Αρης - Αστέρας Τρίπολης 1-0: Η επέλαση συνεχίζεται!

Αρης - Αστέρας Τρίπολης 1-0: Η επέλαση συνεχίζεται!

bet365

Ο Άρης, μπορεί να δυσκολεύτηκε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, όμως με το γκολ του Γκάμα πήρε την πολύτιμη νίκη με 1-0, συνεχίζει την ανοδική πορεία του και πάτησε στην πρώτη πεντάδα. Δοκάρι ο Ιτούρμπε.

Η ποιότητα του Μπρούνο Γκάμα άναψε δρόμο φωτεινό για τον Άρη καθώς η ποδοσφαιρική οξυδέρκεια του χάρισε στους «κίτρινους» τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με σκορ 1-0, σε ένα… πλούσιο παιχνίδι από πλευράς θεάματος. Οι «κίτρινοι» ήταν καλύτεροι από τον Αστέρα, μέτρησαν αρκετές τελικές αλλά κι ένα δοκάρι με τον Χουάν Ιτούρμπε. Ο Αστέρας είχε τα δικές του στιγμές αλλά από τη στιγμή της αντικατάστασης του Χερόνιμο Μπαράλες ήταν ελαχίστως απειλητικός.

Ο Μπαράλες και η συνταγή του Μάντζιου

Η αποφυγή αλλαγών στο αρχικό σχήμα ήταν εντός των προθέσεων του Άκη Μάντζιου κι αυτό αποδείχθηκε μέσα από τις επιλογές του καθώς πλην της αναγκαστικής του Χουλιάν Κουέστα με τον Ντένις, του τιμωρημένου Ντιαγέ με την Μπερτόγλιο κι αυτής του Μπρούνο Γκάμα αντί του Ματέο Γκαρσία, διατήρησε την 11αδα που χρησιμοποίησε τόσο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ όσο και στο Κύπελλο Ελλάδας με τον ΟΦΗ. Από την άλλη πλευρά, ο Χερόνιμο Μπαράλες ήταν το νέο πρόσωπο στο αρχικό σχήμα του Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο Τιλίκα είχε μεν δηλωθεί στην 11αδα αλλά ένιωσε ενόχληση στον τετρακέφαλο στην προθέρμανση κι έτσι πήρε φανέλα βασικού ο Ριέρα.

Ο Καμαρά και τα… σκουπίδια

Εξαιρώντας τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά κι έτσι δημιουργήθηκαν χώροι εκατέρωθεν, δίχως τελικώς να αξιοποιηθούν. Βέβαια, η πρώτη φάση ήρθε μετά από κακή εκτίμηση του Καστάνο, αλλά όπως είχε κάνει και στον εντός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, έτσι και τώρα ο Αμπουμπακάρ Καμαρά δεν τελείωσε σωστά τη φάση καθώς τον «ψάρεψε» ο Τσιφτσής. Οι «κίτρινοι» είχαν μια ακόμη σπουδαία στιγμή στο 11ο λεπτό αλλά το σουτ του Φακούντο Μπερτόγλιο ήταν αδύναμο (από το ύψους του πέναλτι). Ο Αστέρας Τρίπολης άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο από το 15ο λεπτό, βασίστηκε στην επιθετική δημιουργία του Σόνι, είδε όμως τον Χερόνιμο Μπαράλες να εξουδετερώνεται από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Άρη. Στο 12’ απείλησε με τον Ριέρα για να έρθει η σπουδαιότερη ευκαιρία του στο 31’ όπου ο Ρεγκίς (κυριολεκτικά) κατάφερε να αστοχήσει με προβολή εντός της μικρής περιοχής!

Η ποιότητα του Γκάμα

Ο Πορτογάλος δεν θυμίζει σε πολλά τον περσινό ποδοσφαιριστή πάνω στον οποίον βασίστηκε ο Άρης, κάποιες φορές όμως, μια ενέργεια είναι αρκετή. Σαν αυτή του 42ου λεπτού η οποία ξεκίνησε με μια φαλτσαριστή πάσα στον Μπερτόγλιο, συνεχίστηκε με το τακουνάκι του Ντάνιελ Μαντσίνι για να έρθει ο Μπρούνο Γκάμα να «σκάψει» την μπάλα για το 1-0 καθώς ο Άλβαρες στην προσπάθειά του να τη διώξει, την έστειλε στο ουρανό της εστίας της ομάδας του. Κι έτσι ο Άρης πήρε προηγούμενος στο ημίχρονο, έχοντας πετάξει ένα σωρό ευκαιρίες για να βγάλει φάσεις στο transition παιχνίδι καθώς κυρίως οι Καμαρά, Μπερτόγλιο ήταν τσαπατσούλης. Λίγο πριν το ημίχρονο, ο Άρης ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Λούκας Σάσα εντός της περιοχής αλλά τόσο ο Τζοβάρας όσο και ο Κουμπαράκης στο VAR μάλλον συμφώνησαν ότι η επαφή δεν στοιχειοθέτησε και παράβαση!

Η γκέλα του Σάκιτς πέρασε ανώδυνα

Οι δύο προπονητές απέφυγαν τις αλλαγές στην έναρξη του δεύτερου μέρους το οποίο άρχισε με την επιβεβαίωσε της κακής αγωνιστικής κατάστασης του Εμάνουελ Σάκιτς (σ. σ. πέρασε στο παιχνίδι στο 26’ λόγω τραυματισμού του Ντάνιελ Σούντγκρεν) καθώς από δικό του λάθος (στο 47’) ο Αστέρας Τρίπολης βρήκε μεν γκολ (με τον Ριέρα) αλλά αυτό σωστά ακυρώθηκε καθώς ο τελευταίος ήταν εκτεθειμένος στην πάσα του Σόνι. Ο Άρης είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του αλλά ο Αστέρας ήταν πιο επικίνδυνος καθώς απείλησε και στο 59’ με τον Ρεγκίς από πλάγια θέση. Η πρώτη απειλή για τον Άρη σημειώθηκε στο 64’ όταν μετά από εξαιρετική εκτέλεση επίθεσης στο transition, ο Λούκας Σάσα σούταρε πάνω σε σώμα αντιπάλου.

Οι αλλαγές ήρθαν στα μέσα του δεύτερου μέρους με τον Μίλαν Ράσταβατς να αλλάζει τη λογική του στην επίθεση με την αντικατάσταση του Χερόνιμο Μπαράλες και τον Άκη Μάντζιο να αντικαθιστά τους ακραίους επιθετικούς. Από σέντρα του Χουάν Ιτούρμπε και κεφαλιά του Φαμπιάνο ο Άρης απείλησε στο 73’, αλά και στο 78’ με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, σε μια φάση όμως από την οποία θα έπρεπε να είχε πάρει κάτι παραπάνω καθώς βγήκε με υπεραριθμία στην κόντρα επίθεση.

Το δοκάρι του Ιτούρμπε

Στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα οι γηπεδούχοι έκαναν περισσότερο διαχείριση του αποτελέσματος από τη στιγμή που δεν βρήκαν γκολ που θα τους έδινε και ασφάλεια. Ο δε Αστέρας με την έξοδο του Μπαράλες από το παιχνίδι μάλλον έχασε τον τρόπο έκφρασής του στην επίθεση καθώς δεν ήταν απειλητικός. Μάλιστα στο 86’ θα μπορούσε να είχε εκτροχιαστεί στο κυνήγι ενός βαθμούς καθώς ο Χουάν Ιτούρμπε με απευθείας εκτέλεση φάουλ είδε την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι για να ακολουθήσει κι άλλη προσπάθεια από τους παίκτες του Άρη (στην εξέλιξη της φάσης) αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα. Μέχρι το τέλος του αγώνα, ο Αστέρας δεν βρήκε καμία φάση κι έτσι ο Άρης πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στην Interwetten Superleague.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Τζέγκο (Άρης), Καστάνο, Βαλιέντε, Ατιένθα (Αστέρας Τρίπολης)

Ο MVP: Ο Μπρούνο Γκάμα είχε ανάγκη ένα καλό παιχνίδι και το βρήκε. Συν τοις άλλοις, από τη δική του ποδοσφαιρική έμπνευσε ο Άρης βρήκε το γκολ που του έδωσε και τη νίκη.

Στο ύψος του: Καταπληκτικό παιχνίδι από τους δύο στόπερ του Άρη, ενώ ο Σόνι είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει ο Αστέρας… μπροστά καθώς από τα δικά του πόδια φτιάχτηκαν όλες οι καλές επιθέσεις του Αστέρα.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, η ευκαιρία του Ρεγκίς ήταν μοναδική για τον Αστέρα.

Η «γκάφα»: Αυτή του Καστάνο στο 7ο λεπτό καθώς έστρωσε την μπάλα στον Αμπουμπακάρ Καμαρά αλλά ο Μαυριτανός πέταξε στα σκουπίδια μια μοναδική ευκαιρία.

Το «στραγάλι»: Ο διαιτητής Τζοβάρας και ο Κουμπαράκης στο VAR ελέγχονται για τη φάση με τον Λούκας Σάσα στο πρώτο ημίχρονο όπου ο Άρης ζήτησε πέναλτι. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τζοβάρας είχε… θεματάκια στον πειθαρχικό έλεγχο.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης βρήκε γκολ στο ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, δεν το βρήκε στο δεύτερο όπου βγήκε πολλές φορές με προϋποθέσεις στην επίθεση. Ο Αστέρας είχε καλή παρουσία αλλά μετά την έξοδο του Μπαράλες από το παιχνίδι ήταν ακίνδυνος επιθετικά.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν (26΄ Σάκιτς), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Λούκας Σάσα, Μπερτόγλιο (85’ Ματίγια), Μπρούνο Γκάμα (69’ Ματέο Γκαρσία), Μαντσίνι (69’ Μαντσίνι) και Καμαρά (85’ Μάνος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Άλβαρες, Καστάνο, Ατιένθα, Καρμόνα (79’ Ρούμπεν Γκαρσία), Μουνάφο (66’ Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Ριέρα, Ρεγκίς (86’ Κανελλόπουλος), Σόνι (86’ Μπενίτο) και Μπαράλες (66’ Αλί Μπαμπά).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα