ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ: Ο Γιαννίκης επιστρέφει ως αντίπαλος εκεί που κέρδισε με το σπαθί του τη θέση στην Ένωση

Δημήτρης Βέργος
ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ: Ο Γιαννίκης επιστρέφει ως αντίπαλος εκεί που κέρδισε με το σπαθί του τη θέση στην Ένωση

bet365

Ο Αργύρης Γιαννίκης επιστρέφει στους Ζωσιμάδες. Σε ένα μέρος όπου θα συναντήσει, ως αντίπαλος αυτή τη φορά, γνώριμα πρόσωπα. Eκεί όπου με τη δουλειά του ανέβασε τις μετοχές του και άνοιξε την πόρτα για να βρίσκεται σήμερα στον πάγκο της ΑΕΚ.

Όταν ο Αργύρης Γιαννίκης ερχόταν το καλοκαίρι του 2019 από τη Γερμανία στην Ελλάδα για να αναλάβει τον ΠΑΣ Γιάννινα ελάχιστοι τον γνώριζαν ως όνομα. Πολλοί μάλιστα θεωρούσαν ρίσκο αυτή την επιλογή. Και για τον ίδιο όμως ήταν τέτοιο καθώς αποφάσιζε να αναλάβει μια ομάδα της δεύτερης κατηγορίας. Σήμερα, δύο χρόνια και μερικούς μήνες μετά, ο 41χρονος τεχνικός βρίσκεται στην ΑΕΚ. Κάτι που εκείνο το καλοκαίρι όταν έπαιρνε την απόφαση να έρθει να δουλέψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Εκτός βέβαια από τον ίδιο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι είναι ένα άτομο με μεγάλες φιλοδοξίες στην προπονητική.

Το απόγευμα του Σαββάτου στους Ζωσιμάδες, ο Γιαννίκης ως προπονητής της ΑΕΚ πλέον θα συναντηθεί ξανά με γνώριμα πρόσωπα. Ως αντίπαλος αυτή τη φορά σε ένα μέρος το οποίο για εκείνον αποτέλεσε το σκαλοπάτι για να βρίσκεται σήμερα στον πάγκο της Ένωσης. Στα Ιωάννινα ο Γιαννίκης συστήθηκε στο ελληνικό κοινό ως προπονητής για μια διετία και με τα αποτελέσματα της δουλειάς του κέρδισε επάξια αυτό που βιώνει σήμερα στην προπονητική του καριέρα. Δεν είναι και λίγο άλλωστε το γεγονός ότι η ΑΕΚ του έδειξε τεράστια εμπιστοσύνη και του ανέθεσε τη δουλειά στην άκρη του πάγκου της αμέσως μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Εκτίναξε τις μετοχές με τη δουλειά του και τα αποτελέσματα στον ΠΑΣ

Ο Γιαννίκης στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Ο Γιαννίκης ερχόμενος στην Ελλάδα ανέβασε... τρένο τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πρώτη του χρονιά στη δεύτερη κατηγορία. Πράγμα καθόλου εύκολο γιατί μπορεί ο ΠΑΣ να διέθετε ένα καλό ρόστερ, ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Super League 2 είναι μια κατηγορία που κρύβει παγίδες και ένα πρωτάθλημα δύσκολο. Η χρονιά κατά την οποία η δουλειά του Γιαννίκη έγινε για τα καλά γνωστή στο ελληνικό κοινό ήταν η επόμενη στη Super League Interwetten. Το στυλ ποδοσφαίρου που παρουσίασε με τον ΠΑΣ Γιάννινα, βασισμένο στο γερμανικό μοντέλο, εντυπωσίασε αρκετούς που δεν είχαν παρατηρήσει το έργο του. Τα δυνατά αποτελέσματα απέναντι στους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν εκείνα που έστρεψαν για τα καλά τα βλέμματα όλων πάνω του. Οι μεγάλες νίκες απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, οι ισοπαλίες απέναντι στον Ολυμπιακό, οι δυσκολίες που έβαλε και στον ΠΑΟΚ και η πορεία ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου, τον έφεραν για τα καλά στο προσκήνιο.

Και όλα αυτά με ένα μπάτζετ από τα πιο χαμηλά της κατηγορίας, με παίκτες όπως ο Παμλίδης, ο Ελευθεριάδης, ο Καρτάλης οι οποίοι δεν ξεχώριζαν μέχρι τότε και εκείνη τη σεζόν αποτέλεσαν υπό τις οδηγίες του Γιαννίκη τους παίκτες που πήραν από το χέρι τον ΠΑΣ Γιάννινα. Φυσικά η επιτυχία του στους Ζωσιμάδες βασίστηκε στην ομαδική δουλειά. Ποδοσφαιριστές που συνεχίζουν και φέτος να τραβάνε κουπί στην καλή πορεία του ΠΑΣ, όπως ο Σάλιακας, ο Πίρσμαν, ο Εραμούσπε, ο Κάργας και άλλοι, τους οποίους θα βρει ξανά, απέναντί του αυτή τη φορά. Τα... δικά του παιδιά, τα οποία συνεχίζουν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο με τον Ηρακλή Μεταξά πια στον πάγκο.

Το φιλικό «διαζύγιο» και το αξέχαστο πανό με το «Γιαννίκη μείνε ή πηδάω»

Το πανό για τον Γιαννίκη από τους οπαδούς του ΠΑΣ

Εκτός φυσικά από τους ανθρώπους του ΠΑΣ Γιάννινα και τους παίκτες που παραμένουν και φέτος εκεί, ο Γιαννίκης ως προπονητής της ΑΕΚ θα δει το Σάββατο ξανά και τους φίλους του ΠΑΣ. Μπορεί αυτή τη φορά να είναι αντίπαλός τους, ωστόσο αναμένεται να γνωρίσει μια θερμή υποδοχή με ένα ζεστό χειροκρότημα καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό των Ιωαννίνων. «Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με τον ΠΑΣ θα γυρίσω σε μια πόλη που έχω μόνο φίλους. Θα είμαστε αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά», δήλωσε ο ίδιος ο Γιαννίκης στη NOVA ενόψει της αναμέτρησης. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε το πανό που είχαν απλώσει οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα σε μια διπλανή πολυκατοικία στους Ζωσιμάδες στον περσινό ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό που έγραφε: «Γιαννίκη μείνε ή πηδάω»!

Ο Γιαννίκης είχε αποχωρήσει ως φίλος από τον ΠΑΣ, κάτι που αποδείχθηκε και στην ανακοίνωση του τέλους των δύο πλευρών: «Ζήσαμε τα τελευταία χρόνια πράγματα πρωτοφανή, αντιμετωπίσαμε μαζί, Διοίκηση, προπονητές, ποδοσφαιριστές και εργαζόμενοι της ΠΑΕ, προβλήματα και δυσκολίες που κάποιες στιγμές έδειχναν ανυπέρβλητα. Μπορέσαμε όμως με συλλογική δουλειά να αναδειχθούμε πρωταθλητές της SL2 και να πραγματοποιήσουμε μια πολύ όμορφη πορεία στη SL1 και το Κύπελλο Ελλάδας. Όλα αυτά δε θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την παρουσία του προπονητή μας, Αργύρη Γιαννίκη, τον οποίο ευχαριστούμε βαθιά αλλά και με τον οποίο σήμερα πρέπει δυστυχώς να αποχαιρετιστούμε καθώς δε θα είναι και του χρόνου στον πάγκο της ομάδας μας, ελπίζοντας όλων μας οι δρόμοι να συναντηθούν και πάλι. Coach Γιαννίκη, σε ευχαριστούμε! Για πάντα Γιαννενάρα».

Ο 41χρονος κόουτς ήταν έτοιμος πλέον για κάτι δυνατό. Δεν βιαζόταν να βρει τον νέο σταθμό της προπονητικής του καριέρας, έχοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και περιμένοντας μια καλή πρόταση. Θεωρούσε πως με το έργο του τη διετία στον ΠΑΣ Γιάννινα θα μπορούσε να κάνει το επόμενο βήμα και να αναλάβει την πρόκληση ενός πάγκου σε μεγαλύτερο σύλλογο στην Ελλάδα. Και αυτή η ευκαιρία δεν άργησε να του παρουσιαστεί. Η ΑΕΚ αμέσως μετά την αιφνίδια ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Μιλόγεβιτς τον προσέγγισε και σε λιγότερο από 48 ώρες ο Γιαννίκης έδωσε τα χέρια και ανακοινώθηκε από την Ένωση...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα