και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφεραν να παίξουν μπάλα υπό καταρρακτώδη βροχή (το γήπεδο «άντεξε»). Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε 2-0, είχε ευκαιρίες να «καθαρίσει» το ματς, αλλά ο Ιωνικός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισε με παίκτη λιγότερο. Ετσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση ήταν για εκείνον μία νίκη.


ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μελίσσας, Αποστολάκης, Βργκοτς, Κορνέλιους, Χουχούμης, Φλόρες, Αντούνες, Ντουάρτε (82' Λούι), Μεντόσα (60' Μπαρμπόσα), Μόρσεϊ (88' Τσιγγάρας), Καρέλης (60' Βέργος).


ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες (89' Καμπράλ), Βαλεριάνος - Κάνιας (89' Ματσούκας), Ντάλσιο, Κιάκος (61' Μάναλης), Αοσμαν (90'+3' Γκοτσούλιας), Λένις (89' Βαφέας).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα