Αρης: Το σχήμα των «τριών» και ο εξαιρετικά αμφίβολος Ματέο Γκαρσία

Αρης: Το σχήμα των «τριών» και ο εξαιρετικά αμφίβολος Ματέο Γκαρσία

Αρης: Το σχήμα των «τριών» και ο εξαιρετικά αμφίβολος Ματέο Γκαρσία

bet365

Ο Ματέο Γκαρσία έμεινε εκτός ομαδικού προγράμματος προπόνησης για 3η μέρα και υπ' αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Αργεντίνος επιθετικός δέχθηκε χτύπημα στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και δεν είναι σε θέση να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Έχοντας χάσει το μισό μέρος της προετοιμασίας, θεωρείται απίθανο να μπει στη λίστα των βασικών επιλογών του Άκη Μάντζιου για το ντέρμπι (28/11, 19:30) με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας και θα φανεί αν θα είναι και στην αποστολή της ομάδας. Η απουσία του Φακούντο Μπερτόγλιο σε συνδυασμό με την αμφιβολία που υπάρχει για την παρουσία του Ματέο Γκαρσία ουσιαστικά οδηγούν τον Άκη Μάντζιο στην απόφαση χρησιμοποίησης των Μπαντού Ντιαγέ, Λούκας Σάσα και Τζέιμς Τζέγκο στο αρχικό σχήμα.

Αυτό προκύπτει… δια της ατόπου απαγωγής καθώς στη λίστα των επιλογών, θεωρητικά, βρίσκονται και οι Χουάν Ιτούρμπε, Ιζέτ Χαΐροβιτς, στην πραγματικότητα όμως κανείς από τους δύο δεν έχει κερδίσει το σχετικό δικαίωμα. Η παρουσία του πρώτου χαρακτηρίζεται απογοητευτική με τελευταία εικόνα αυτή κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και σε παιχνίδι όπου ο Άρης χρειάστηκε την ικανότητά του στη διάσπαση κλειστών αμυνών αλλά ο Παραγουανός δεν φάνηκε στο γήπεδο. Ο Βόσνιος περιορίζεται σε ρόλο ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν θα πάρει περισσότερα από 15-20 αγωνιστικά λεπτά καθώς δεν έχει πείσει με τη γενικότερη απόδοσή του.

Πόσο αποδοτική είναι η συνύπαρξη των «τριών»;

Αυτό εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του κάθε παιχνιδιού και του ρόλο που έχει ο Άρης σε αυτά. Μπαντού Ντιαγέ, Τζέιμς Τζέγκο και Λούκας Σάσα συνυπήρξαν για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο του εντός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό όπου ο πρώτος χρειάστηκε να παίξει τον ρόλο του αντι-Μπερτόγλιο λόγω τραυματισμού του Αργεντίνου. Ο Άρης είχε το προβάδισμα από το πρώτο μέρος και στην ευθύνη της ενίσχυσης της πίεσης στη πρώτη γραμμή, ο Ντιαγέ ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω. Αντιθέτως, δεν αξιοποιήθηκαν οι χώροι που προέκυψαν μέσα από την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Δηλαδή, αμυντικά αυτή η συνύπαρξη αποδείχθηκε επωφελής, επιθετικά όμως δεν ίσχυσε το ίδιο.

Το ακριβώς αντίθετο έγινε στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο όπου ο Άρης επικράτησε με 1-3. Είχε πολύ σωστή αντίδραση στο transition παιχνίδι, διαπιστώθηκαν όμως προβλήματα επικοινωνίας και αδυναμία στα μεσοαμυντικά καθήκοντα με συνέπεια τη δημιουργία πληθώρας ευκαιριών από τον αντίπαλο. Η τελευταία φορά που συνυπήρξαν οι τρεις ήταν στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα γιατί στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Άκης Μάντζιος δεν είχε στη διάθεσή του τα 3/5 της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ο Άρης δεν ένιωσε τον παραμικρό κίνδυνο, με ευκολία διαχειρίστηκε την transition άμυνα, αλλά δημιουργικά ο βαθμός του ήταν πολύ χαμηλότερος από τη βάση με συνέπεια το ισόπαλο αποτέλεσμα (0-0).

Εν τέλει, εφόσον ο Άκης Μάντζιος καταλήξει στη συνύπαρξη των τριών, η λογική λέει ότι Ντιαγέ, Τζέγκο και Σάσα μπορούν να υπηρετήσουν καλύτερα τη λογική της πίεσης στο κέντρο και της δημιουργίας του αντιπάλου από τον άξονα, μένει να φανεί όμως αν θα ανταποκριθούν στα δημιουργικά καθήκοντά τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα