Μεγάλες παγίδες στο Περιστέρι για ΠΑΟΚ

Μεγάλες παγίδες στο Περιστέρι για ΠΑΟΚ

Μεγάλες παγίδες στο Περιστέρι για ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για όλα όσα γίνονται πριν τον αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ατρόμητο, γεγονότα και καταστάσεις που μπορεί να επηρεάσουν πολύ αρνητικά τους «ασπρόμαυρους».

Όσο περνούν οι ημέρες τόσο και… πιο επικίνδυνο γίνεται το εκτός έδρας ματς του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο. Κάθε ημέρα προκύπτει και ένα ανησυχητικό σημάδι! Το θέμα είναι ποδοσφαιρικό, ψυχολογικό και φυσικά άκρως… πνευματικό.

Κατ’ αρχάς ο ΠΑΟΚ έφθασε σε ένα σημείο όπου είναι με την πλάτη στον τοίχο. Έχουν γίνει αρκετές στραβές μέχρι τώρα και στο πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη, τόσες που… μάλλον δεν χωράνε άλλες. Γιατί; Αρχικά για το πρωτάθλημα, δεν πρέπει με τίποτα να χαθεί η επαφή με τον πρωτοπόρο και πιο δυνατό Ολυμπιακό. Είναι υπεραπαραίτητο να μείνει κοντά στον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ μέχρι και τον Ιανουάριο . Να είναι εκεί στους 3-4-5 βαθμούς το πολύ… Εκτός κι’ αν μπορεί να τον ξεπεράσει. Μπορεί;

(Για την Ευρώπη δεν χρειάζεται να αναλύσουμε πώς και γιατί ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Εκεί που φαινομενικά είχε τον πρώτο λόγο για την πρωτιά, αν χάσει την άλλη εβδομάδα στη Σλοβακία αποχαιρετάει και πάλι πρόωρα, καταγράφοντας μία μεγάλη αποτυχία. Τόσο σοβαρά είναι τα πράγματα…).

Επιστρέφουμε όμως σε αυτό καθ’ αυτό το παιχνίδι Ατρόμητος-ΠΑΟΚ…

Αρχίζουμε να μετράμε παγίδες και εμπόδια, πράγματα που πρέπει να τονιστούν:

- Όποιος πάει στο Περιστέρι πιστεύοντας ότι ο Ατρόμητος είναι η χειρότερη ομάδα επειδή αυτή τη στιγμή τυχαίνει να βρίσκεται στην τελευταία θέση, έχει χάσει πριν παίξει. Ομάδα με Κυριάκο Παπαδόπουλο, Χαρίση, Μουνίθ, Χατζηϊσαία, Βασιλαντωνόπουλο, Κλωναρίδη, Κουλούρη, Κυβρακίδη, Μπεντινέλι, Σπυριντόνοβιτς και προπονητή τον Παράσχο, θα τον βρει τον δρόμο της. Ξεκίνησε στραβά και την έχει πάρει από κάτω, αλλά μετά την πρώτη νίκη θα αρχίσει να παίρνει βαθμούς παντού.

- Ο ΠΑΟΚ σε αυτό το διάστημα της διακοπής δυσκολεύτηκε πολύ. Με οκτώ διεθνείς, πέντε μόνιμα απόντες λόγω τραυματισμού και χωρίς περιθώριο να ανεβάσεις μικρούς από τις κάτω ομάδες οι οποίες είχαν υποχρεώσεις, οι προπονήσεις (όσες έγιναν) ήταν ελλιπέστατες. Διπλό δεν έβγαινε ούτε 7 εναντίον 7…

- Από προχθές στον Ατρόμητο έχει διαμορφωθεί μία ιδιαίτερη συνθήκη… έκτακτης ανάγκης, αφού κόλλησε κορονοϊό όλο το προπονητικό τημ. Είναι μία κατάσταση που 100% ξυπνάει τους παίκτες και τους δίνει έξτρα κίνητρο και συγκέντρωση για να πάρουν αποτέλεσμα. Φαινομενικά δημιουργείται πρόβλημα, αλλά η τεχνική ηγεσία ελέγχει και πάλι την προπόνηση, κάνει τα πλάνα της και οι παίκτες μπαίνουν να τα δώσουν όλα με έξτρα πάθος αφού τέτοιες καταστάσεις συσπειρώνουν τις ομάδες. Θα δείτε πόσο παθιασμένα θα αγωνιστούν την Κυριακή…

- Αν στον ΠΑΟΚ σκεφτούν ότι οι αντίπαλοι ήθελαν αναβολή, άρα δεν είναι έτοιμοι, αν τους μπει στο μυαλό ότι οι αντίπαλοι είναι τελευταίοι άρα εμείς πάμε χαλαρά και με το μυαλό στη Σλοβακία, η σφαλιάρα θα είναι… στερεοφωνική.

- Στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ πάντα έχει δώσει απίστευτες μάχες. Τα δύο τελευταία χρόνια το ματς έληξε 3-2. Μια υπέρ του Ατρόμητου και μία για τον ΠΑΟΚ, παιχνίδια με απίστευτες ανατροπές. Τη χρονιά του πρωταθλήματος ο Ατρόμητος ήταν ο ένας από τους τέσσερις που δεν κέρδισε ο ΠΑΟΚ, ενώ και τα περασμένα χρόνια οι αποτυχίες μέσα σε αυτό το γήπεδο είναι πάρα πολλές. Το ρεκόρ είναι 5-8-5 σε νίκες-ισοπαλίες-ήττες.

Ατρόμητος

- Θα έχει και πάλι πολλές απουσίες ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν έχει παίξει ποτέ με λιγότερους από τρεις απόντες. Δεν βλέπω και τώρα πώς μπορούν να παίξουν Βιεϊρίνιο, Σίντκλεϊ, Μιτρίτσα, Ντόουγκλας και φυσικά ο Ολιβέιρα.

Είμαι βέβαιος ότι όλα τα παραπάνω τα έχουν στο μυαλό τους όλοι έμπειροι της ομάδας του ΠΑΟΚ και αν κάποιος υποτιμήσει αυτό το πολύ δύσκολο και κρίσιμο ματς, θα τον… προσγειώσουν στην πραγματικότητα.

* Προσωπική άποψη: Εκτιμώ ότι εφόσον ο ΠΑΟΚ κερδίσει στον Ατρόμητο (αυτό είναι το μείζον) στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ τον συμφέρει το 1Χ. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός χάνει δύσκολα βαθμούς, άρα σε αυτό το ματς είναι ευκαιρία να έχει απώλειες. Κι αν χάσει… θα δυσκολέψουν πολλά ακόμη για τους ερυθρόλευκους…

* Είναι 100% βέβαιο ότι θα γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί ένταση και τοξικότητα ενόψει των αγώνων κυπέλλου ΑΕΛ-ΠΑΟΚ. Έτσι…. πρέπει στην προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα για την ΕΠΟ. Είναι τόσο προβλέψιμοι…

Τούμπα

* Ένα πράγμα μόνο για τη Νέα Τούμπα: Από την Έκθεση και μετά, όλοι στον Δικέφαλο έχουν πάρει το μήνυμα ότι είναι… πάρα πολλοί εκείνοι που όχι μόνο ΔΕΝ θέλουν να κάνει γήπεδο ο ΠΑΟΚ, αλλά θα προσπαθήσουν και να δημιουργήσουν όσα πιο πολλά εμπόδια μπορούν. Γι’ αυτό, ψάχνουν και προετοιμάζονται για κάθε τι που… προβλέπουν, ή υποθέτουν ότι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, ώστε να το προλάβουν. Εκεί έχει φθάσει το επίπεδο προετοιμασίας. Όταν όμως έρχεται ο περιφερειάρχης και συμφωνεί στο αυτονόητο ότι… «ναι, εμείς θα καλύψουμε κάθε έργο που αφορά τον περιβάλλοντα χώρο και φυσικά τις υπογειοποιήσεις» αλλά… κατά τύχη ανακαλύπτεις ότι στο Προεδρικό Διάταγμα πάνε να σου «φορτώσουν» ΚΑΙ αυτό, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι… μαζεύονται πάρα πολλά… τυχαία λάθη και παραλείψεις, άρα… μάλλον υπάρχει κάποιο καλά οργανωμένο σχέδιο που φυσικά συνδυάζεται και με το αδιέξοδο στη χρήση του Καυταντζογλείου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.