Παναθηναϊκός: Μακέντα και Βιγιαφάνες έφεραν το πρώτο 2x2

Παναθηναϊκός: Μακέντα και Βιγιαφάνες έφεραν το πρώτο 2x2

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Μακέντα και Βιγιαφάνες έφεραν το πρώτο 2x2

bet365

Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός παίρνει back-to-back νίκες στο πρωτάθλημα, με τους Μακέντα και Βιγιαφάνιες να έχουν παίξει τεράστιο ρόλο στα πλάνα του Γιοβάνοβιτς.

Οι «πράσινοι» μετά το πρώτο «διπλό» της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου με το 3-1 επί της Λαμίας στο Βόλο, έφτασαν με άνεση στο τελικό 2-0 επί του Παναιτωλικού στο γήπεδο της Λεωφόρου, το βράδυ της Κυριακής.

Η εικόνα του «τριφυλλιού» ήταν απόλυτα θετική με κυρίαρχη διάθεση ώστε να επιβληθεί απέναντι στο σύνολο του Γιάννη Αναστασίου, όπως κι έγινε για να έρθει για πρώτη φορά φέτος ένα σερί νικών, έστω κι αν αυτό προς το παρόν είναι των δύο αγώνων στην Super League Interwetten.

Η απουσία του μέχρι πρότινος ασταμάτητου, Ρούμπεν Πέρεθ, δεν φάνηκε στα χαφ, με τους Αλεξανδρόπουλο και Μαουρίσιο να βρίσκονται μαζί στο χώρο του κέντρου, ενώ, οι Βιγιαφάνιες και Μακέντα έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στις δύο απανωτές νίκες του Παναθηναϊκού.

  • Βιγιαφάνιες: Σοβαρότητα, πειθαρχία και οι γνωστές μπαλιές στο χώρο

Αυτό που είχε ανάγκη ο Παναθηναϊκός. Ένας Βιγιαφάνιες που ακόμα και η έκφραση του προσώπου του φανερώνει ηρεμία, πειθαρχία και ορθή σκέψη. Ο Αργεντινός έχει περάσει από μεγάλα διαστήματα όπου το παιχνίδι του ήταν παντελώς ανούσιο για την ομάδα του, ωστόσο, μετά τον Βόλο, έκανε και στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναιτωλικό καλό παιχνίδι.

Παίζοντας ακόμα και με τη μία, αλλά και πετώντας τη μπάλα στους χώρους – σήμα κατατεθέν του – έχοντας άριστη συνεργασία με τον Αϊτόρ την Κυριακή, ο «Βίγια» έδειξε ότι μπορεί πράγματι να προσφέρει πολλά στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός τον χρειάζεται τον καλό Βιγιαφάνιες που ως συνήθως θα βρίσκεται σε πιο ελεύθερο ρόλο και η αλήθεια είναι πως κι εκείνος βάζει το λιθαράκι του όσο λείπει ο Καρλίτος.

Ο Ισπανός, άλλωστε, παίζει και ανάμεσα στις γραμμές για να βοηθήσει την ανάπτυξη, πέρα από το κομμάτι του σκοραρίσματος.

Ο Βιγιαφάνιες με τον Παναιτωλικό

  • Μακέντα: Κρατάει ήρεμο τον Παναθηναϊκό όσο λείπει ο Καρλίτος

Τρία γκολ σε δυο ματς. Θα μπορούσε να έχει και περισσότερα αν επέλεγε να τελειώσει μόνος του τη φάση στο φινάλε της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό και δεν έψαχνε την πάσα για το πιο «σίγουρο» αποτέλεσμα και το μεγαλύτερο σκορ. Ο Φεντερίκο Μακέντα έπαιξε μόλις για πρώτη φορά βασικός στο φετινό πρωτάθλημα, αφού στον Βόλο είχε περάσει με αλλαγή αντί του τραυματία Καρλίτος και ήταν εκείνος που με γκολ και ασίστ βοήθησε στη νίκη με το 3-1.

Γκολ σε διαδοχικά παιχνίδια ο Ιταλός είχε να πανηγυρίσει από τον περασμένο Απρίλη, όταν είχε σκοράρει τότε σε τέσσερα σερί ματς, εις διπλούν κόντρα στον ΠΑΟΚ και με τους Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό. Ο Καρλίτος θα χρειαστεί να τρέξει πολύ για να προλάβει το ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή.

Μεσοβδόμαδα υπάρχει και το ματς του Κυπέλλου με τον Βόλο και ο «Κίκο» τώρα που έχει πάρει φόρα, προσφέρει ηρεμία που εξ αρχής θα έπρεπε να είναι απαραίτητη για την ομάδα όσον αφορά στο θέμα του γκολ.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα