Παναθηναϊκός: Ο Μακέντα επέστρεψε στη δουλειά (pics & vid)

Παναθηναϊκός: Ο Μακέντα επέστρεψε στη δουλειά (pics & vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Ο Μακέντα επέστρεψε στη δουλειά (pics & vid)

bet365

Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη αυτό το «back to business» που έγραψε και αισθάνθηκε ο Φεντερίκο Μακέντα μετά το γκολ και την ασίστ στο 3-1 απέναντι στη Λαμία, στο «Πανθεσσαλικό».

Ο Φεντερίκο Μακέντα αντιμετωπίζει πολύ διαφορετικά αναφορικά με την παρουσία του στον Παναθηναϊκό την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Το καλοκαίρι δήλωσε ότι θα πρέπει οι «πράσινοι» να κάνουν όλοι πολλά περισσότερα για να σβήσουν την μεγάλη αποτυχία της απώλειας ευρωπαϊκού εισιτηρίου από την περασμένη σεζόν, ωστόσο, ο Ιταλός έπρεπε ν' αντιμετωπίσει κι ένα πρόβλημα στον αστράγαλο, που τον ακολουθούσε από το καλοκαίρι μετά την προετοιμασία στην Ολλανδία.

Το γκολ που πέτυχε στον Βόλο με την εκτέλεση του πέναλτι για την ανατροπή του «τριφυλλιού» προτού... σερβίρει για τον Μαουρίσιο για το τελικό 3-1, είναι αυτά ακριβώς που χρειαζόταν για να βρει ψυχολογία και να επιστρέψει πραγματικά στη δουλειά.

  • Τα περισσότερα λεπτά που έχει παίξει για φέτος

Ο Φεντερίκο Μακέντα πέρασε στο ματς με την Λαμία λόγω του προβλήματος που αισθάνθηκε ο Καρλίτος, με τους ανθρώπους της ομάδας να δίνουν αμέσως την εντολή για την αναγκαστική αλλαγή προκειμένου ο Ισπανός να προλάβει τα χειρότερα.

Ο Ιταλός επιθετικός αγωνίστηκε συνολικά 62 λεπτά στο «Πανθεσσαλικό» και αυτά είναι τα περισσότερα λεπτά που έχει πάρει στο χορτάρι την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο σε ένα ματς!

Είχε 11 λεπτά στην ήττα (1-0) στα Γιάννενα, προσπαθώντας να γίνει απειλητικός σε κάποια γεμίσματα στην περιοχή και μόλις 3' στην εξόρμηση κόντρα στον Άρη (πάλι ήττα 1-0). Πήρε άλλα 19' όταν πλέον είχε τελειώσει το εντός έδρας ματς (5-1) με τον Βόλο. Έπαιξε 11' στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και 12' στην ήττα (3-1) από τον ΠΑΟΚ.

Τώρα, ξεπέρασε τη μια ώρα αγώνα και ήταν ό,τι έπρεπε για να καταφέρει να χαρίσει στον Παναθηναϊκό την πρώτη απαραίτητη εκτός έδρας νίκη με το come-back.

  • Δεν συνηθίζει να ξεκινάει φουριόζος

Σε καμία από τις σεζόν που φοράει την πράσινη φανέλα δεν έχει κάνει τέτοιο ξεκίνημα που το φετινό να θεωρείται περίεργο ή πολύ κακό, σε ό,τι αφορά τη σχέση του με το σκοράρισμα. Ο Φεντερίκο Μακέντα την περασμένη ποδοσφαιρική χρονιά μέχρι και αυτό το σημείο του πρωταθλήματος είχε πετύχει 3 από τα συνολικά 9 γκολ του στην Super League Interwetten.

Την σεζόν 2019-2020, την κορυφαία του στο κομμάτι των γκολ στην παρουσία του στο «τριφύλλι», ο Ιταλός είχε ξεκινήσει με δυο τέρματα μέσα στον Αύγουστο και μετά ξανασκόραρε Νοέμβρη. Και πάλι, είχε 4 γκολ στο ίδιο σημείο, κλείνοντας την χρονιά με 14 «χτυπήματα». Στην πρώτη του σεζόν τα... μοίρασε κάπως καλύτερα και είχε 4 τέρματα μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου, με 5 στο πρώτο μισό και άλλα τόσα στο δεύτερο...

  • Το είχε ανάγκη, το έδειξαν και οι συμπαίκτες του

Αν μη τι άλλο ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη τον καλό Φεντερίκο Μακέντα. Και αφού ταλαιπωρήθηκε εκείνος σε αυτό το κομμάτι που έχει κυλήσει μέχρι στιγμής στην τρέχουσα Super League Interwetten, το γκολ και η ασίστ στο Βόλο θα είναι αιτία για να ελπίζουν οι «πράσινοι» σε ανάλογη συνέχεια.

Ο Μακέντα μπορεί να γίνει ο λόγος για τον οποίο θ' ανησυχεί η αντίπαλη άμυνα σε μεγαλύτερα διαστήματα των αγώνων του Παναθηναϊκού και μπορεί να συνεισφέρει στην γενική συγκομιδή, πέρα από τα γκολ που έχει πετύχει ο Καρλίτος.

Εκείνος έδωσε το στίγμα με το «back to business» στα social media. Ο συμπατριώτης του, Αλμπέρτο Μπρινιόλι έγραψε «καλωσήρθες πίσω αδερφέ» και ο Μαουρίσιο, στον οποίο ετοίμασε το τρίτο γκολ της ομάδας κόντρα στη Λαμία, έβαλε τις σημαίες των Βραζιλίας και Ιταλίας ενωμένες να... πετούν φωτιές.

Ο Μπρινιόλι με τον Μακέντα

Ο Μαουρίσιο με τον Μακέντα

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα